29 januari 2018

SVHA JO11-1 wint derby van Excelsior Zetten

Na 2 wedstrijd verloren te hebben in de voorbereiding stond vandaag Excelsior Zetten op het programma. De ongeslagen kampioen uit een andere 3e klasse. Onze buren zijn dus zeker geen zekerheidje op een overwinning en we zullen de goede lijn die we vorige week tegen GVVV inzetten vandaag moeten voortzetten.

Als de wedstrijd begint, beginnen we moeizaam in deze strijd met de buren. De leeftijdsgenoten uit Zetten zijn duidelijk beter wakker geworden en zijn in de eerste minuten niet alleen dominanter het komt ook al vrij snel via een corner op voorsprong. Helemaal vrij mag de jonge Rood/Zwarte speler binnen schieten en komen zij al snel op 0-1.

Het lijkt er niet echt in te zitten, we zijn slordig aan de bal en we verliezen de duels. Pas na een kleine 10 minuten komen we beter in de wedstrijd. Zonder dat Excelsior groots speelde was het ons toch de baas in eigen huis, maar eindelijk begint de Groen/Witte formatie dominantie te tonen en wordt duidelijk dat we zeker voetballend beter zijn dan onze buren. Met goed veldspel zet het Excelsior tegen de muur en moeten we eigenlijk meermaals scoren. Dat gebeurt al snel één keer via Mart Vink, de bal verplaatst zich vlug over het veld via onze linker flank, goed open draaiend naar onze rechterkant waar Mart een goeie rush afrond met een fraaie gelijkmaker. 1-1!

Na de 1-1 lijkt Excelsior het helemaal kwijt te zijn. De Rood/Zwarte dappere strijders leveren de bal snel in en SVHA blijft voetballend de overhand hebben. Zo krijgt SVHA nog mega kansen via Bart Winnemuller, Tim van Lent en ook Lev van Hulst weet niet doeltreffend te zijn. Toch blijft de allergrootste kans voor Bart die goed vrij gespeeld word en vanaf afstand verwoestend hard richting de goal schiet. De bal spat uiteen op de onderkant van de lat en moet zeker 2 meter achter de lijn terug stuiteren. De scheidsrechter twijfelt en bij twijfel kiest onze verder uitstekend fluitende arbiter Remco Hendriks (die een dag later zijn debuut zou maken bij het eerste, winnend, 1-2 bij Aquilla, gefeliciteerd Remco!) voor om het spel door te laten gaan. We gaan dus rusten met een gelijke stand waar maar 1 ploeg zich echt tekort doet, en dat waren wij zelf.

Na de rust komen we vol vertrouwen weer op het veld. Echter beginnen we de 2e helft net zo slecht als de eerste. Alleen ditmaal speelt onze tegenstander Excelsior wel goed voetbal in deze fase. Dat levert al vlak na rust een levensgrote kans op voor de bezoekers. Via een prachtige combinatie die vanuit achteruit begint, combineert de machine via meerdere schijven richting ons goal. De afmaker van Zetten is echter niet scherp en schiet zijn inzet naast. Een flinke wake up call is het wel!

Excelsior blijft toch echt de betere ploeg en krijgt nog 2 goede kansen om te scoren. Gelukkig voor ons komen de mannen niet tot scoren en doen wij het goede voorbeeld. Ditmaal komt het pas na 15 minuten tot echt weer voetballen. We leken het even kwijt en de wedstrijd te gaan verliezen maar we herpakken de wedstrijd en nemen het hef weer in handen. Bart maakt uiteindelijk de 2-1 voorsprong door middel van een prachtig lobje over de keeper in de verre hoek. De Excelsior goallie is kansloos en het is 2-1!

Na de goal is SVHA net als in de eerste helft weer heer en meester. De Groen/Witte komen veelvuldig en met grote aantallen richting het Zettense goal. Wanneer een steekpass Bart 1 op 1 met de doelman zet lijkt Bart nog een paar meter te kunnen doorlopen, opnieuw besluit Bart vroeg te schieten en verzilverd zijn poging. De keeper zat er nog wel aan maar kon de inzet niet keren. 3-1!

Als we dan via Tim ook nog de 4-1 maken is dat iets wat geflatteerd maar gezien de kansenverhouding vandaag zeker niet onverdiend. Tim wordt wat geholpen door de Zettense doelman maar de poging van Tim is hard, laag met een stuiter dat maakt het een enorme opgave voor de doelman en we maken dus de 4-1.

Excelsior doet nog wel iets terug en zet via een afgeslagen corner een 4-2 score neer. Een schot die dreigt voorlangs te schieten, schiet Lev in zijn eigen goal. Het is voor Lev vooral zuur maar het doet er niet meer toe. De wedstrijd is ten einde en daarmee een verdiende winnaar. We hadden het in de fasé na rust het moeilijkst. De ploeg uit Zetten liet toen bij momenten zeker fraai voetbal zien, maar werd over de hele wedstrijd niet heel veel gevaarlijk, dat is de absolute verdiensten van Jay Daniël en Raoul Siefkes. Gezien de kansenverhouding en het grote klasse verschil eind eerste, en eind tweede helft kunnen we alleen maar concluderen dat we verdient gewonnen hebben.

Helaas telt dat niet, en zullen onze buren gebrand zijn op revanche. Dat kan al op 17 februari want dan treffen we elkaar voor de competitie. Dan gaat het er echt om, we zullen dan weer goed moeten zijn en met name beter beginnen aan de wedstrijd. Aankomende zaterdag spelen we tegen Lienden voor de beker. We troffen Lienden dit jaar al 2 keer (oefen 4-0 winst, competitie 4-1 winst) maar het is een vergelijkbare ploeg met Kesteren. Sterke ploeg die absoluut niet te onderschatten valt. Daarbij weet iedereen die de 2e wedstrijd tegen Lienden nog kan herinneren dat we de eerste helft enorm goed weg kwamen. Lienden is dus niet te onderschatten en we kunnen geen onderschatting gebruiken zoals tegen Kesteren. Voor de beker dus uit naar Lienden, COMON BOYS!!!

Na de wedstrijd hadden we ons seizoensuitje. We ging lekker gamen, MC Donalds en nog meer voetballen. Het was een mooie en leuke dag, gelukkig hebben we de foto’s nog!