13 september 2016

SVHA en AAC-Olympia houden elkaar in evenwicht

HERVELD – SVHA heeft de tweede competitiewedstrijd van het seizoen afgesloten met een 2-2 gelijkspel tegen AAC-Olympia.

Beide ploegen beginnen gelijkwaardig aan de wedstrijd. Toch komt SVHA al vroeg in de wedstrijd op voorsprong. Na een goede aanval komt de bal via Rogier Jansen voor de voeten van Luc Dekker die de 1-0 tegen de touwen schiet. SVHA heeft de voorsprong die het graag wil hebben, maar verzuimt om geconcentreerd te blijven spelen. AAC-Olympia herpakt zich van de vroege achterstand en komt tien minuten na het openingsdoelpunt op gelijke hoogte. Een lange bal van achteruit valt over de Herveldse verdediging en komt voor de voeten van Jeroen Bernts. De aanvaller schuift de bal op zijn beurt beheerst langs doelman Boris Boerstoel. Niet veel later komt AAC-Olympia op voorsprong. Knullig balverlies in de achterhoede wordt afgestraft door Koen Banken. AAC-Olympia zet in een tijdsbestek van vijf minuten de achterstand om in een voorsprong. Echt lang kan de uitploeg niet genieten van de voorsprong, want tien minuten voor rust wordt Yosry Hassan in het strafschopgebied onderuit gehaald. Bij afwezigheid van Ali Saleh neemt Tijmen van der Kolk de verantwoordelijkheid over de toegekende strafschop. De middenvelder schiet de bal koeltjes in de hoek van het doel en zet SVHA weer op gelijke hoogte in een boeiende eerste helft.

Met een 2-2 tussenstand zoeken beide teams de kleedkamer op.

Beide ploegen willen kort na rust vol voor de winst gaan. SVHA probeert het met verzorgd voetbal, terwijl AAC-Olympia voornamelijk de lange bal hanteert. Naarmate de tweede helft vordert en de vermoeidheid enigszins toeslaat lijkt het erop dat beide ploegen in ieder geval niet willen verliezen. Met nog een halfuur op de klok komen Ronald Evers en Jeroen Janssen in het veld voor Noud Spaan en Twan Aarnink. Niet veel later komt ook Julian Akkerman in het veld voor Rogier Jansen. De slotfase van het duel breekt aan en beide ploegen lijken genoegen te nemen met een gelijkspel. SVHA wil wel, maar de echte scherpte is er niet in het laatste deel van de wedstrijd. AAC-Olympia krijgt in de slotfase nog mogelijkheden om de overwinning naar zich toe te trekken, maar de goede afronding ontbreekt. Het blijft bij 2-2 en na 90 minuten fluit de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd.

Doelman: Boris Boerstoel
Verdediging: Noud Spaan, aanvoerder Ries Hoogstad, Jeroen van Boldrik en Jules Merkus
Middenveld: Yosry Hassan, Twan Aarnink en Tijmen van der Kolk
Aanval: Jesse Schreuders, Rogier Jansen en Luc Dekker

Invallers: Ronald Evers, Jeroen Janssen en Julian Akkerman

Zondag 18 september speelt SVHA de uitwedstrijd tegen DVSG. De competitiewedstrijd begint ‘s middags om 14:00 uur. DVSG verloor afgelopen zondag met 1-5 van AVIOS/DBV.

Pupil van de week: Ferran Nikkelen mocht zondag met het eerste elftal het veld oplopen, maar dat was niet het enige wat SVHA voor hem in petto had. Ferran mocht namelijk een doelpunt maken bij de keeper van de tegenstander en hij kreeg een bal mee naar huis waar alle spelersnamen van het eerste elftal op staan(!) Vanaf de zijkant zag hij SVHA met 2-2 gelijkspelen. Voor Ferran was het een fantastische dag om niet te vergeten!

Auteur: Jelmer IJkhout
Foto’s: Karel van de Vooren