6 november 2017

SVHA JO11-1 speelt topper gelijk tegen Ede/Victoria

Eindelijk is het dan zover. Na Kesteren en Lienden toch wel redelijk getest te zijn, stond nu de eerste echte test op het programma. Namelijk mede koploper Ede/Victoria.

Aangekomen op sportpark, omgekleed en bezig met de warming up zien we voor het eerst dat onze tegenstander gelijke grote als ons is. Het is geen fysieke groep en we weten dus dat we voetballend aan de bak zullen moeten tegen deze tegenstander.

In het begin is dan ook duidelijk te zien dat Ede/Victoria de bal goed rond kan laten gaan. Het speelt de bal naar elkaar toe en benut de gegeven ruimtes. Binnen een minuut ontstaat echter de eerste kans van de wedstrijd voor SVHA. Tim van Lent komt via de linkerkant met een individuele actie op en schiet hard in de korte hoek. De inzet word gekeerd en klem vast gepakt door de doelman.

Het bleek het enige wapenfeit van SVHA in het eerste kwartier, want Ede/Victoria begint simpelweg beter te voetballen dan SVHA. SVHA probeert het wel hoor. De opbouw blijft gezocht worden maar onze middenvelders kunnen geen vuist maken en het druk zetten van onze leeftijdsgenoten uit Ede is ons te machtig. Zo ook als we opbouwen via de as en Lev van Hulst in eerste instantie goed weg draait maar vervolgens terug draait de drukte in, Lev verliest de bal en via een razendsnelle combinatie scoort Ede/Victoria op dat moment ook de verdiende 1-0.

Na de 1-0 kan SVHA nog steeds geen vuist maken, het krijgt nauwelijks kansen en speelt in een situatie waar het niet mee bekend is. Ede/Victoria doet het op hun beurt ook gewoon heel erg goed. Het neemt een aantal keer Stijn van Bergen op de proef, maar zonder echt hele grote kansen te creëren is Stijn alle pogingen te machtig. Toch komt ook de 2-0, bij een (onterechte) corner wordt er niet goed gedekt en staat een Oranje/Witte speler helemaal vrij om in te schieten. De inzet wordt nog gepakt door Stijn maar heel erg gelukkig valt de bal opnieuw voor een Ede speler die wel raad weet met dit balletje en maakt de 2-0.

Na de 2-0 binnen 10 minuten is het even slikken voor alles wat SVHA heet, de meegereisde fans, de spelers en de trainers. Toch is het niet zo dat we door een ondergrens zakken. We kunnen beter dan dit en dat moeten we ergens gaan laten zien. Langzaam maar zeker komt SVHA dan ook meer in de wedstrijd. Het krijgt een schietkans (naast) via Dries Vonk Noordegraaf en Bart Winnemuller ziet zijn inzet gepakt worden door de keeper.

SVHA wordt wat beter en met name het voetballende vermogen van Dries op de mid mid zorgt daarvoor, maar ook zeker de typerende werklust van Isa van Anrooij. Isa geeft hiermee een absoluut signaal af dat het vandaag niet alleen met mooi voetbal gewonnen gaat worden. In deze fasé begint Ede/Victoria het ook moeilijker te krijgen. Goed druk zetten van Bart zorgt er voor dat hij een breedte pass onderschept van de tegenstander, dit buitenkansje is wel besteed aan Bart en hij schiet de aansluitingstreffer binnen. 2-1.

Inmiddels heeft SVHA ook afgesproken om niet meer de verdediging in te rollen maar te gaan voor de lange ballen vanuit Stijn. Deze keuze lijkt uit te betalen als nog geen minuut na de aansluitingstreffer Stijn de assist levert voor de gelijkmaker. Een goede uittrap van onze doelman zorgt er voor dat Bart nog wel wat arbeid moet verrichten in de spits, maar de handige spits ontdoet zich van beide verdedigers en schiet laag in de verre hoek. 2-2!

Rust.

Na rust is het spelbeeld niet veel anders dan waar we mee de rust inging. SVHA wordt sterker en is zeker in de 2e helft sterker. Tot frustratie van de 2 trainers van Ede/Victoria die de hele wedstrijd, tot vervelens aan toe staan te schreeuwen, (scheidsrechter) beïnvloeden en eindeloos nutteloze kreten staan te schreeuwen. Het is de verdienste van SVHA wat in de 2e helft gewoon echt een stuk beter is dan de tegenstander. Ondanks dat SVHA enorm veel dreiging heeft, komt het niet echt tot hele grote kansen. De grootste zijn voor Tim die hard schiet waarbij de inzet bijna de keeper te machtig is maar deze nog net red voor de lijn. Ook probeert Tim het nog met een bal direct genomen vanuit de lucht maar de bal kan opnieuw gepakt worden door de Ede doelman.

