28 april 2018

SVHA JO11-1 naar de BEKERFINALE ten koste van VVLK

Vorige week nog zetten ik ons weg in de underdog positie. Niet onterecht als je bedenkt dat VVLK ongeslagen kampioen werd in de 3e klasse met 88 doelpunten voor en slechts 15 tegen. Te bedenken dat de ploeg op dit moment presteert in de subtop van de 2e klasse is dit gewoon een ploeg met veel kwaliteit. Daarbij schakelde VVLK laatst nog AWC uit wat onze grootste concurrent in de competitie lijkt.

Wanneer de ploeg in Herveld komt valt op dat ze daar goed veel sperziebonen en spinazie eten. De reusachtige jongens van VVLK zijn minstens imponerend te noemen en buiten de grote is in de warming up al duidelijk zichtbaar dat deze ploeg kan voetballen. Wanneer de wedstrijd begint is het even slikken. VVLK behoud makkelijk het balbezit en vind makkelijk de vrije man. Beweging zonder de bal is intens en we hebben enorme moeite met druk zetten op VVLK. De ploeg uit Leuth (achter Nijmegen) is overduidelijk de betere ploeg. Zo ontstaan al binnen enkele minuten 2 grote kansen voor VVLK. Beide keren komt Stijn van Bergen als absolute winnaar er uit en behoud SVHA van een achterstand.

Enkele minuten later is het opnieuw VVLK, ditmaal via een vrije trap die op enkele meters van de goal ligt. Stijn zo veel vertrouwen als hij heeft daagt zijn tegenstander uit, zet geen muur neer en heeft goed zicht op de bal. De trainer van VVLK hoor je nog luidkeels roepen: “Binnen de palen”. De speler volgt perfect op wat de trainer hem mee gaf en schiet hard op de goal af, toch houd Stijn opnieuw zijn doel schoon.

SVHA wordt voetballend in de beginfase echt overklast en pas wanneer de eerste speldenprik van SVHA is gedaan via Tim van Lent begint VVLK wat te twijfelen. Als er dan nog 1 grote kans ontstaat voor VVLK lijken we ons echt zorgen te moeten gaan maken vandaag. Stijn is opnieuw degene die de ploeg op de been houd en SVHA ontsnapt.

Dan was VVLK al gewaarschuwd voor de actie van Tim, de VVLK verdediger verkijkt zich op de snelheid van Tim die een afgemeten voorzet klaar legt voor Bart Winnemuller, die tikt als een echte spits binnen en tegen de verhouding in pakken we de voorsprong. 1-0!

Het is een klap voor VVLK maar tegelijk ook een boost voor SVHA. Eindelijk gooien we schroom iets van ons af en we beginnen beter te voetballen. Doordat VVLK steeds onze laatste mensen vast zet moeten we genoodzaakt de lange bal spelen. Het zorgt voor veel duels en ruimte op het veld. De volgende kans is nu voor SVHA. Via de linkerkant verschalkt Tim opnieuw zijn tegenstander die wederom het nakijken heeft, met een opnieuw, identieke voorzet komt Bart opnieuw in scoringspositie. Hard schiet Bart binnen maar de VVLK goallie kan erger voorkomen en verwerkt de bal tot een corner.

Net als SVHA wat beter in het spel komt, en laat het geen misverstand zijn, VVLK voetbalt nog steeds op hoog niveau alleen SVHA kan er nu gewoon meer tegenover zetten. Toch is het de Rood/Zwarte ploeg die de gelijkmaker vind. Via de kundige maar iets zelfzuchtige speler aan de rechterkant komt hij deels vrij, door de schreeuwende toeschouwer steeds “Schieten, Schieten, Schieten” bij iedere mogelijkheid die de jonge man kreeg, twijfel ik aan de intentie van de jonge VVLK’er, maar hij schiet / geeft voor enorm hard en laag net naast de verre paal, hij laat Stijn kansloos maar de bal dreigt naast te gaan is het niet dat daar de uiterst goed oplettende VVLK aanvaller op duikt en toch wel de verdiende gelijkmaker op het scoreboord zet. 1-1.

Toch laat SVHA zich niet meer imponeren door de enorm grote jongens van VVLK. De ploeg komt er steeds beter in en de volgende enorme kans voor SVHA dient zich aan. Tim speelt zich vrij en schiet verwoestend hard op de goal. Helaas vind Tim de keeper die zijn ploeg red. Als het daarna opnieuw Tim is die door Isa van Anrooij helemaal vrij gezet word, lijkt daar weer de voorsprong. Opnieuw schiet Tim recht op de keeper af en blijft VVLK op gelijke hoogte.

