11 april 2018

SVHA JO11-1 pakt winst in topper tegen DVOL

Wanneer je 3 wedstrijden op rij wint, ga je toch stiekem kijken naar de stand. 9 punten uit 3 wedstrijden lijkt een fantastisch begin maar wanneer je ziet dat de tegenstander van vandaag die zelfde prestatie neer zetten en samen met jou de kop positie beklom ga je toch anders, misschien wel nog beter voorbereiden op deze wedstrijd. Sterker nog, als blijkt dat deze zelfde ploeg net niet kon slagen in de 1e klasse voor de winter, kan dit alleen maar een hele, hele goeie ploeg zijn..

Het bleek ook een goeie ploeg, oud, groot en sterk. Zeker tegenover onze jongste pupillen lijkt het alsof de strijd vooraf al oneerlijk is. Wat onze tegenstander mogelijk niet weet is dat wij over enorm veel kwaliteit beschikken. Zo blijkt wanneer de DVOL formatie te slap begint tegen de pupillen van SVHA en furieus de leiding in de wedstrijd pakken. Een goede actie van Isa van Anrooij via de flank die hard en laag voorgeeft en Bart Winnemuller die daar als een echte spits op duikt bij de eerste paal en de 1-0 binnen tikt, fantastisch! 1-0!

DVOL lijkt het heel even kwijt te zijn en kan geen vat krijgen op de vliegende start van de Hervelder. Zo ontstaan er kansjes en bij een corner ziet SVHA opnieuw zijn spits de slimste zijn en hij kopt de 2-0 binnen. 2-0! Hoppaaaaaaaaa!

De frustratie bij de tegenstander neemt toe en begrijpen niet goed wat er gebeurd. DVOL verloor nog geen wedstrijd in de competitie en staat binnen no time 2-0 achter in Herveld tegen deze ‘kleine’ jongens.. Als Bart dan de 3-0 op zijn schoen lijkt te hebben en via een prachtige halve volley lijkt binnen te werken pakt de DVOL goallie fantastisch de bal laag in de hoek, wat een bizar knappe redding van de DVOL doelman.

Na deze fase, zo een 10 minuten in de wedstrijd, begint DVOL eindelijk wat op te staan. Het lijkt langzaam de rug te rechten maar komt nog niet echt tot hele grote kansen. De ploeg van trainers Roy Kuiper en Sven Oppel staan allemaal op de helft van de tegenstander waardoor de bal snel weer voor de Hervelders zijn, zo zijn Raoul Siefkes en Jay Daniel absoluut leidend in ons aanval spel. Klinkt gek maar de 2 jonge verdedigers durven met de ruimte in de rug te spelen waardoor de bal veelal snel weer van ons is en wij weer kunnen aanvallen.

Toch lijkt DVOL zich steeds beter onder het geweld van SVHA uit te kunnen voetballen. Hierdoor ontstaan er enorme ruimtes op het veld. Het is een slijtage slag voor beide ploeg en vooral een ren je rot wedstrijd. Je zou zeggen dat het fysieke gewin van DVOL nu de overhand moet nemen maar het prijst de jonge SVHA selectie dat ze hier in mee kunnen. Toch vind DVOL voor rust nog de aansluitingstreffer. Even staan we niet helemaal goed, aanvoerder Jay wordt uitgespeeld en de DVOL aanvaller storm op het Hervelds doel af, hier blijkt toch dat er kwaliteiten zijn bij DVOL, ook de afronding is uiterst koelbloedig en we zitten weer vol in een wedstrijd. 2-1.

Na rust lijkt SVHA een beetje de grip te verliezen. We kiezen te snel voor de lange ballen waardoor de aansluiting bij Bart te weinig is, en we de bal op een enkele keer na verliezen en weer achter de bal aan kunnen. DVOL treft de lat, vind Stijn van Bergen op de route en vergeet nog eens af te drukken bij een voorzet. Buiten deze 3-tal kansen is er veel druk van DVOL maar hele grote kansen blijven uit. Zelf blijven we enorm dreigend via Bart die steeds zijn duels uitvecht met zijn directe tegenstanders.

