17 september 2014

SVHA C1 zet goede reeks uit beker voort

Na een goede voorbereiding, stond afgelopen zaterdag de eerste competitiewedstrijd op het programma. En wat voor één, namelijk de wedstrijd Dodewaard C1 – SVHA C1. We begonnen scherp aan de wedstrijd en kwamen al snel op een 0-2 voorsprong. Het eerste doelpunt werd gemaakt door onze topscoorder Jelmer van der Kolk. Het tweede doelpunt was een geweldige aanval. Na balverovering op het middenveld, van onze aanvoerder en hard werkende Tom Mulder, ging het te snel voor de tegenstander. De bal werd gespeeld naar de linkerkant. De één-twee werd uitgevoerd. Vervolgens kwam de voorzet en Lex van Diepen rondde goed af op doel. De goed spelende Roy Dekker scoorde vervolgens twee keer met zijn linkerbeen, oftewel zijn chocoladebeen. We gingen met een 0-4 voorsprong de rust in. In de rust hebben we spelers opdrachten voor in de tweede helft meegegeven. De spelers moesten voetballen vanuit de eigen positie. Eveneens het op hoog tempo elkaar in blijven spelen. Als laatste moest de lange bal van de tegenstander er worden uitgehaald, omdat de tegenstander één snelle aanvaller had. De tegenstander scoorde in het begin van de tweede helft de 1-4. Helaas kon onze keeper, Bas Gerritsen, hier niets aan doen. In de eerste helft voorkwam hij een tegendoelpunt door twee geweldige reddingen. In de tweede helft heeft hij daarna vrijwel niets meer te doen gehad. De dag werd in ieder geval alleen maar beter, op deze al zonnige dag. Want ondanks de slordige passing in de situaties voor het doel van de tegenstander, bleef iedereen zijn taken goed uitvoeren. De opdrachten, die we in de rust hadden besproken, werden dan ook uitgevoerd. Coen van der Linden en Tom Veens scoorden beiden nog twee keer. We hebben de wedstrijd dik verdiend met 1-8 gewonnen. Trotse ouders, opa’s en oma’s langs de zijlijn. Een tevreden technische staf. En spelers die veel plezier hadden. We beseffen ons wel dat we nog moeilijkere tegenstanders krijgen, dus snel op naar de tweede competitiewedstrijd. We spelen aanstaande zaterdag thuis om 13:00 de wedstrijd SVHA C1 – Lienden C1.