13 maart 2017

SVHA JO11-1 wint met goed spel van Bemmel

Het is een prachtige zaterdag ochtend en er staat een heerlijk zonnetje aan de hemel. De temperatuur is aangenaam en de mannen van de onder 11 zijn er helemaal klaar voor. Het is inmiddels 3 weken geleden dat we voor het laatst speelde, toen tegen HAVO een wedstrijd waar meer in zat, vandaag om de schade te repareren tegen Bemmel.

Wanneer de wedstrijd begint is het spelbeeld duidelijk. SVHA speelt verzorgd spel en speelt elkaar aan. Het durft elkaar de bal te gunnen en ook weer te ontvangen. Toch word SVHA nog niet heel erg gevaarlijk tot een goede knappe individuele actie van Tim Berends de 1-0 tot stand brengt.

De spits passeert op de achterlijn zijn directe tegenstander en legt goed terug naar de vrij staande Mart Vink, die scoorde dit seizoen nog geen enkele keer en kan nu vrij inschieten. De middenvelder ziet zijn inzet onderkant lat uiteen spatten en gelukkig staat daar nog Cas van Schaik voor de rebound. De linker middenvelder schiet binnen. 1-0.

SVHA lijkt de wedstrijd onder controle te hebben. Echter door dat de ploeg voetballend wil aanvallen maakt het vooral achterin een hoop onnodige fouten. Het brengt zo Bemmel weer terug in de wedstrijd een weg gegeven hoekschop komt tot een droge gelijkmaker. 1-1.

In de loop van de eerste helft blijft het stuivertje wisselen. Eerst brengt Bart Winnemuller opnieuw de voorsprong op het scoreboord waarna opnieuw Bemmel langszij komt. Ditmaal door een goede individuele actie van de Bemmel aanvaller die Jay en Cas achter zich laat en binnen werkt. 2-2 en rust!

Na de rust gooit SVHA alle schroom van zichzelf af. Net als vorige wedstrijd speelt de Onder 11 – 1 een goede tweede helft. En dan te bedenken dat aanvoerder Senne Pieters na 3 minuten en 2 lelijke tikken op zijn enkel het veld weer moest ruimen en hierdoor de wedstrijd slechts met 7 spelers moest worden uitgespeeld. Erg knap en een teken dat de jongens fysiek en conditioneel goed er voor staan.

Al snel na rust is het Cas van Schaik die een patent heeft om goed mee te lopen en op de juiste plek te staan. De kleine linkshalf die even geleden nog drukker was met zijn haar dan met het voetbal maakt zijn 2e van de ochtend opnieuw de voorsprong voor SVHA. 3-2.

Na deze goal gaat het snel. Een beauty, de allermooiste van de middag. Bart Winnemuller schiet een vrije trap van 25 meter over de doelman heen in de goal. Een prachtige goal van de man met de goude trap. Niet veel later een bijzonder moment voor Mart Vink. Ik benoemde eerder al dat de middenvelder nog niet scoorde in de Onder 11 -1, maar daar is die dan eindelijk. Mart word goed vrijgespeeld en blijft heel beheerst en plaatst de bal in de verre hoek, zo staat het ineens 5-2.

Hierna lijkt SVHA het wel even goed te vinden, het komt door een fout in de opbouwing op een 5-3 en tot overmaat van ramp maakt Maurice Siefkes een hele domme handsbal die terecht bestraft word met een penalty. Gelegenheid keeper Roan Gaal kwam al een keer dapper uit en bewees absoluut niet bang te zijn. Echter het stoppen van een penalty is voor een veldspeler toch wat anders. De grote verdediger weet het toch te presteren, hij pakt een enorm belangrijke penalty en voorkomt de 5-4 wat een moeilijke slotfase had opgeleverd.

Na de ontsnapping maakt SVHA het definitief af. Wederom door goed voetbal word Mart aan de rechterkant vrij gespeeld. Even lijkt het er op dat Mart meteen wil schieten maar hoort zijn trainer roepen ‘NEEEE!, NEEM HEM EEN KEER MEE’. Mart bedenkt zich en neemt de bal één keer goed mee. Daarna schiet de middenvelder hard en laag raak in de verre hoek. Tot vreugde van de trainer en speler zoeken ze elkaar op springen elkaar in de armen van vreugde. 6-3!

Het slot akkoord lijkt voor Mart opnieuw te zijn, zo scoort de jonge spelmaker nooit en zo lijkt hij de hattrick binnen te schieten echter schiet Mart op het hoofd van de keeper en ziet Mart net niet zijn hattrick tot stand komen, het echte slotakkoord is voor Cas van Schaik. Cas vertelde voor de wedstrijd nog dat zijn vader gisteren al had voorspelt dat hij zou gaan scoren. Cas nam deze woorden voor lief en zetten het om in daden, en hoe, de 3e van Cas is ook een feit als opnieuw van links komend Cas beheerst de eindstand en zijn hattrick op het scoreboord zet. 7-3!

Na het eindsignaal zijn de mannen enorm blij. Een trotse trainer want die heeft bovenal een ploeg gezien die een hele wedstrijd lang wilde voetballen. Foutloos was het zeker niet maar de wil om te voetballen in plaats van de ballen vooruit te schieten was er zeker. Door goed spel kwamen tot een verdiende overwinning met een collectieve inzet. Na de wedstrijd mochten we dus lekker genieten van de overwinning en namen de jongens alle tijd in de kleedkamer van het eerste, wat toch wel een beetje speciaal was!

Volgende week mogen we opnieuw de mouwen opstropen, we spelen dan tegen de koploper, een koploper die al 24 keer wist te scoren in 3 wedstrijden. Uit naar ESA om 08:30 al aan de bak, een weekje trainen en we zijn er weer klaar voor. Bedankt ouders voor jullie massale support afgelopen zaterdag. Het voetballen voor een gevuld sportpark went nooit!