Wanneer DVOL zo een 10 minuten voor tijd alles of niets wilt gaan spelen is het direct raakt voor SVHA. Bart lijkt vandaag in een enorm strijdlustige vorm. Vecht moedig de duels uit en word beloond. Bart die nu nog maar hoeft af te rekenen met 1 verdediger forceert van ruimte en de bal rolt naar zijn rechter voet. Typerend als ik Bart dit al 100 keer heb zien doen roep ik al “JAAA DAT IS HEM, VOOR JE RECHTER BARTJE”. Bart schuift hard en laag naar de verre hoek en maakt de marge weer 2! 3-1.

In de 2e helft zijn we absoluut niet de betere ploeg. En laat de fysieke kracht van DVOL zien dat het echt wel een aardige ploeg is, gooi daar een dosis goeie techniek bij en ik snap wel waarom de ploeg voor de winter eerste klasse speelde. Echter staat onze defensie met Raoul en Jay als een huis en in de 2e helft grotendeels Dries Vonk van Noordegraaf perfect.

Na de 3-1 kiezen we voor een extra verdediger. Dries en Raoul in de mandekking houden en Jay de vrije verdediger erachter als een echte laatste man. Het dichtgooien is niet nodig want uitgerekend Raoul heeft er nog wel even zin in en lanceert zijn inzet van een goeie 20 meter richting de goal en verschalkt daarmee de DVOL doelman, de definitieve beslissing 4-1!

Kan het nog mooier? Jahoor, want we maken ook nog de 5-1, opnieuw dezelfde Raoul die ditmaal vanaf de rechter kant komt, het lijkt een mislukte voorzet die binnen vliegt maar Raoul is er nog altijd van overtuigd dat hij het zo bedoelde. Laten we hem op het woord geloven. 5-1!

De wedstrijd gaat gewonnen, de enorm belangrijke topper. Wedstrijden waar we voorheen nog moeite mee hebben (Zie: Beuningse Boys en DTS Ede), maar vandaag trekken we hem over de streep. Is de uitslag geflatteerd? Ja tuurlijk, maar dat maakt helemaal, helemaal niks uit. We hebben er enorm voor gevochten. Wanneer het laatste fluitsignaal klinkt heerst niet de blijdschap maar de vermoeidheid, overal op het veld storten SVHA spelers ter aarde van vermoeidheid.

De man of the match wordt een steeds groter dingetje bij de groep. Normaal krijg ik 9 vragende oogjes wie de man van de wedstrijd was, maar ditmaal heeft de groep zelf een antwoord klaar. Zonder dat ik echt gevraagd word wat ik vind noemen meerdere de naam van Jay. Het is leuk om te zien hoe de groep inziet dat een verdediger van enorme waarde kan zijn en hem de waardering gunnen ondanks de 3 fantastische goals van Bart of de drive van Raoul vandaag waren dat ook 2 prima kandidaten maar de groep koos voor Jay, want Jay zit overal tussen, Jay laat zich niet onderste boven lopen, Jay wilde eigenlijk wisselen in de rust maar ging toch voorop, Jay praat en coacht, Jay was de man of the match, prima, voor mij waren ze het allemaal, door het weer en de intensiteit van de wedstrijd was dit zo zwaar, tegen een fysiek veel sterkere ploeg is dit gewoon een prachtig knappe team prestatie.

Volgend weekend is het weer zover, opnieuw een eerste klasser treffen we dan. Ook deze ploeg komt uit de eerste klasse en ondanks dat de ploeg moeilijk begint in de competitie verwacht ik toch veel weerstand van deze ploeg. Mochten we bovenaan willen blijven staan zullen we iedere wedstrijd het maximale moeten geven, dat gaan we weer opnieuw doen, hard trainen, ons goed voorbereiden en we hopen weer op de massale steun van ons fantastische publiek, bedankt allemaal!