23 april 2018

SVHA JO11-1 heeft het moeilijk met SCP

Als je koploper bent in je klasse, wordt er op voorhand al anders naar je gekeken. Tegenstanders gaan zich niet alleen anders opstellen. De instelling van alles of niet en boven jezelf uit stijgen wordt een begrip voor de strijdende achtervolgers. En al helemaal voor de achtervolgers in de onderste regio.

Vandaag stond SCP te wachten. De ploeg uit Puifluik heeft echter wel de EXACT zelfde thuis kleur tenue als die van SVHA. In het amateur voetbal geldt dat de thuis partij dan zorgt voor andere kleding. Het was fantastisch weer, enorm heet en met het kunstgras erbij werd het nog benauwder. Als we dan ook nog ons moeten kleden (in te grote) zwarte shirts omdat dit het uit tenue betreft dan wordt het een op voorhand lastig gegeven. Jongens zijn teveel bezig met de grote en veel te warme shirts.

Wanneer de wedstrijd begint is duidelijk de opdracht mee gegeven van de trainer om op te bouwen. Dit gaat in tegenstelling tot een paar weken terug tegen Lienden en Excelsior enorm moeizaam. Veelal worden de verkeerde keuzes gemaakt of is de beweging zonder bal niet goed genoeg. Met name Lev van Hulst heeft het moeilijk op het middenveld. De jonge motor op mid-mid heeft het moeilijk met het warme weer en komt niet lekker in zijn spel.

Het zorgt voor een slordige en matige openingsfase van de Hervelders. Sterker nog SCP is de bovenliggende partij en vuren een paar keer (onschuldig) op Stijn van Bergen af. De uiterst betrouwbare sluitpost van SVHA positioneert zich vaak goed waardoor de reddingen veelal eenvoudig lijken, maar Stijn staat vaak al op de goede plek voor het schot waardoor de goallie niet alleen de kans onschadelijk maakt maar vaak ook klemvast heeft waardoor wij weer kunnen aanvallen.

Toch is SVHA helemaal niet zichzelf en krijgt het in de eerste 10 minuten geen enkele kans. SCP komt dan ook verdiend op voorsprong als onze organisatie niet goed is bij een corner tegen. De vrije SCP man mag de bal volledig vrij in koppen en pakt de voorsprong voor zijn ploeg. 0-1.

Na deze fase schrikt SVHA niet wakker, of misschien doet het dat wel maar we blijven matig spelen. We komen niet ons eigen spel. Het opbouwen lukt niet en de variatie op de lange bal maakt het niets beter. We zijn gewoon niet in goede doen.

Het is ongelofelijk om dan te zien dat je in de 5 minuten voor rust de wedstrijd totaal om draait. Via een prachtige aanval via Lev, Tim, Bart, Lev en eindstation Bart, vol met de kaats, lopende 3e mensen is dit een beauty van een aanval. De afronder heet dus Bart Winnemuller die daarmee de stand gelijk trekt. 1-1.

Niet veel later is het opnieuw een aanval over meerdere spelers, met goed spel en prachtig uitgevoerd. Ditmaal is het eindstation Mart Vink die verwoestend hard op de paal schiet. De bal komt via de keeper alsnog in de goal en de voorsprong is voor ons. 2-1!

Een bizar slechte eerste helft wordt alsnog met een voorsprong tegemoet gegaan en buiten deze 2 aanvallen was SVHA in de eerste helft heel matig. Een boze trainer in de rust is het gevolg. Simpele afspraken worden niet goed nagekomen en we laten het na te tonen wie hier nu de koploper is.

In de fasé na rust is het niet persé goed, maar zijn we wel doorslag gevend. Met name Dries Vonk van Noordegraaf was spel bepalend. Waar Lev geen druk naar voren kreeg deze keer kon Dries met zijn spelverdeling uiterst effectief zijn. Het zorgt in de fase na rust dat we kunnen weg lopen. We zijn beter dan SCP en de leeftijdsgenoten uit Puifluik komen er in deze fase even niet aan. Via Bart wordt het snel 3-1, 4-1 en 5-1. We lijken de wedstrijd definitief te beslissen het kwartier na rust.

Dan is het tijd om aanvoerder Jay Daniël te wisselen. De aanvoerder lijkt na de winterstop een sterkhouder en vaste waarde te zijn. Dat wordt snel duidelijk als Jay achterin weg is. SCP krijgt weer kansen en er ontstaan enorm veel ruimte en vrije mensen achter onze laatste linie. Het zorgt voor een mooie 5-2 van SCP wat een mooi uitgespeelde aanval is.

De eindstand van vandaag dus 5-2. Waar we niet goed speelde maar wel het verschil maakte. Vergeet niet dat SCP gewoon een middenmotor in de 2e klasse is en dat we hier over heen lopen wordt zomaar even veracht van je als koploper. Dat is lang niet altijd makkelijk en de druk op deze jonge groep word steeds groter.

Daarom wil ik voor volgende week ons maar is in de underdog positie zetten. Volgende week spelen we de halve finale van de KNVB beker. Thuis om 09:00 trappen we af voor een ticket in de finale. VVLK verwacht ik een enorm sterke tegenstander van, waar dispensatie spelers in zullen spelen (geen D pupillen elftal) en gezien de resultaten die de ploeg tot nu behaalde ben ik bang voor een hele sterke tegenstander die enorm geslepen, fysiek en tot de max wilt gaan. We zullen dus absoluut, heel erg veel beter moeten zijn als vandaag en buiten wat geluk ook gewoon een goeie dag moeten hebben.

Buiten dat wil ik een oproep doen aan ons fantastische publiek die ons er doorheen zal moeten helpen. Kom alle kijken om 09:00 in Herveld!

Het prachtige foto verslag is gemaakt door Frits Kuiper, waarvoor dank. Neem ik gedachte mee dat wij dus de ploeg zijn in de donkere shirt. En niet in het SVHA groen.