23 april 2015

SVHA D1 zet sterke reeks voort tegen Woezik

Woensdagavond 22 april 2015 stond de wedstrijd SVHA D1 – Woezik D2 gepland. Helaas was het deze avond niet zo lekker qua temperatuur als een week eerder, tijdens de wedstrijd in Beneden-Leeuwen. Daarom bleven de gespierde lichamen bedekt met een heerlijke trui. Voorafgaand aan deze wedstrijd wist de stand ons  te vertellen dat de ‘blauwe’ mannen uit Wijchen op de allerlaatste plek stonden. Onze ‘groene’ strijders zijn momenteel op een 5e plek te vinden. De oplettende lezer ziet direct dat SVHA D1 dus één plek is gestegen ten opzichte van vorige week.

De afgelopen twee wedstrijden waren zoals jullie allemaal weten tegen respectievelijk ST: Leones/DSZ D1 en Lienden D1. De trouwe lezer heeft gezien dat de wedstrijd tegen de mannen uit Beneden- en Boven Leeuwen gewonnen werd met 1-3 en de wedstrijd tegen de mannen uit Lienden met 4-3 werd verloren. Bij beide wedstrijden werd er goed voetbal geleverd, waarbij strijd, wilskracht en mooie acties de powerelementen waren. Voor de wedstrijd werd medegedeeld dat onze mannen de tegenstander van vandaag: Woezik D2, niet moest onderschatten. Zij hadden namelijk afgelopen zaterdag onze directe concurrent UHC D1 verslagen met 2-3. Verder werd benadrukt dat als wij nog 4e wilde worden, vandaag de drie punten in Herveld moesten houden. Helaas was onze allround verdediger Hylke vandaag afwezig, waardoor de volgende opstelling tot stand kwam: Milan, Joost, Maikel, Ian, Olav, Julian, Okke, Paul, Frank, Rick en Paliek.

Voordat de wedstrijd begon werd zoals gewoonlijk begonnen met het begroeten van de tegenstander en ze een fijne wedstrijd te wensen. De handen werden op elkaar gegooid, waarbij de vaste jel werd gebruikt: “ Wat gaan we doen? Winnen! Wat gaan we doen? Winnen (nog luider), heee-eeeeeeeh.” Zo fanatiek als de jel altijd is, begon de wedstrijd vandaag ook: wij waren vanaf het begin in de aanval en dus de ploeg die het spel moest gaan maken. Dit leidde al snel tot kleine kansen. Na ongeveer 10 minuten had Paliek veel vrijheid vanaf de rechterkant, die besloot om de bal langs de uitkomende doelman te schieten: zou hij scoren? Nee, hij scoorde niet; zijn maatje Rick gaf namelijk het laatste tikkie. Hoppa de 1-0 was binnen. Niet kort erna werd een perfecte assist van Okke fraai afgemaakt door Frank, waardoor er 2-0 op het scorebord stond. Na de 2-0 werden er volgens de trainers twee onterechte goals afgekeurd. De grensrechter van de tegenstander vlagde namelijk erg makkelijk en veel. Enfin, deze goals telde dus niet en de overige kansen wisten we ook niet te benutten, daarom gingen we rusten met een lekkere 2-0 voorsprong.

In de rust werden de jongens geïnstrueerd om lekker door te gaan waarmee ze bezig waren, oftewel de tegenstander wegtikken en zoveel mogelijk kansen proberen te creëren. Ook werd medegedeeld dat zeuren op de scheidsrechter meteen bestraft zal worden met wisselen en dus direct douchen. Na rust kwamen alle drie de wissels in het veld, waarbij Julian helaas in de kleedkamer achterbleef vanwege een opgelopen blessure. Erg jammer, want de beste knul speelde erg lekker. De wissels Kai, Nick en Mark lieten vanaf het begin merken waarom zij erin horen te staan, wat al snel kansen opleverde. Helaas slaagde wij er niet in om zo makkelijk te tikken als in de 1e helft. Na een aantal kansjes van Woezik D2, werd er gelukkig niet gescoord. Ongeveer 15 minuten na rust viel de 3-0 door Paliek, die de bal perfect en net op tijd over de keeper lopte. Pijnlijk genoeg moest hij meteen gewisseld worden na de harde botsing met de keeper. Na de 3-0 kwam al snel de aansluitingstreffer: een schot vanaf ongeveer 20 meter werd losgelaten door keeper Milan, waardoor de spits er rap bij was en langs de sluitpost schoot.

Inmiddels werd het publiek vergezeld door de mannen van SVHA zondag 3, die eveneens weer mochten ballen vanavond. Terwijl zij aan het kijken waren, zagen zij hoe onze linksvoor Frank de 4-1 super mooi binnenschoot vanaf randje 16 meter. Hierna bleven de kansen komen, waar bleef het bij 4-1. Voor de spelers van SVHA zondag 3 kwam deze 4-1 overwinning tegen Woezik erg bekend voor (de beste mannen van dit team wonnen zes dagen eerder namelijk met dezelfde cijfers van Woezik).

Al met al een goede pot van onze mannen, die weer lieten zien dat zij in de 2e klasse thuishoren en als team super goed kunnen ballen. Mijn felicitaties aan de jongens! Voor aanstaande zaterdag staat de thuiswedstrijd tegen UHC D1 gepland. Oftewel de wedstrijd die zal beslissen welk team op de 4e plek zal eindigen deze competitie. Daarom roep ik alle voetballiefhebbers op om deze wedstrijd te komen bezoeken en de groene toppers naar de overwinning te helpen/ te schreeuwen of te dansen: alles is toegestaan!

Fotografie: Niet wedstrijd gerelateerd