23 november 2014

SVHA E1 KAMPIOEN!

Vandaag stond er een belangrijke wedstrijd tegen Kesteren op het programma, want bij een overwinnen zouden onze mannen van de E1 kampioen worden in de 3e klasse. De jongens wisten wat ze moesten doen en gingen er dan ook vol voor. De zenuwen speelde helaas wel een rol in het spel waardoor het niet altijd even makkelijk werd.

We begonnen sterk aan de wedstrijd en kwamen binnen 5 minuten al op een 0-1 voorsprong. Rowan ziet Daan voor het goal helemaal vrij staan en speelt de bal in, maar wat doet Daan ermee…. hij schiet met een wonderschoon schot de bal snoeihard in de kruising, wauw wat een fantastisch doelpunt. In de loop van de eerste helft begint Kesteren ook aardig goed te voetballen en wij waren door onze spanning niet helemaal zuiver in de passing Kesteren komt tot onze grote schik op 1-1. Onze goed spelende verdediging Leon en Joey wisten hier ook even geen raad mee. Maar naar wat kansen op en neer blijft het 1-1 in de eerste helft.

Even een korte pauze om de touwtjes toch in eigen hand te houden, even een kort woordje van de leiders en hup de 2e helft moet weer beginnen. Kom op mannen we kunnen het.

Ook in de 2e helft creëerde we veel kansen, maar nu nog een doelpuntje. Onze jongste speler Tijn maakt hun verdedig helemaal gek met zijn geweldige acties, maar ook deze acties leiden tot geen doelpunt nog. Nou ….nog maar is een aanval Joey breekt uit en geeft een fantastische steekpaas op Rowan. Het lukt Rowan nu wel naar een paar goede kansen schiet hij de bal snoeihard van dichtbij binnen. Pfff eindelijk 1-2 voor wat een spanning zeg. Nu lijkt de wedstrijd open te breken, de zenuwen verdwijnen en we gaan we over naar het fanatische veld spel zoals we gewend zijn. Onze keeper Tijn heeft ook nog een geweldige redding in huis, Kesteren was gevaarlijk in een corner en onze foutloze keeper weet de bal nog net over te tikken. Wat een wereld redding weer… de volgende aanval begint bij onze keeper hij gooit de bal uit naar Sem en Sem bouwt op. Hij speelt Namco aan, Namco tikt hem meteen door naar Rowan,  Rowan geeft een geweldige voorzet over de breedte en onze doorzetter Daan legt hem keurig klaar van Namco. Namco tikt hem met het hakje net over de lijn. Wat een wereld aanval weer… maar het belangrijkste we staan nu 1-3 voor. De jongens vinden het nog niet genoeg en gaan nog vrolijk verder. Onze snelle spits Rowan gaat er nog is vandoor met de bal, hij speelt 2 man uit en schiet de bal prachtig in het goal. Ja ja onze spits is dan ook een echte spits. 1-4.  Ook de 1-5 komt er vlak achter aan en deze keer is het Namco die de bal achter de keeper weet te schieten. Wat een klasse zit er weer in dit team. Kesteren komt er niet meer uit en weet niet meer te score, dit is natuurlijk de verdienste van ons goed spelende boys. Onze keeper Tijn keepte een fanatische wedstrijd, echte klasse. Verdedigend stond het ook weer als een huis Leon en Joey speelde een perfecte wedstrijd ondanks de zenuwen. Helaas was onze Sem geblesseerd maar ook hij heeft zijn minuten kunnen maken ondanks de pijn die hij had, dit noemen we dan ook een echte bikkel! Het middenveld was wederom weer beslissend in het spel, Namco, Daan en Tijn jullie waren fantastisch en de tegenstander had dan ook veel moeite met jullie en dan niet te vergeten onze spits Rowan die ook vandaag weer 2 mooie doelpunten wist te maken was onthoudbaar voor de verdediging van Kesteren.

Met een 1-5 overwinnen zijn jullie dan ook de terechte kampioen. Veel mensen hebben deze wedstrijd met trots kunnen bewonderen en iedereen is dan ook echt trots op de kanjers van de E1. Onze hoofdsponsor was dan ook aanwezig en heeft genoten van jullie samen spel. Jullie staan met veel plezier op het veld en jullie zijn dan ook echt één team die hard voor elkaar vechten. De sponsor kon dan ook met alle trots de grote schaal uitreiken. ACSI Bedankt voor de sponsoring.

Wij willen nogmaals iedereen bedanken die ons heeft geholpen de jongens naar de overwinning te juichen. Wij als staf zijn ontzettend trots op de mannen en hopen nog lang van deze mannen te mogen genieten.  Jongens jullie hebben het dik verdiend!