8 december 2015

SVHA glijdt verder af na nederlaag bij Unitas’28

Zondag 6 december stond de competitiewedstrijd Unitas’28 1 – SVHA 1 op het programma. De wedstrijd begon om 14.30 uur in de middag. SVHA heeft na 11 wedstrijden 9 punten verzameld en Unitas’28 heeft na 10 wedstrijden 9 punten bij elkaar gespeeld.

Voor de wedstrijd tegen Unitas’28 sluiten de volgende 15 spelers aan bij de selectie: Tim Veldhorst, Jeroen van Boldrik, Yosry Hassan, Jasper Visser, Jeroen Janssen, Jelmer IJkhout, Luc Dekker, Pieter Mantel, Nelson Konu, Jordy van Gaalen, Ali Saleh, Tijmen van der Kolk, Twan Aarnink, Ronald Evers en Mustaba Mieri.

De opstelling ziet er als volgt uit: Tim Veldhorst is de doelman. Ronald Evers staat linksback, Jeroen van Boldrik staat rechtsback en het centrale duo achterin wordt gevormd door Yosry Hassan en Jeroen Janssen. Het middenveld bestaat uit Nelson Konu, aanvoerder Pieter Mantel, Ali Saleh en Twan Aarnink. De voorhoede bestaat uit Jordy van Gaalen en Luc Dekker.

SVHA begint slecht aan de wedstrijd. In de eerste minuut wordt er al een vrije trap weggegeven aan de rand van het strafschopgebied en niet veel later komt de ploeg uit Herveld al op een 1-0 achterstand. Doelman Tim Veldhorst, die zijn broertje Sjoerd Veldhorst onder de lat vervangt, gaat niet vrijuit bij een poging van een speler van de thuisploeg. De rebound wordt vervolgens binnengeschoten, waardoor SVHA na drie minuten spelen al tegen een achterstand aankijkt.

Zoals wel vaker dit seizoen moet de ploeg uit Herveld zich zien te herpakken. SVHA komt na de tegentreffer beter in de wedstrijd. De ploeg laat redelijk tot goed voetbal zien, maar dat uit zich nog niet in de score. Na een kwartier voetballen krijgt SVHA een vrije trap op ongeveer twintig meter van het doel van Unitas’28. Middenvelder Ali Saleh gaat achter de bal staan en via een speler van de thuisploeg belandt de bal achter de doelman in het doel, 1-1!

SVHA krijgt ruimte om te voetballen. De thuisploeg schakelt langzaam om, waardoor er mogelijkheden liggen voor de ploeg van trainer Henk Stuivenberg. De passing aan de kant van SVHA is soms onnauwkeurig, waardoor het lastig wordt om er snel uit te komen. Beide ploegen blijven gevaarlijk voor rust, maar het veldoverwicht is voor de ploeg uit Herveld. Dit wordt niet uitgedrukt in de score.

Beide ploegen zoeken met een 1-1 ruststand de kleedkamers op.

SVHA begint, in tegenstelling tot de eerste helft, goed aan de tweede helft. Er wordt inzet getoond en er is beleving. Toch is het kort na rust Unitas’28 dat met een prima schot in de hoek op een 2-1 voorsprong komt. Opnieuw een achterstand voor SVHA, maar de ploeg blijft prima voetballen. Dit levert tien tot vijftien minuten na rust alweer de gelijkmaker op. Unitas’28 krijgt de bal niet weg in het strafschopgebied. Met een slimme achterwaartse kopbal bedient aanvoerder Pieter Mantel zijn maatje Nelson Konu. Een uithaal met links is voldoende om de doelman van Unitas’28 te passeren, 2-2!

Vlak na de goal wordt er gewisseld aan de kant van SVHA. Aanvoerder Pieter Mantel verlaat het veld voor Tijmen van der Kolk en Jeroen van Boldrik maakt plaats voor Jelmer IJkhout. Jordy van Gaalen zakt een linie en komt linksmidden te voetballen, waardoor Tijmen van der Kolk voorin komt te spelen. Jelmer IJkhout neemt de plaats in van Jeroen van Boldrik. Twan Aarnink wordt de nieuwe aanvoerder.

Niet veel later krijgt SVHA een hoekschop tegen. SVHA krijgt de bal niet weg en het is uiteindelijk een speler van Unitas’28 die de bal in het doel schiet. Ronald Evers kan geen redding meer brengen op de doellijn, 3-2. SVHA komt voor de derde keer deze wedstrijd op achterstand. Een aantal minuten na de 3-2 wordt het zelfs 4-2 voor de thuisploeg. Een grote tegenslag voor de ploeg van trainer Henk Stuivenberg, maar de ploeg blijft strijden. Inmiddels is Jasper Visser binnen de lijnen gekomen voor Jeroen Janssen. Vlak na de 4-2 is SVHA dicht bij de aansluitingstreffer. Een prima voorzet van Jordy van Gaalen wordt rakelings naast gekopt door topscorer Luc Dekker. Verder dan deze kans komt SVHA niet meer. De tijd tikt weg en het vertrouwen zakt weg bij de ploeg uit Herveld. Unitas’28 scoort in de slotfase nog eenmaal, waardoor het uiteindelijk 5-2 wordt.

Na 90 minuten fluit de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd.

Man of the match (volgens de stemmers): Nelson Konu

SVHA blijft door de nederlaag op 9 punten uit 12 wedstrijden steken. Unitas’28 wint en komt op 12 punten uit 11 wedstrijden. Zondag 13 december speelt SVHA de thuiswedstrijd tegen AVIOS. De wedstrijd begint ‘s middags om 14.00 uur. AVIOS won afgelopen week met 3-1 van AAC-Olympia en heeft na 11 wedstrijden 19 punten.