23 maart 2015

SVHA beloond goede spel van laatste weken met 3 punter tegen Edesche Boys

Zondag 22 maart stond de competitiewedstrijd SVHA 1 – Edesche Boys 1 op het programma. De wedstrijd begon om 14.00 uur in de middag. Edesche Boys staat op een 7e plaats in de competitie. De eerste wedstrijd tussen beide ploegen eindigde in een 4-0 overwinning voor Edesche Boys. Vorige week won de ploeg uit Ede knap met 1-3 bij CHRC.

Bij SVHA ontbreken Ali Saleh en Twan Aarnink vanwege een schorsing. Beide spelers zijn volgende week weer speelgerechtigd. Harm Ariese is nog steeds geblesseerd. Elkjaer Rikken zit sinds lange tijd weer bij de wedstrijdselectie.

De middenvelder kampte enkele weken met een longontsteking. Ook Rogier Jansen is terug na zijn blessure die hij opliep in het duel tegen Elistha. Julian Akkerman kan als 16-jarige zijn debuut maken, hij begint op de bank.

Sjoerd Veldhorst is de vaste doelman onder de lat. Het centrale duo bestaat uit Jeroen Janssen en Jeroen van Boldrik. Leon Latta (links) en Jelmer IJkhout (rechts) beginnen op de backposities. Het middenveld wordt deze keer gevormd door Nelson Konu (links), Elkjaer Rikken (midden) en aanvoerder Pieter Mantel (rechts). De voorhoede bestaat uit Jesse Schreuders (links), Jules Merkus (spits) en Roy van de Vooren (rechts).

SVHA begint slecht aan de wedstrijd. In de 1e minuut wordt er al een corner weggegeven door de ploeg uit Herveld. Dit is geen goed voorteken voor de ploeg van Henk Stuivenberg, maar de ploeg herpakt zich snel en laat in de eerste 10 minuten, zoals wel vaker dit seizoen, prima voetbal zien. Het creëren van kansen gaat moeizaam in het eerste gedeelte van de 1e helft. De ploeg uit Ede komt in de eerste 15 minuten tot een paar schietkansen die over het doel van Sjoerd Veldhuizen heen vliegen.

Na ongeveer 25 minuten spelen komt SVHA op een 1-0 voorsprong. Jesse Schreuders die even aan de rechterkant van het veld staat gepositioneerd, geeft een strakke, indraaiende voorzet die door Jules Merkus op prachtige wijze met de punt van de schoen in de hoek van het doel wordt verwerkt. De keeper van Edesche Boys kan alleen maar toekijken.

Eindelijk komt SVHA eens op een 1-0 voorsprong in een wedstrijd, waar het vaker dit seizoen op een 1-0 achterstand kwam. Door deze treffer gaat SVHA nog een stuk makkelijker voetballen. De vrije man wordt makkelijker gevonden, en er ligt veel ruimte op het middenveld, waar o.a. Elkjaer Rikken vaak wordt gevonden.

Edesche Boys lijkt de weg redelijk kwijt, want het is meer bezig met randzaken dan met voetballen. Hierdoor pakt het ook een paar onnodige gele kaarten. Edesche Boys komt nog in het resterende deel van de 1e helft nog een keer gevaarlijk voor het doel van Sjoerd Veldhorst, maar een zwak schot verdwijnt ruimschoots naast het doel van Sjoerd Veldhorst.

Na 45 minuten voetballen fluit de scheidsrechter voor het einde van de 1e helft, en gaat SVHA met een 1-0 voorsprong rusten. In de rust wordt door aanvoerder Pieter Mantel dat we niet mee moeten gaan in het spel van Edesche Boys, en rustig ons eigen spel moeten blijven spelen.

In de eerste 5 minuten na rust gaat het mis voor SVHA. Jeroen van Boldrik wordt in eerste instantie onderuit gehaald in het strafschopgebied. Als de scheidsrechter niet fluit voor een vrije trap, maakt Jeroen van Boldrik een overtreding op de aanvaller van Edesche Boys. Hiervoor fluit de scheidsrechter wel, en legt de bal op de stip. De protesten bij SVHA zijn tevergeefs. De penalty wordt door de speler van Edesche Boys feilloos in het doel geschoten, 1-1.

SVHA raakt niet van slag door deze penalty, en blijft voetballen. Er worden goede mogelijkheden gecreëerd om op voorsprong te komen. Na ongeveer een uur voetballen komt SVHA op een 2-1 voorsprong.  Elkjaer Rikken heeft balbezit op het middenveld en bedient met een prachtige pass Jesse Schreuders. De verdediger ziet het te laat aankomen, waardoor zijn sliding geen zin meer heeft. Jesse Schreuders springt over zijn tegenstander, en heeft de bal perfect voor zijn linkervoet liggen aan de rechterkant binnen het strafschopgebied. Met een bekeken schot verschalkt hij de doelman van Edesche Boys.

De ploeg uit Herveld toont veerkracht door niet van slag te raken, en rustig te blijven voetballen. Na de 2-1 blijft Edesche Boys opnieuw meer met randzaken bezig te zijn dan met voetbal. Jesse Schreuders en Jules Merkus moet het een paar keer ontgelden, een aantal overtredingen worden op beide spelers gemaakt door de frustraties van de spelers van Edesche Boys. De scheidsrechter geeft maar liefst vijf keer geel aan een speler van Edesche Boys.

Het voetbal van SVHA blijft verzorgd, en het team staat positioneel goed. 20 minuten voor tijd heeft Pieter Mantel balbezit in het strafschopgebied. De aanvoerder lijkt niet van de bal af te krijgen, waardoor een verdediger van Edesche Boys hem een schop geeft. De scheidsrechter wijst naar de stip, en geeft de tweede penalty van de middag. De aanvoerder gaat zelf achter de bal staan, en schiet de bal buiten bereik van de keeper in de linkerhoek van het doel, 3-1.

Hiermee lijkt de overwinning zo goed als binnen, want Edesche Boys laat helemaal niets zien in de 2e helft. Een kwartier voor tijd is daar het debuut van Julian Akkerman. De speler van de B1 zit voor het eerst bij de selectie, en mag invallen voor Roy van de Vooren. Inmiddels is ook Rogier Jansen in het veld gekomen voor Jesse Schreuders. Julian Akkerman krijgt een paar minuten voor tijd nog een grote kans op de 4-1, maar hij krijgt de bal niet goed onder controle, waardoor de bal wordt geblokt en naast het doel verdwijnt. Een paar minuten later fluit de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd, en kunnen de 3 verdiende punten worden bijgeschreven.

Volgende week staat de wedstrijd tegen Loo op het programma. Wil SVHA de weg omhoog blijven inzetten zal deze wedstrijd gewonnen moeten worden. Dit is voor Loo de laatste kans om de aansluiting te grijpen met SVHA. Loo zal dus met veel motivatie deze wedstrijd benaderen. Het is voor SVHA van belang dat ze net als deze wedstrijd het koppie er bij houden. De wedstrijd gaat gespeeld worden op Sportpark Immerloo om 14:30.