3 februari 2016

SVHA hervat competitie met nederlaag tegen Aquila

Zondag 31 januari stond de competitiewedstrijd SVHA 1 – Aquila 1 op het programma. De wedstrijd begon om 14.00 uur in de middag. SVHA heeft na 13 wedstrijden 12 punten verzameld en Aquila heeft na 12 wedstrijden 21 punten bij elkaar gespeeld.

Voor de wedstrijd tegen Aquila sluiten de volgende 15 spelers aan bij de selectie: Sjoerd Veldhorst, Yosry Hassan, Jeroen Janssen, Jelmer IJkhout, Luc Dekker, Pieter Mantel, Nelson Konu, Jordy van Gaalen, Ali Saleh, Jules Merkus, Twan Aarnink, Ronald Evers, Jeroen van Boldrik, Rogier Jansen en Mustaba Mieri.

De opstelling ziet er als volgt uit: Sjoerd Veldhorst is de doelman. Ronald Evers staat linksback, Jeroen van Boldrik staat rechtsback en het centrale duo achterin wordt gevormd door Twan Aarnink en Jeroen Janssen. Het middenveld bestaat uit Nelson Konu, aanvoerder Pieter Mantel en Ali Saleh. De voorhoede bestaat uit Jordy van Gaalen (links), Rogier Jansen (spits) en Luc Dekker (rechts).

SVHA begint zwak aan de wedstrijd. De wedstrijd is amper begonnen of de bal ligt al in het net achter doelman Sjoerd Veldhorst, 0-1. SVHA kan weer van voor af aan beginnen. De ploeg probeert de vroege achterstand te verwerken, maar na tien minuten spelen wordt het 0-2 voor de ploeg uit Dreumel. Na de 0-2 zakt Aquila ver terug op eigen helft en mag SVHA het spel maken. Aquila hoopt er met een snelle counter uit te komen en het duel vroegtijdig te beslissen. Ondanks de twee tegenslagen herpakt de ploeg van trainer Henk Stuivenberg zich. Met goed voetbal drukt het Aquila verder naar achteren toe en krijgt het kansen op de aansluitingstreffer. Zo ziet Ali Saleh een inzet op de paal belanden en scoort Luc Dekker in buitenspelpositie, waardoor de goal wordt afgekeurd. In het resterende gedeelte van de eerste helft probeert SVHA het nog met afstandsschoten, maar het lukt de ploeg niet om voor rust de 1-2 te maken. Na 45 minuten voetballen fluit de scheidsrechter voor het einde van de eerste helft.

Na rust is er hetzelfde spelbeeld: Aquila zakt in en SVHA valt aan. Het spel van SVHA blijft goed in de tweede helft, maar het creëren van kansen gaat moeizaam. De ploeg moet het hebben van afstandsschoten, maar deze gaan naast of over het doel van de doelman van Aquila. Met nog dertig minuten te spelen komt Jelmer IJkhout in het veld voor Jeroen van Boldrik. SVHA voert het tempo op in de slotfase, maar hierdoor ontstaat er ruimte voor Aquila. Rond de 80e minuut beslist de ploeg uit Dreumel de wedstrijd definitief met een stiftballetje over doelman Sjoerd Veldhorst, 0-3. SVHA blijft de laatste tien minuten voetballen en dat levert in de blessuretijd van de wedstrijd de eretreffer op. Jordy van Gaalen snelt langs zijn tegenstander en geeft de bal strak voor. In de kluts komt de bal voor de voeten van Ronald Evers die de 1-3 eindstand op het scorebord zet. Na ruim 90 minuten voetballen fluit de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd.

Man of the match (volgens de stemmers): Pieter Mantel

SVHA blijft door de nederlaag op 12 punten uit 14 wedstrijden steken. Aquila wint en komt op 24 punten uit 13 wedstrijden. Zondag 14 februari speelt SVHA de uitwedstrijd tegen DBV. De wedstrijd begint ‘s middags om 14.30 uur. DBV verloor afgelopen week met 2-1 van UCHTA en heeft na 13 wedstrijden 11 punten.

Pupil van de week: Danny Janssen mocht zondag met het eerste elftal het veld oplopen, maar dat was niet het enige wat SVHA voor hem in petto had. Danny mocht namelijk een doelpunt maken bij de keeper van de tegenstander (Aquila) en hij kreeg een bal mee naar huis waar alle handtekeningen van het eerste elftal op staan(!) Vanaf de zijkant zag hij SVHA met 1-3 verliezen. Voor Danny (met NEC-muts op) was het desondanks een fantastische dag om niet te vergeten!