16 mei 2017

SVHA JO11-1 doet zichzelf bij momenten zo erg te kort tegen Spero

Na de blamage vorige week tegen RKHVV was het voor de gehele JO11-1 inclusief trainers om zich vandaag te revancheren. Om beter voor de dag te komen en bij voorkeur gewoon van het veld te stappen met een overwinning. Voor vandaag moesten we helaas Mart Vink missen maar sloot als vervanger de jonge kleine spelmaker uit de F1 aan. Lev van Hulst.

Na een goede warming up, een lekker zonnetje en de perfecte ingrediënten klaar voor een mooie voetbal morgen kon de wedstrijd beginnen. Kijken of SVHA zich beter voor de dag kan brengen dan de vorige week. Daar zou niet heel veel voor nodig zijn en zo is al snel in de eerste 10 minuten duidelijk dat SVHA echt het betere van het spel heeft. De bal gaat goed rond en dat resulteert in een schietkans voor Bart Winnemuller.

IMG_1971

In deze 10 minuten krijg Senne Pieters ook tweemaal een perfecte steekpass waar hij tweemaal de controle over de bal niet kan vinden. De loop actie van de jonge pupil was fantastisch en de steekpass ook van eenmaal Bart Winnemuller en eenmaal Lev van Hulst. Jammer dat de controle ontbreekt want met het afrondende vermogen van Senne had het al 2-0 kunnen staan. Driemaal is scheepsrecht als opnieuw Senne gezocht word, ditmaal met een inspeelpass waar Senne zelf de ruimte creëert en met een handige schuinbeweging de hele verdediging uit Elst op het verkeerde been zet. De spits gaat alleen op de goal af en maakt moeiteloos de dik verdiende 1-0.

Na deze fase lijkt de ploeg uit Elst wakker te worden. Spero wat niet eens zo een heel erg goede ploeg is heeft wel over de gehele ploeg een dosis reuzen lopen. Ook zijn de voorhoede spelers van de ploeg uit Elst wel van een goed niveau. Toch blijf ik er bij dat we hier alleen maar zelf schuldig aan zijn in deze periode. We geven ineens eenvoudig de doelpunten weg, Roan Gaal gaat tweemaal onhandig in de fout en ook zijn maatje en tevens aanvoerder achterin Maurice Siefkes gaat niet vijuit. Beide leveren zonder reden de bal in bij de tegenstander die in de omschakeling en met een zee aan ruimte wel kundig profiteren. 1-3……

Als het dan ook nog voor rust 1-4 wordt en SVHA dreigt af te gaan op het zelfde matige verloop als vorige week herstelt de ploeg zich knap. Nog voor rust recht het de rug en waar 10 minuten SVHA echt beter was, heeft Spero hun 10 minuten gehad. De laatste 5 zijn weer voor SVHA. Zonder heel erg gevaarlijk te worden is er wel een glimp van herstel bij de ploeg. Het laat de bal weer rond gaan en als Tim Berends iets meer geluk heeft schiet hij zijn kans vlak voor rust raak.

IMG_1983

In de rust is trainer Roy Kuiper helemaal niet ontevreden. De mannen staan neergeslagen voor de trainer, teleurgesteld dat de wedstrijd bij rust al vergeven lijkt te zijn. Zichtbaar zijn de boys verrast als de trainer hen verteld dat het helemaal niet onaardig gaat. We geven alleen letterlijk zelf de doelpunten weg aan Spero. 3 van de 4 doelpunten hebben we gewoon letterlijk zelf aan de ploeg uit Elst gegeven. Verder doen we voetballend niets onder en als we uit de duels blijven de 2e helft en gewoon elkaar blijven aanspelen dan gaan we nog terug in deze wedstrijd komen.

