19 januari 2015

SVHA geeft in 10 minuten goede wedstrijd uit handen tegen hoogvlieger 4e klasser SCD’33

Zondag 18 januari stond de oefenwedstrijd SCD’33 1 – SVHA 1 op het programma. De wedstrijd begon om 12.00 uur in de middag. De wedstrijd werd wederom gespeeld op kunstgras. SCD’33 komt uit in de 4e klasse waar de ploeg knap op de 3e plaats staat. Een lastige wedstrijd dus voor de ploeg van trainer Henk Stuivenberg.

Ten opzichte van vorige week zaten Pieter Mantel, Rogier Jansen, Sjoerd Veldhorst en Twan Aarnink weer bij de selectie. Ook Harm Ariese werd voor deze wedstrijd aan de selectie toegevoegd. Jules Merkus en Ali Saleh waren afwezig voor deze wedstrijd. Hierdoor werd Bart van Olderen op het laatste moment nog opgeroepen om mee te doen.

In de beginfase is goed te zien dat zowel SCD’33 als SVHA er een leuke voetballende wedstrijd van willen maken. Beide teams proberen vrijuit te voetballen op het uitstekende kunstgrasveld. SVHA komt goed uit de startblokken. SCD’33, op papier de favoriet, heeft moeite om het spel te maken. SVHA voetbalt goed mee, en zit kort op de man.

In de eerste 20 minuten zijn er enkele kansjes voor beide teams, deze worden niet benut. Naarmate de wedstrijd vordert, komt SCD’33 beter in hun spel. SVHA wordt iets verder naar achter toe gedrukt, maar voor echt grote problemen komt het team van Henk Stuivenberg niet te staan. Na ongeveer 25/30 minuten voetballen komen de eerste goede kansen voor SCD’33. De schoten worden prima tegengehouden door Sjoerd Veldhorst.

Ongeveer 10 minuten voor rust krijgt Jesse Schreuders een goede mogelijkheid. Helaas wordt zijn schot uitstekend tegengehouden door de keeper van SCD’33, waardoor de bal net naast het doel verdwijnt. In de laatste paar minuten komt SVHA goed weg. Een goedlopende aanval van SCD’33, met uiteindelijk een prima schot, wordt met een geweldige reflex tegengehouden door Sjoerd Veldhorst. Niet veel later fluit de scheidsrechter voor de rust. Met een 0-0 stand zoeken beide teams de kleedkamers op.

In de rust wordt er gewisseld. Ronald Evers komt in het veld voor Nelson Konu, en Jelmer IJkhout komt in het veld voor Bart van Olderen, waardoor Pieter Mantel in de spits komt te voetballen. De eerste mogelijkheden in de 2e helft zijn voor SCD’33. Rond de 55e minuut krijgt SCD’33 een corner. De bal draait richting de 1e paal, en gaat ietwat gelukkig het doel in. Sjoerd Veldhorst kan geen redding brengen.

Met een ongelukkig tegendoelpunt komt SVHA op een 1-0 achterstand. Nog geen 5 minuten later komt SCD’33 op een 2-0 voorsprong. De spits van SCD’33 krijgt de bal op de rand van de 16 meter aangespeeld, bedenkt zich geen moment, en schiet de bal rechts in de bovenhoek. Sjoerd Veldhorst moet op dit schot het antwoord schuldig blijven.

SCD’33 gaat door en dit levert in de 65e minuut de 3-0 op. Sjoerd Veldhorst staat iets te ver voor zijn doel, waardoor de middenvelder van SCD’33 de bal van 20 meter over Sjoerd Veldhorst het doel in kan schieten.

Er zijn genoeg mogelijkheden voor de ploeg van Henk Stuivenberg, maar de kansen worden niet afgemaakt. Rond de 70e minuut komt SVHA een klein beetje terug in de wedstrijd. Een prima lopende aanval over vele schijven wordt uiteindelijk koeltjes afgerond door Jesse Schreuders. Deze goal geeft SVHA toch weer een beetje vertrouwen, en na het doelpunt krijgt Pieter Mantel een goede mogelijkheid. Met een goed schot heeft de keeper nog alle moeite om de bal tegen te houden.

10 minuten voor tijd wordt de wedstrijd beslist in het voordeel van SCD’33. Een prima steekpass komt terecht bij de rechtsbuiten van SCD’33. Met een goede lage voorzet bereikt hij de spits die de bal van dichtbij binnen kan tikken. Hierna krijgt SVHA nog een grote mogelijkheid om de 4-2 te maken.

Een prima voorzet van Bart van Olderen (met links) aan de linkerkant van het veld wordt over geschoten door Roy van de Vooren. Een paar minuten later fluit de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd. Met een 4-1 eindstand in het voordeel van SCD’33 stappen beide teams van het veld.