20 april 2017

SVHA JO11-1 doet koploper Elistha buigen, piepen maar niet breken

Na de knappe prestatie vorige week tegen de Arnhemse Boys die vanaf dat moment koploper af waren, werd de nieuwe koploper uit Elst getrotseerd. De prestatie van de mannen uit Herveld was niet onopgemerkt gebleven in Elst. Nog voor de warming up kwam de trainer van de Elstenaren naar me toe om te vragen of we vorige week verdiend gelijk gespeeld hadden of een gestolen punt. Natuurlijk vertelde ik vol trots dat de mannen vorige week misschien wel zelfs te weinig had gekregen, iets wat de Elistha trainer wel zag zitten, hij gaf aan dat er teveel wedstrijden met grote uitslagen werden gewonnen, te weinig tegendoelpunten en dat eigenlijk de weerstand te laag is.

Wanneer de wedstrijd begint, beginnen de mannen uit Herveld – Andelst wederom goed. Het voetbalt gewoon erg goed mee met deze sterke ploeg. Elistha kreeg pas 3 tegendoelpunten in 7 wedstrijden en scoorde gemiddeld 8 keer per wedstrijd. Het is dan ook niet gek dat Elistha wel iets betere van het spel heeft, maar zonder echt gevaarlijk te worden. De mannen van trainer Roy Kuiper gaan dapper de strijd aan met de kundige in oranje spelende ploeg. De wedstrijd blijft geheel tegen pupillen standaarden in eigenlijk gelijk opgaan en zonder grote kansen. De eerste grote kans is voor SVHA en wat voor één. Een goede actie tussen Cas van Schaik en Senne Pieters stuurt de jonge spits de diepte in. Senne word een beetje naar  de zijkant geduwd waar hij op de achterlijn heel handig zich ontdoet van zijn tegenstander. Senne schiet dan met een booie boog de bal naar de kruising maar via de binnenkant van de paal zien we de bal weer het doel uit stuiteren.

Het is één van de schaarse kansen voor beide ploegen. Na deze kans krijgt Elistha ook twee levensgrote kansen. Eerst uit een corner waar de inkomende Elstenaar zijn bal naast kopt en vervolgens een schot van afstand die voor de voeten van een Oranje – Witte valt maar zijn inzet naast schiet. We rusten met 0-0.

Na de rust hebben we het altijd moeilijk. Dus zo ook vandaag. Niet eens omdat we vandaag minder gaan voetballen maar vooral omdat Elistha meer gas gaat geven. Het speelt meer van de eigen helft af waardoor de manschappen uit Herveld het moeilijk krijgen. In deze fase is het Stijn van Bergen die zich absoluut onderscheid met 2 prachtige reddingen. Ook Roan Gaal en Maurice Siefkes staan samen achterin als een huis en ruimen ontzetten veel op.

De voorsprong kan niet uitblijven en valt dan uit een corner. Opnieuw matig verdedigen van SVHA zorgt voor een vrijstaande Elistha aanvaller. Die droog de 1-0 binnen knalt. Niet veel later is het opnieuw Elistha wat het net vind. SVHA lijkt in de 10 minuten na rust de tegenstander niet bij te kunnen benen. Het wordt nauwelijks meer gevaarlijk en moet toezien hoe de goede ploeg uit Elst er lustig op los combineert een goede aanval lijdt dan ook tot de verdiende 2-0.

Na de 2-0 blijft het spelbeeld nagenoeg het zelfde. Elistha krijgt wederom 2 honderd procent kansen die goed gepakt worden door Stijn van Bergen. Uit de laatste van deze 2 kansen komt een lange goede bal van Stijn. Die aanvaller Senne Pieters opnieuw 1 op 1 met de doelman uit Elst zet. De aanvaller schiet de bal via de voet van de keeper naast. We waren vooraf al gewaarschuwd dat er bij Elistha een goede doelman stond, dat bewees de doelman absoluut in de laatste 10 minuten.

Want na het wapenfeit van Senne is het Bart Winnemuller die met een goede harde vrije trap een bijna zekere aansluiting weet te vinden maar opnieuw de goede keeper uit Elst vind. Hierna krijg Senne nog een schietkans van dichtbij en ook Cas van Schaik vuurt zijn bal nog hard op de paal. Het is een periode van ongeveer 5 minuten dat Elistha het even kwijt is, natuurlijk nog wel met de marge van 2.

Dan valt toch de 2-1 via een goede actie van Senne Pieters over de achterlijn opnieuw. Die legt de bal goed terug naar Bart die over de bal heen schiet maar daarachter komt Cas van Schaik ingelopen die de bal verwoestend hard binnen schiet in het dak van het goal en de aansluiting vind. 2-1.

In de resterende minuten word SVHA niet heel gevaarlijk meer. Nog één kansje via Mart Vink die in de korte hoek de doelman uit Elst opnieuw treft, maar deze bal was ook heel moeilijk om er in te gaan. Het is dus al met al een verdiende overwinning van de tot nu toe beste ploeg waar we tegen gespeeld hebben. We hebben een groot deel van de wedstrijd goed mee kunnen voetballen. Een kleine 10 minuten zijn we echt de mindere geweest terwijl we met een beetje geluk in de 5 minuten dat we kansen afdwongen en echt beter waren er nog iets uit hadden kunnen stelen. Ja stelen want meer zat er vandaag niet in.

Het verslag wat later i.v.m. de paasmaandag is het me even ontgaan. Gisteren (Red. Woensdag 19-4) speelde we een oefenwedstrijd tegen DFS E1. Opnieuw een koploper alleen in een andere 3e klasse. DFS verloor nog geen wedstrijd na de winterstop en staat stijf bovenaan. Na Arnhemse Boys en Elistha is dit de 3e koploper die we treffen. Ditmaal om te oefenen omdat we zaterdag niet spelen. Het is een treffen van 3, waar we begin van het seizoen nog verloren met 7-6, verloren we in de winterstop met maarliefst 0-5. We speelde dus gisteren tegen deze sterke ploeg, maar ditmaal is SVHA in vorm, aanstaande maandag het verslag van deze wedstrijd, met een prachtig fotoverslag er bij! Tot dan!