Na rust begint SVHA opnieuw goed. Het grijpt Spero direct bij de keel en geeft het nauwelijks lucht. Door middel van goed voetbal komt SVHA nauwelijks meer in de problemen en word het zelf keer op keer gevaarlijk. Met name Jay Daniël die een fenomenale tweede helft speelde. Jay begon in de as van het veld maar moest al snel naar de rechterkant. Daar stond eerst Senne maar door de vele aanvallende intenties van de Spero man moest Senne te vaak achteruit. Jay kon hier een perfecte balans in vinden en had deze goede tegenstander in de zak. Buiten dat Jay zijn verdedigende taak  goed uitvoerde is de eerste grote kans ook nog is voor Jay. Helaas ziet hij de bal door de keeper gepareerd worden.

IMG_1995

Goede schietkansen van Bart Winnemuller (keeper) en Senne Pieters (naast) zijn grote mogelijkheden. Tot hoorbare frustratie van de Spero trainer. Ondanks zijn wissels en omzettingen komt Spero de 2e helft er gewoon echt niet meer aan. Helaas weet SVHA gewoon niet te scoren en dat maakt het moeilijk om echt terug te komen in de wedstrijd. Wanneer Tim Berends met  een absolute beauty van een goal dan toch een klein beetje hoop brengt moet SVHA nog steeds een gat van 2 overbruggen. Toch doet dat niks af aan de schoonheid van de goal van Tim. 2-4!

Spero krijgt dan de eerste kansen van de 2e helft. Eerst brengt Stijn knap redding op een inzet en daarna schiet Spero de bal hard voorlangs. Aan de andere kant is het Cas van Schaik met een schot, Maurice Siefkes probeert het nog eens van afstand en ook krijgt Senne Pieters opnieuw een schietkans maar in alle gevallen staat de keeper goed gepositioneerd.

Wanneer dan een goede actie van Senne Pieters over de achterlijn lijkt te stranden in de korte hoek legt hij goed de bal terug naar Lev van Hulst die helemaal vrij op 3 meter van de goal staat. De jonge en kleine pupil heeft de tijd en weet dat, neemt de bal ook knap aan, doet alles goed en schiet maar vind van dichtbij opnieuw de keeper uit Elst. De rebound valt opnieuw voor Lev maar ook in 2e instantie vind hij de doelman, ook deze rebound valt opnieuw voor SVHA ditmaal voor Bart Winnemuller die een verdediger op de lijn raakt. Het lijkt ons simpelweg niet gegund.

IMG_1987

Er is dan nog één laatste poging om een aansluitings treffer te vinden met Bart Winnemuller en Senne Pieters samen in de spits word de druk op de goal van Elst steeds groter maar helaas weet het tweetal niet tot scoren te komen. In plaats daarvan is het slotakkoord voor Spero. Een overtreding op Maurice Siefkes wordt zo niet beoordeeld door de scheidsrechter, die laat doorgaan en daar profiteert Spero van geheel vertekenend word het 2-5…

Ik heb vandaag op een fase van 10 minuten na in de eerste helft een goede ploeg gezien. Scoren hadden we absoluut meer moeten doen maar het lijkt een manco dat we voor de goal dit (half) jaar te vaak de verkeerde keuzes maken. Waar ik vooral gewoon heel tevreden over ben is het uitvoeren van de teamtaken en ondanks de enorme dreun van 4 tegentreffers uit het niet en de verslagen blikken in de rust dat na de rust deze jonge en fysiek veel mindere ploeg dan Spero zich absoluut krachtig heeft getoond. De werklust en strijbaarheid van Jay Daniel die hij toonde in duel met 2 spelers was typerend voor de vechtlust die we vandaag getoond hebben. Helaas zat het ons vandaag ook gewoon niet mee.

IMG_2004

Volgende week spelen we tegen Orion, onze laatste wedstrijd. Een ploeg die onder ons staat ook al zijn dat er niet veel meer. Toch lijken we hier opnieuw mogelijkheden te hebben maar zo zullen ze in Nijmegen ook over ons denken. Hopen dat we het goed kunnen afsluiten samen volgende week, ouders bedankt en tot zaterdag!