12 mei 2016

SVHA houdt hoop op nacompetitie na riante overwinning op Unitas’28

Zondag 8 mei stond de competitiewedstrijd SVHA 1 – Unitas’28 1 op het programma. SVHA heeft na 24 wedstrijden 25 punten verzameld en Unitas’28 heeft na 24 wedstrijden 27 punten bij elkaar gespeeld. De eerdere ontmoeting tussen beide ploegen dit seizoen eindigde in een 5-2 overwinning voor Unitas’28.

Voor de wedstrijd tegen Unitas’28 sluiten de volgende 15 spelers aan bij de wedstrijdselectie: Sjoerd Veldhorst, Boris Boerstoel, Nelson Konu, Elkjaer Rikken, Ronald Evers, Jeroen van Boldrik, Jelmer IJkhout, Jordy van Gaalen, Ali Saleh, Luc Dekker, Bart van Olderen, Roy van de Vooren, Noud Spaan, Stijn Teunissen en Tijmen van der Kolk.

De opstelling ziet er als volgt uit: Sjoerd Veldhorst is de doelman. Ronald Evers staat linksback, Jelmer IJkhout staat rechtsback en het centrale duo achterin wordt gevormd door Elkjaer Rikken en Jeroen van Boldrik. Het middenveld bestaat uit Tijmen van der Kolk, Nelson Konu en aanvoerder Ali Saleh. De voorhoede bestaat uit Jordy van Gaalen (links), Bart van Olderen (spits) en Luc Dekker (rechts).

Door het warme weer verloopt de beginfase van het duel rustig en kijken beide ploegen de kat uit de boom. Na ruim tien minuten voetballen begint de wedstrijd op gang te komen en komt SVHA op voorsprong. Een bekeken pass van Bart van Olderen komt terecht bij de mee opgekomen Ronald Evers. De linksback haalt uit en ziet zijn schot in het dak van het doel verdwijnen, 1-0! Hierna laat SVHA de teugels iets vieren, waardoor Unitas’28 beter in de wedstrijd komt. Dit resulteert na ongeveer twintig minuten voetballen tot de gelijkmaker. Unitas’28 aanvaller Roy Peters haalt na een solo-actie doeltreffend uit, 1-1. SVHA herpakt zich en krijgt na een halfuur voetballen een strafschop mee. Jordy van Gaalen wordt neergehaald in het strafschopgebied, waarna de scheidsrechter geen andere keus heeft dan de bal op de stip te leggen. De strafschop wordt vervolgens beheerst binnengeschoten door Ali Saleh, 2-1! Het doelpunt geeft SVHA vertrouwen. Vlak voor rust breidt SVHA de score verder uit. Een aanval over vele schijven die via Jeroen van Boldrik, Tijmen van der Kolk en Jelmer IJkhout loopt, komt terecht bij Luc Dekker die zijn directe tegenstander uitspeelt en een uitstekende voorzet op Bart van Olderen in huis heeft. Laatstgenoemde staat zo vrij als een vogel en tikt de bal beheerst binnen, 3-1! Inmiddels is Roy van de Vooren binnen de lijnen gekomen voor de geblesseerde Jordy van Gaalen. Een paar minuten later fluit de scheidsrechter voor het einde van de eerste helft.

Na rust komt Noud Spaan in het veld voor Jelmer IJkhout. Ronald Evers wordt rechtsback en Noud Spaan gaat linksback voetballen. De tweede helft is een paar minuten onderweg en SVHA komt op een comfortabele 4-1 voorsprong. Invaller Noud Spaan geeft een strakke voorzet op de andere invaller Roy van de Vooren. Laatstgenoemde schiet de bal subliem in het dak van het doel. Hierna is het verzet van Unitas’28 gebroken. Bart van Olderen wordt in de 55e minuut vervangen door Stijn Teunissen. SVHA blijft aanvallen opzetten en komt een klein halfuur voor tijd op een 5-1 voorsprong. Een voorzet vanaf de rechterkant door Luc Dekker wordt (half) binnengekopt door Ali Saleh. De bal gaat tergend langzaam het doel in, maar Ali Saleh mag wel zijn tweede treffer van de middag aantekenen. In het laatste gedeelte van de wedstrijd geloven beide ploegen het wel. Unitas’28 verspilt geen energie meer aan het druk zetten en SVHA probeert kansen te creëren als daar de mogelijkheid naar is. De kansen die SVHA in het resterende deel van de wedstrijd krijgt worden niet meer verzilverd en na 90 minuten fluit de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd.

SVHA komt door de overwinning op 28 punten uit 25 wedstrijden. Unitas’28 verliest en blijft op 27 punten uit 25 wedstrijden steken. Maandag 16 mei speelt SVHA de uitwedstrijd tegen Krayenhoff. De wedstrijd begint ‘s middags om 14:30 uur. Krayenhoff verloor afgelopen week met 10-1(!) van UHC en heeft na 25 wedstrijden 41 punten.

Pupil van de week: Diego de Zeeuw mocht zondag met het eerste elftal het veld oplopen, maar dat was niet het enige wat SVHA voor hem in petto had. Diego mocht namelijk een doelpunt maken bij de keeper van de tegenstander (Unitas’28) en hij kreeg een bal mee naar huis waar alle spelersnamen van het eerste elftal op staan(!) Vanaf de zijkant zag hij SVHA met 5-1 winnen. Voor Diego was het een fantastische dag om niet te vergeten!

Auteur: Jelmer IJkhout