1 juni 2018

SVHA JO11-1 langs OSC en maakt zich op voor kampioenswedstrijd!

Afgelopen dinsdag deden we al een poging om deze wedstrijd te spelen, maar door de weer omstandigheden kon deze wedstrijd simpelweg niet gespeeld worden. De nieuwe poging stond alweer 2 dagen later op donderdag. Echter gaf de trainer van OSC op voorhand al aan dat er spelers geleend moesten worden. In het achterhoofd houdende dat de JO11-1 van OSC hoofdklasse speelt is dat iets om je zorgen over te maken. De trainers besloten er niks over te zeggen en te hopen dat onze eigen kwaliteit genoeg was.

Als de wedstrijd begint hebben we het de eerste 3-4 minuten lastig. We verliezen veel de onderlinge duels en de individuele acties komen er nog niet uit. Waardoor OSC snel en veel de bal weer heeft. Na een minuut of 10 is dit spelbeeld compleet anders. Lev van Hulst domineert het middenveld en is zijn directe tegenstander steeds maar weer de baas. SVHA begint in zijn geheel beter te voetballen en heeft de wil om de bal rond te laten gaan. OSC speelt prima reactie voetbal en loert op de foutjes van SVHA.

Als we na 10 minuten spelen dan via een goede individuele actie van Mart Vink over de rechter kant op komen, schuift onze rechter middenvelder hard en laag voor. Daar komt Bart Winnemuller zoals zo vaak naar de eerste paal en net als je denkt dat de hoek te moeilijk is geworden voor Bart heeft hij werkelijk waar iets subliem in huis, de spits tikt de bal achter zijn standbeen langs in de verre hoek en laat iedereen van OSC volstrekt kansloos, wat een waanzinnig mooi doelpunt! 1-0!

De wedstrijd hobbelt dan door. SVHA heeft duidelijk het betere van het spel. De lange ballen werken in de eerste helft niet maar zodra we gaan voetballen van achteruit krijgt OSC er nauwelijks grip op. OSC stoot zo nu en dan terug met wat schoten uit de 2e lijn. En ondanks heel OSC denkt dat ze hiermee grote kansen af dwingen maken wij ons met Stijn van Bergen in de goal bij dit soort ballen niet zo druk. Zelf worden we meermaals gevaarlijk, Bart schiet nog 2 keer net naast en Lev raakt nog een keer de paal. De keeper is dan ook nog eens een sta in de weg en we gaan rusten met die maar 1-0 voorsprong.

Na de rust vliegen we weer uit de start blokken. We voetballen ver op de helft van OSC en dat brengt risico mee, maar de goed spelende Dries Vonk Noordegraaf is met slidings en goede ingrepen van enorm belang vandaag. Als Dries dan ook nog aan de bal veelal de juiste keuze maakt is Dries absoluut de reden waarom wij kunnen blijven drukken in de 2e helft. Een kopkans van Bart dichtbij lijkt dan de 2-0 te zijn maar de bal valt precies op de plek van de keeper.

Niet veel later is het alsnog 2-0, ditmaal werkt de lange trap van Stijn wel en valt de bal goed, Bart schermt de bal goed af en neem de bal mee richting de goal waar de goed uitkomende OSC doelman de weg lijkt te blokkeren frommelt Bart toch de bal half via via onder de keeper door en mee. Bart schiet vanaf de doel lijn binnen. 2-0!

In deze minuten na de 2-0 lijkt OSC het helemaal kwijt te zijn. De makheid straalt er vanaf en de terneergeslagen kopjes zetten geen enkele druk meer, we mogen met de bal doen wat we willen. We zoeken naar een gaatje maar vinden nog eenmaal de goed opgestelde doelman. En net als we denken de wedstrijd definitief in het slot te gooien komt OSC er ineens uit, met een bal naar voren op hoop van zege valt die precies goed. Dries, Raoul en Stijn kunnen de behendige aanvaller niet meer stoppen en de aansluitingstreffer is daar. 2-1..

Terwijl we dachten de genadeklap uit te kunnen delen is OSC weer helemaal terug in de wedstrijd. En dat zorgt voor nieuwe energie bij alles wat de blauw-witte ploeg steunt. De jongens gaan opnieuw weer de duels in en wij moeten opnieuw strijden. Als we 8 minuten voor tijd via Tim van Lent over de achterlijn een goede actie zien maken trekt hij hem goed terug naar Lev, die speelt zijn tegenstander uit en schiet op de goal, de bal dreigt naast te gaan maar Mart let ontzettend goed op en schiet alsnog binnen.. 3-1!

Het blijkt nog steeds niet de genade klap, want OSC blijft hopen op een goed resultaat. Eerst treft OSC nog de paal en ontsnappen we maar enkele minuten later speelt de OSC speler zich goed vrij en soleert hij zich door onze defensie, hij schiet ontzettend knap vanaf de rechterkant in de verre kruising en opnieuw is daar met nog 4 minuten te gaan de aansluitingstreffer. 3-2..

Het blijft dan nog even spannend, gevaarlijk niet meer. Er komen geen kansen meer voor beide teams en we sluiten de wedstrijd met een winst af. Mijn inziens verdiend omdat we vandaag de ploeg waren die het meeste wilde voetballen. Tegen het grotere en sterkere OSC op bokste en omdat we bijna de hele wedstrijd op voorsprong stonden. Spannend was het wel en dapper gestreden door het OSC uit Oosterhout. Gezien het feit dat er spelers geleend moesten worden bij OSC en het eerdere 9-2 verlies tegen AWC en 8-2 verlies van DVOL betwijfel ik of wij tegen deze zelfde jongens hebben gespeeld maar dat doet er nu niet meer toe.

We maken ons op voor de bekerfinale! OH YEAHHHHHHHHHH!!! De KNVB heeft het allemaal toch terug getrokken. Geen halve finale gespeeld, niet meer een finale met 2 ploegen maar gewoon de rechtmatige finalisten tegenover elkaar. Onze tegenstander is VDZ uit Arnhem. Een prima ploeg met veel scorend vermogen uit de 2e klasse. Vergelijkbaar zal het zijn met de ploeg van vandaag, we zullen dus goed moeten zijn en vooruit durven voetballen, spanning opzij zetten en die prachtige prijs pakken. Kom ons allemaal massaal steunen aanstaande zaterdag om 09:30 in Lindeholt bij het sportpark van SCE.

Wat betreft de competitie maken we ons aanstaande maandag op voor een kampioenswedstrijd in Wijchen! Pakken we de dubbel? Alles of niets!