10 oktober 2016

SVHA JO11-1 komt veel tekort tegen Woezik

De wedstrijd begint nog niet zo slecht. SVHA speelt aardig mee, maar Woezik dat is iets beter. Toch komt SVHA op een 0-1 voorsprong. Een onderschepping op het middenveld van de mee verdedigende Senne Pieters heeft de kleine aanvaller al gezien dat de keeper te ver voor zijn goal staat. Hij draait en schiet hoog over alles en iedereen de 0-1 binnen.

De fasé hierna is SVHA geen schim meer van wat het was de afgelopen weken. Waar het de afgelopen weken bij momenten heel goed was, altijd dreigend was, was het vandaag timide, slap, inspiratieloos en slordig. De mannen kregen de schouders er nooit echt onder. Bij gebrek aan beter hadden we vandaag maar een speler in de goal staan, namelijk Roan Gaal. Het bleek dat de grote, lange verdediger een verborgen talent had. Roan hield SVHA enorm lang overeind en ondanks dat de gelijkmaker voor rust viel was het absoluut Roan Gaal die de ploeg nog hoop gaf in de rust.

In de rust hebben de jongens niet echt een verklaring waarom het niet loopt. De jongens krijgen de opdracht om meer durf te tonen aan de bal, speel over naar elkaar, maar vooral wat meer pit en inzet. Alle duels (geen uitzonderingen) worden verloren en daar moet verandering in komen.

Als de 2e helft begint zijn daarmee ook alle woorden van de trainer weer vergeten binnen 2 minuten lijkt de wedstrijd gespeeld en staat het al 4-1. Het blijft de hele 2e helft hard gaan. Woezik combineert er lustig op los en ondanks dat Roan Gaal veel ballen blijft pakken vergeet SVHA gewoon te verdedigen. Het was gewoon echt niet goed en SVHA kijkt tegen een 7-1 achterstand aan.

Dan zijn het Tim Berends en Senne Pieters die uiteindelijk nog een klein beetje aan eer herstel doen. Het word nog 7-4 en ineens kan er wel goed gespeeld worden. Helaas is er te weinig tijd om dit nog om te zetten. Dat was ook veel te veel van het goede geweest. In de slotfase valt dan ook nog de 8-4.

Voor het eerst dit jaar compleet overklast en gewoon veel te zwak geweest. Dat kan wel eens gebeuren. Zo had de trainer even helemaal niks te zeggen na de wedstrijd en vroegen de jongens vooral aan de trainer waarom die niet boos was, die lachte alleen maar, zetten een leuk muziekje aan, en zei tot dinsdag met een knipoog 😉

Absoluut voor ons man of the match, en dat vond iedereen. Roan Gaal. Wat een held ben jij Roan, top gedaan krijger. Daar kun je als groep alleen maar respect voor hebben.