SVHA speelt goed, ver vooruit en houd de tegenstander voornamelijk op de eigen helft. Toch kan het niet anders doordat je zo ver vooruit verdedigd dat er ruimte in je rug ontstaat. Zo krijg Ede nog een vrije trap op mooie plek waarbij de inzet eenvoudig gepakt word door Stijn en krijgt het uit het niets een enorme kans. De bal verdwijnt naast.

De grootste kans voor SVHA in de 2e helft is voor Bart. Die een vrije trap vanaf de zijkant (bijna een hoekschop) direct op de goal binnen de palen schiet. Het lijkt de keeper te machtig maar toch krijgt de keeper als de bal al de handen gepasseerd is de bal op het voorhoofd en verdwijnt de bal rakelings naast.

Daarna ineens de vrijstaande spits van Ede schiet hard, heel hard maar Stijn kan de bal nog keren, opnieuw is daar de rebound die wederom gelukkig valt voor Ede/Victoria maar ditmaal is Stijn er snel bij en legt zijn handen op de bal, de punt van de schoen van de Ede spits tikt echter toch de bal onder de handen vandaan en de scheidsrechter (die we in alles al niet me hadden helaas) keurt de goal goed. 3-2.

Het onterechte gevoel door 5 minuten voor tijd achter te komen is niet leuk maar opnieuw blijkt maar weer dat deze jonge groep over enorm veel veerkracht beschikt en mentale weerbaarheid. SVHA gaat alles of niet spelen de laatste minuten en Jay Daniel moet dan ook het veld ruimen voor Tim, waarbij er nog met 1 verdediger gespeeld gaat worden en 2 spitsen. Vanuit een afgeslagen corner dan waarbij alle manschappen op Raoul na (onze enige verdediger nog) mee zijn gestuurd valt de bal voor Dries, die controleert de bal en legt hem perfect voor zichzelf neer en schiet vanuit de 2e lijn prachtig in de kruising. 3-3!

SVHA blijft druk houden en enorm veel dreiging. Schoten gaan naast of worden gepakt door de keeper. De goede defensie van Ede heeft ook een duidelijk aandeel in het voorkomen van een terechte voorsprong van SVHA. De laatste kans in de absolute slotminuut is voor Ede/Victoria. Zoals de hele 2e helft krijgen de mannen alleen kansen als de bal gelukkig valt en zodoende opnieuw in de aller – aller laatste minuut echter mist de jonge spits zijn inzet en ziet de eindstand 3-3 worden.

Al met al een uitslag waar we mee kunnen leven. Op basis van de 2e helft hadden we absoluut meer verdiend maar gezien het feit we de eerste helft, grotendeels toch flink in de problemen zijn geweest en in de aller laatste minuut Ede de kans laat liggen op de beslissing alsnog lijkt het toch dat we kunnen leven met een gelijkspel. We kunnen van alles verwijten dat we te slap beginnen, dat we niet goed genoeg met de gekregen kansen zijn omgegaan, dat we de enorme dreiging die we hadden niet in meer kansen konden omzetten of zelfs de scheidsrechter die alles behalve op onze hand was.

Maar ik wil helemaal geen verwijten maken. Ik ben trots op mijn jonge elftal dat 2 keer een enorme tik te verwerken krijgt in de wedstrijd. De 2-0 en 3-2 achterstand en zich tweemaal terug in de wedstrijd knokt. In een wedstrijd waar we niks cadeau kregen. We hebben na dit gelijke spel nog alles zelf in de hand om gewoon in de top 3 te eindigen en zeker met een schuin oog naar die bovenste plek ook nog steeds alles in eigen hand hebben.

Bedankt voor de support vandaag en graag tot volgende week, waar we opnieuw naar Ede toe gaan ditmaal naar Blauw/Geel waar we zullen moeten winnen. We kunnen ons niks meer permiteren maar bovenal gaan we weer voor een goede prestatie met goed voetbal. Wij gaan deze week weer hard trainen, hopelijk zien we jullie volgende week weer. Om 10:00 uit in Ede.