19 september 2016

SVHA JO11-1 wint dik verdiend van Blauw Wit

Na het verlies van vorige week tegen DFS waar de manschappen van JO11-1 maarliefst 7 tegendoelpunten incasseerde werd er besloten om meer zekerheid achterin in te bouwen. Sleutelspelers in deze rol werden Cas van Schaik en Jay Daniël. Hun rol was om voor de verdediging te spelen en zo te helpen bij verdedigen en meer zekerheid te krijgen.

Deze omzetting pakte vanaf het begin van de wedstrijd goed uit. Het defensieve blok met Stijn van Bergen, Maurice Siefkes, Roan Gaal en startende met Jay Daniël waren niet te passeren. Aan de andere kant waren het de aanvallende mensen die er lustig kansen op los creëerde. Helaas hadden de aanvallers niet het vizier op scherp staan en mede door goed keepers werk van de Blauw Wit doelman kwamen we maar moeilijk tot scoren. Toch komen we verdiend op 1-0 voorsprong en lijkt er niks aan de hand. De kansen zijn voor SVHA en de groen / witte geven geen kansen weg.

Toch bleek het vandaag de wedstrijd te zijn van – veel kansen missen, – weinig kansen weg geven, – goed veldspel en niet opletten bij corners tegen. Dit laatste geeft een vertekenend beeld in het wedstrijd verloop. We geven dan ook voor rust 2 doelpunten weg uit een corner maar gelukkig weten we er zelf 3 te maken.

Na rust is het een golf aan kansen voor SVHA, mega kansen worden gemist en we lijken ons zelf wederom te kort te doen. Echter blijft het veld spel goed. Bart Winnemuller, Tim Berends en Senne Pieters vormen een dynamische aanval waar veel dreiging vanaf komt. De eerst genoemde (Bart) nam deze ochtend de allermooiste voor zijn rekening. De grote spits schiet zijn bal moeiteloos in de kruising nadat hij eerst even 2 keer goed had gekeken. Een beauty!

Ook de 2e helft geven we voetballend nauwelijks kansen weg en staat ook met Cas van Schaik in de verdedigende rol in plaats van Jay er een prima defensief blok. Helaas blijkt ook de 2e helft wederom de corners tegen een plaag. Ook in de 2e helft incasseren we 2 tegentreffers uit een corner.

Aanvallend blijft SVHA kansen missen, maar ook verzilveren. De grootste gemiste kans voor Mart Vink. Voor open goal schiet de middenvelder de bal van dicht bij verwoestend hard op de paal. De linker middenvelder van SVHA had vandaag een opmerkelijke taak. Niet bang zijn en de duels op zoeken. Mart deed dit een aantal keer zonder angst en uiteindelijk kwam daar zelfs een treffer uit. Verder scoorde Senne Pieters met links, bleek Tim Berends bijzonder effectief en was de grootste winst dat de aanval de 2e helft elkaar alles gunde. Het samenspel was een genot om naar te kijken.

Uiteindelijk winnen de mannen van SVHA met 6-5. Ondanks dat de uitslag anders doet vermoeden hebben we nooit echt de winst in gevaar gebracht.

Na de wedstrijd bleef het nog lang gezellig in de kleedkamer. De mannen waren blij met de 3 punten en Jay Daniël begon als DJ, waarna Tim Berends opnieuw zijn beroemde ‘Drank & Drugs’ act op zette en vervolgens K3 de boventoon nam, al nam nooit iemand verantwoordelijkheid voor het opzetten van K3, dat bleef de mysterie van de zaterdag, wie vind K3 leuk?

Volgende week uit naar Victoria’25/SCD om 09:00 al. Bedankt voor de steun en tot dan!