26 oktober 2017

SVHA JO11-1 met speels gemak langs DFS

Omdat er in de herfst vakantie veel mensen afwezig waren voor beide partijen werd de wedstrijd verplaatst naar een doordeweekse avond. Vanavond moest dus afgerekend worden met DFS uit Opheusden om bij te blijven in het spoor van de koplopers.

Wanneer de wedstrijd begint is de verhouding al direct duidelijk zichtbaar. SVHA heeft veel betere van het spel en laat de bal goed rond gaan. Ook wordt er vanaf de middenlijn verdedigd door Raoul Siefkes en Dries Vonk Noordegraaf. Het 2-tal is absoluut de reden dat wij non stop in de aanval zijn. Aan de linkerkant krijgt de DFS formatie absoluut geen grip op onze Tim van Lent. Tim die eindeloos zijn acties blijft maken en steeds de achterlijn zoekt is een absolute plaag voor de DFS defensie.

De eerste kansen voor SVHA via Isa van Anrooij en Bart Winnemuller worden nog gemist maar na 3 keer is het dan dik verdiend raak. Tim van Lent steekt Bart weg over de as van het veld waarbij Bart met een handige schuinbeweging zijn tegenstander op het verkeerde been zet en met de binnenkant van zijn voet de verre hoek bereikt. 0-1!

Het feit dat DFS niet 1x tussen de palen bij SVHA weet te schieten de hele eerste helft is nogmaals een verdienste van de defensie maar zeker ook van de hele groep die gedurende de hele eerste helft uitstekende de team opdracht uitvoert en het mee verdedigen perfect uitvoert. Typerend is het wanneer SVHA balverlies heeft dat er overal groen te vinden is bij het mee verdedigen en we al snel de bal weer onderscheppen waardoor we weer kunnen aanvallen.

Met deze enorme druk moet DFS maar zien om te gaan, dat is niet aan alle jonge strijders uit Opheusden besteed. Een terugspeelbal wordt langs de eigen doelman geknalt en het staat 0-2.

Daarna is het Tim Berends die vanuit een voorzet de bal controleert wat gelukkig mee krijgt en vervolgens raak prikt voor 0-3.

In de warming up was Lev van Hulst al aan het vechten met zijn afronding. Hij en trainer Roy Kuiper hadden er een box op gezet dat de eerste beste kans in de wedstrijd op goal zou zijn. De eerste kans voor Lev is dan ook op goal maar slechts een rollertje, dit had te maken dat Lev met zijn linkerbeen schoot. De 2e poging is echter wel raak en van grote klasse. Lev wordt vrijgespeeld door zijn team genootjes en loopt op richting de goal, de kleine mid mid schiet met een prachtig effect in de verre kruising. 0-4!

Het is nog niet over want vlak voor rust doet opnieuw Tim Berends een mooie toevoeging. Een goede individuele actie vanaf rechts en een hard en hoog schot in de verre hoek zorgen voor 0-5.

Na de rust begint DFS de fysieke strijd er in te gooien. Ook gaat het meer mensen voorin houden en hopen op wat uitbraken. Dat gaat er komen, mede omdat in de 2e helft SVHA slordiger aan de bal word en deze sneller gaat inleveren. Vlak na rust op wilskracht en duelkracht, frommelt de DFS aanvaller zich door de defensie en krijgt in een kluts de bal onder Stijn van Bergen door. 1-5.

De fysieke duels nemen toe en met name de grote spitsen gooien de beuk er in. Ook na de 1-5 blijven de DFS aanvallers op inzet vooruit beuken. Een mega kans voor DFS wordt nog eerst knap gepakt door Stijn in de korte hoek maar toch wordt het zelfs 2-5 door wel een mooie goal van de Opheusdenaren. Een uitbraak en een naar binnen komende DFS speler schiet verwoestend hard en hoog raak 2-5.

In deze fase krijgt SVHA nog steeds voldoende kansen, maar om één of andere reden schieten de Groen-Witte alles recht op de keeper af. Niet dat de keeper altijd in het midden staat, die staat overal in de goal, hij duikt niet en komt niet van zijn lijn. Toch schieten we alles op de doelman van DFS. Er is goed voetbal voor nodig om in de 2e helft weer aan bod te komen. Een goeie onderschepping van Dries achterin speelt direct Lev in het middenveld in die opendraait naar de rechterkant, daar vind hij Tim Berends die in plaats van de actie de combinatie met Bart zoekt in een 1/2 en daarna de voorzet geeft. Hier komt Isa ingelopen en vlak nadat de bal stuitert haalt ze uit, de bal verdwijnt in de kruising. Een prachtige aanval, afgerond met een prachtige goal! 2-6.

Eigenlijk hobbelt de wedstrijd voort zo. DFS wordt nu niet meer gevaarlijk en SVHA blijft maar kansen missen. In de slotfase is het Bart die opnieuw met een handige schuinbeweging zijn tegenstanders op verkeerde been zet en zijn inzet in de verre hoek puntert. 2-7.

Tot slot is het Tim van Lent die zelf de bal onderschept vanaf de aftrap, alles en iedereen passeert en zelf gecontroleerd de verre hoek zoekt en vind en daarmee de eindstand op 2-8 zet.

Een verdiende overwining, met een absoluut hele goeie eerste helft. Daar kunnen we mee verder en aanstaand weekend moeten we alweer verder. We treffen dan Advendo. Die jongens hebben het moeilijk gehad en hebben alle koplopers buiten ons al gehad. Laten we ze vooral niet onderschatten en we moeten weer zelf goed zijn alleen dan winnen we onze wedstrijden! Voor een doordeweekse avond gewoon weer een vol uitvak mee genomen aan supporters, wij waren weer trots! Tot zaterdag allemaal!