Vlak voor rust is het nog Bart die de voorsprong op zijn schoen heeft, na een rebound van een schot van Tim is Bart er snel bij, maar door een hoop stunt en vliegwerk mede door de door het vuur gaande verdediger van VVLK blijft ook hier de voorsprong uit. De fase vlak voor rust is absoluut voor ons en ondanks dat VVLK goed blijft voetballen maakt de ploeg veel fouten in de eindpass mede doordat SVHA de ruimtes in balbezit tegenstander goed klein houd.

Na de rust is het spelbeeld eigenlijk direct anders. Waar ik voorheen VVLK toch het iets betere van het spel vond hebben, lijken de mannen na rust zich een beetje de kaas van het brood te laten eten. Veel duels worden nu door ons gewonnen en we zijn veel gretiger op zoek naar de voorsprong. Zo een 10 minuten in de 2e helft komt die verdiende voorsprong er ook. Opnieuw via een voorzet van de flank wordt Bart in stelling gebracht en maakt de topscorer van de onder 11 er 2-1 van!

Wetende dat we enorm veel trainen op de voorzetten en vanuit daar scoren is deze wedstrijd een genot voor de trainers. Veel kansen worden vanuit de flanken gecreëerd en dat zijn de complimenten voor de ploeg waard. Wanneer het dan niet veel later door een individuele actie van Lev van Hulst alsnog 3-1 wordt dan lijken we hier de wedstrijd te beslissen. Ondanks dat het nog een goede 10 minuten te spelen zijn, lijkt VVLK ook te knakken.

Het zorgt voor 10 minuten prachtig voetbal. Oog strelend voor de toeschouwers met een Groen/Witte bril. Veel wordt de bal rond laten gaan en VVLK kan er  behalve achter aan rennen niet veel meer tegenover zetten. Als dan Lev ook nog de 4-1 binnen schiet en deze viert met een salto (8 voor de uitvoering, een 2 voor de landing Lev!) dan is de finale definitief in zicht.

Lev bekroont zijn wedstrijd nog met een hattrick en zorgt voor de 5-1. De normaliter mid-mid speelde vandaag veelal vanaf de rechterkant omdat we veel diepgang naar voor wilde hebben. Hierdoor speelde Dries Vonk van Noordegraaf in de as waarmee hij de balans goed behield. De ruimtes goed dicht liep en we steeds druk naar voren hadden in deze fasé. Het slotakkoord is voor onze Isa van Anrooij, die daarmee toch weer haar doelpunt mee pakte en werd beloond voor enorme werklust in vooral deze laatste fase waar ze gretig op zoek was naar een goal. 6-1!

Ik kan nu iedere week wel gaan zeggen dat het geflatteerd is, en wie de (met name) eerste 10 minuten vandaag van VVLK zag die weet dat het misschien wel zo is, maar week in, week uit lopen we weg van onze tegenstanders. We scoren zo ontzettend makkelijk en waar tegenstanders mentaal en fysiek er doorheen zitten kunnen wij vaak dat extra gas nog bijgeven met niet 1 man die doelpunten kan maken maar wel 5!

Tot slot wil ik me nog even kort richten tot VVLK, daar miste ze vandaag 1 speler die gisteren met acute gezondheidsproblemen is opgenomen in het ziekenhuis. Het verzacht helemaal niks, zijn ploeg heeft (helaas voor hun) niet de winst mee kunnen nemen voor hem maar op dit soort momenten toch even stil wil staan bij de realiteit en alle beterschap en gezondheid wensen richting de VVLK speler. Wordt snel beter jongen!

Volgende week zijn we een keer vrij, veel spelers gaan lekker op vakantie en wij gaan het even een weekje rustig aan doen. Gezellig maken en ons vanaf volgende week weer richten op de competitie. Wat betreft de beker wacht nu de finale. Namelijk VDZ of Union, deze wordt gespeeld op 2 juni op neutraal terrein. Later wordt bekend waar, voor nu wil ik iedereen bedanken die er vandaag was, die ons steunen en naar de winst schreeuwen, bedankt allemaal wij zijn trots op jullie, en wij hopen jullie ook op ons, tot de volgende!