10 september 2017

SVHA JO11-1 doet goede zaken tegen Victoria/SCD in de beker

Vorige week melden ik jullie al dat de wedstrijd van vandaag een belangrijke zou worden voor het vervolg van het bekertoernooi. Victoria/SCD won hun vorige wedstrijd namelijk met 10-2 van Uchta en terwijl met 8-2 van Aquilla wonnen was het dus duidelijk dat we te maken hebben met een concurrent die niet alleen makkelijk scoort maar bij winst tegen ons zou door bekeren. De stand van zaken dus als volgt, de winnaar van deze wedstrijd bekert zo goed als zeker door.

Trainer Roy Kuiper waarschuwde zijn manschappen al ruim voor de wedstrijd dat we het vandaag niet cadeau zouden gaan krijgen. Een sterke tegenstander met veel scorend vermogen betekend dat wij alles moeten geven en geconcentreerd te werk moesten gaan. De jongens hadden deze vertaling goed begrepen en begonnen scherp aan onze warming up waarna de wedstrijd begon.

Begin van de wedstrijd heeft SVHA het lastig. Victoria/SCD beschikt over namelijk 1 niet alleen heel technische speler, maar ook een speler met dreiging en fysiek vermogen. Verder heeft SVHA veel moeite met de 3 mans aanval van Victoria/SCD. De gasten spelen met een simpel systeem, 3 voor en 3 achter. Voor jullie beeldvorming SVHA speelt met 2 achterin en 3 vanuit de omschakeling er tussenin, SVHA speelt met 1 voorop.

Zonder echt goed te spelen komt de eerste treffer toch van SVHA. Lev van Hulst speelt zich net als vorige week vrij en met een slimme loopactie maakt de middenvelder ruimte voor zichzelf. Lev maakte vorige week al de openingstreffer en doet dat vandaag opnieuw. Met een droge, lage knal naar de verre hoek is het raak. 1-0.

Dat SVHA de controle nog niet heeft blijkt als al gauw Victoria/SCD wat terug doet. De eerder benoemde sterke speler van Victoria/SCD soleert door de defensie van SVHA en maakt de bal vervolgens goed af en zo staat het ineens weer 1-1.

Na deze goal en wat omzettingen in het elftal lijken de Hervelders eindelijk grip te krijgen op de wedstrijd. Een onderschepping achterin van Jay Daniël die direct Bart Winnemuller zoekt, Bart op zijn beurt houdt heel even kort de bal vast en bediend de opstomende Tim van Lent over de linker kant. De bal is met perfecte snelheid gespeeld en waar Tim nog veel ruzie heeft gehad met zijn afronding de eerste 2 wedstrijden is nu uiterst koelbloedig en rond goed af laag in de verre hoek. 2-1.

Het is dit recept dat ook goed is voor de nieuwe treffer van SVHA, eerst treft Bart nog met een prachtige knal de buitenkant van de kruising maar vervolgens is het opnieuw Bart die de verzender is, en is Tim de afmaker. Weer de verre hoek laag over de grond is goed voor Tim zijn 2e treffer. 3-1.

Voor de hattrick van Tim, en onze 4e treffer maakt Tim zelf de show. Zijn directe tegenstander lijkt geen enkele grip op de jonge kleine spelmaker te hebben. Zoals gezegd had Tim in de vorige wedstrijden weinig geluk, maar vandaag is alles wat Tim raakt dat veranderd in goud. Het is ineens 4-1.

De trainer van Victoria/SCD staat luidkeels en gefrustreerd zijn mannen vooruit te schreeuwen. De jongens van Victoria/SCD zijn niets meer van de eerste 10 minuten, echter is SVHA ook echt een stuk beter gaan voetballen. Defensief kan het nog wel iets beter staan bij SVHA maar met de absolute wil om te winnen en veel strijd compenseert SVHA een hoop. De volgende goal is voor Isa van Anrooij. Ons meisje scoorde eerder al in de oefenwedstrijd tegen Lienden met het hoofd uit een corner, vandaag doet ze dat opnieuw. Ondanks wat duw en trekwerk onderling laat ze zich niet de kaas van het brood eten en werk ze zich vrij en kopt knap de 5-1 binnen.

Zichtbaar is Victoria/SCD toe aan de rust terwijl SVHA nog een stapje extra doet. Onze spits Bart heeft nog niet gescoord maar lijkt opnieuw met een goede schietkans een beroep te doen op een goal. De inzet van Bart spat uiteen op de lat en de rebound is voor de oplettende Tim, die de 4e goal (in 1 helft!!) maakt. 6-1.

Na de rust kalmeert de wedstrijd. SVHA wordt wat slordiger in balbezit en voorin kunnen we minder goed de bal vast houden. Hierdoor maken we het onszelf onnodig wat lastig. Victoria/SCD vind dan opnieuw een goal. Eigenlijk lijkt het een voorzet vanaf de achterlijn en Stijn van Bergen onze keeper die slechts 1 keer goed moest ingrijpen in de eerste helft verwacht dat de bal over de achterlijn in de zijnet gaat. Stijn laat daarom de bal gaan maar tot ieders verbazing valt de bal langs de paal en de voeten van Stijn in de goal. 6-2.

Veel kansen worden er niet gecreëerd door beide ploegen in de 2e helft. Het is van 2 kanten slordig en de wedstrijd hobbelt langzaam verder. Een goede redding van Stijn voorkomt Victoria/SCD van nog een goal terwijl Bart opnieuw met een goede afstandspoging weer geen geluk heeft. De bal vliegt rakelings over.

Het slot is dan toch voor Bart, middels een goede corner duikt Bart bij de 2e paal op en kopt goed binnen. Dan toch nog de goal voor Bart waar onze spits al druk naar op zoek was. 7-2!

Met deze eindstand komt SVHA in een fijne positie in de bekerpoule. Het gaat aan de leiding met 6 punten, 15 doelpunten voor en 4 tegen. Volgende week spelen we de laatste wedstrijd van de beker tegen Uchta. Uchta verloor eerder van de tegenstander van vandaag met 10-2 en wist vandaag tegen Aquilla opnieuw niet te winnen en ging ten onder met 5-7. Als wij geen gekke dingen doen dan moeten we deze wedstrijd winnen. Vandaag onder toeziend oog van veel ouders en toeschouwers. Enorm bedankt voor jullie support en volgende week dus naar Uchta toe om 09:45 trappen we af.