24 augustus 2015

SVHA B2 veel sterker dan DFS

Zaterdag 22 augustus stond de eerste bekerwedstrijd voor SVHA B2 op het programma. De thuiswedstrijd tegen DFS B2, dat ook uitkomt in de 4e klasse, begon om 15.00 uur in de middag.

Voor de wedstrijd tegen DFS sluiten de volgende 14 spelers aan bij de wedstrijdselectie: Dylan Akkerman, Matthew den Ambtman, Roy Budding, Bas Gerritsen, Sander Geurts, Remco Hendriks, Jeroen van Sinderen, Luc van de Sluis, Nando van Stekelenburg, Bart van Stralen, Michel Timmer, Paul Verhoeven, Harm Willemsen en Lars Kramer. De afwezigen zijn: Rik van de Kolk, Kees de Wit en Noah Willemsen. Laatstgenoemde moet een wedstrijd keepen bij SVHA A1 en maakt daarmee zijn debuut(!) De A1 zou deze wedstrijd overigens winnend afsluiten met 2-3.

De basisoptelling ziet er als volgt uit: Bas Gerritsen is de doelman. Roy Budding is linksback, Lars Kramer is rechtsback en het centrale duo achterin wordt gevormd door aanvoerder Remco Hendriks en Dylan Akkerman. Het middenveld bestaat uit Jeroen van Sinderen (links), Paul Verhoeven (midden) en Sander Geurts (rechts). De voorhoede bestaat uit Harm Willemsen (links), Matthew den Ambtman (rechts) en Michel Timmer (spits).

In deze bekerwedstrijd werd er genoeg gewisseld waardoor elke speler de kans kreeg om zich te laten zien. SVHA begint voortvarend aan de wedstrijd. De ploeg heeft er onder de nieuwe trainers, Mostaba Mieri en Jelmer IJkhout, leider Martin IJkhout en het nieuwe kunstgras duidelijk zin in en is vanaf het begin van de wedstrijd scherp.

DFS wordt in de beginfase flink achteruit gedrukt en dit levert na een aantal minuten voetballen al de verdiende voorsprong op. Michel Timmer komt na een prima pass oog in oog te staan met de keeper van DFS en maakt geen fout, 1-0.

SVHA neemt geen gas terug en gaat vrolijk verder met het creëren van kansen. Na een kwartier voetballen krijgt SVHA een vrije trap. De vrije trap wordt genomen door Jeroen van Sinderen die de bal het strafschopgebied indraait. DFS krijgt de bal niet goed weg en Matthew den Ambtman is er als de kippen bij om de bal in het doel te werken, 2-0.

Geen vuiltje aan de lucht voor SVHA. Mooi weer, nieuw kunstgras en een 2-0 voorsprong. Wat wil een voetballer van SVHA nog meer? Nou ja, meer doelpunten zou mooi zijn voor de ploeg uit Herveld… In middels is Nando van Stekelenburg binnen de lijnen gekomen. De aanvaller staat nog geen 5 minuten in het veld of hij heeft zijn doelpunt al te pakken. In eerste instantie redt de doelman van DFS nog op een schot van Nando van Stekelenburg, maar in de rebound schuift hij de bal het doel in, 3-0. Inmiddels zijn Bart van Stralen en Luc van de Sluis in de ploeg gekomen.

SVHA zit op rozen, maar verslapt na de 3-0 enigszins, waardoor DFS met een 1 tegen 1 situatie de spanning weer terugbrengt in de wedstrijd, 3-1. Lang kan DFS niet genieten van de aansluitingstreffer, want SVHA herpakt zich snel en scoort via Nando van Stekelenburg, waardoor het 4-1 wordt in het voordeel van SVHA. Na de 4-1 gebeurt er niet veel meer en fluit de scheidsrechter na 40 minuten voetballen voor de rust.

In de rust zijn er tevreden gezichten te zien in de kleedkamer. SVHA staat comfortabel op een 4-1 voorsprong door 4 prima doelpunten. Aan het begin van de tweede helft een kleine tegenvaller voor SVHA. De ploeg krijgt de bal niet weg achterin en het wordt 4-2. DFS krijgt weer hoop, maar deze hoop is snel vervlogen wanneer Nando van Stekelenburg een aantal minuten later zijn derde treffer van de wedstrijd mag aantekenen, 5-2.

SVHA doet het hierna rustig aan. De ploeg heeft een comfortabele voorsprong en laat DFS komen. Hierdoor ontstaat er ruimte waar SVHA wel raad mee weet. Het is opnieuw Nando van Stekelenburg die de stand op 6-2 brengt en zijn vierde treffer van de wedstrijd maakt.

SVHA is op elk vlak de betere deze wedstrijd. De ploeg overklast DFS doordat het de kansen die het krijgt weet af te maken. DFS krijgt ook een aantal goede mogelijkheden, maar doelman Bas Gerritsen staat steeds in de weg.

Met nog een kleine 10 minuten op de klok speelt SVHA de wedstrijd rustig uit. DFS probeert het nog wel, maar SVHA blijft geconcentreerd spelen. Na 80 minuten fluit de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd en kan SVHA de eerste drie punten in de bekerpoule noteren. Een compliment voor SVHA B2 voor het vertoonde spel van vandaag!

De doelpuntenmakers van vandaag zijn: Nando van Stekelenburg (4x), Michel Timmer (1x) en Matthew den Ambtman (1x). De assists komen op naam van: Jeroen van Sinderen (4x) en Matthew den Ambtman (2x).

Nog even dit: Op de onderstaande foto staat de nieuwe spons voor de waterzak van SVHA B2. Deze wordt aangeboden door de aanvoerder, want……… Aanvoerder Remco Hendriks heeft het namelijk gepresteerd om in de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen een bloedneus te krijgen, de oude spons te gebruiken om zijn bloedneus te stoppen, waardoor we deze weg konden gooien. Voor het regelen van de nieuwe spons: bedankt Remco Hendriks!

Volgende week staat de altijd lastige uitwedstrijd tegen Beuningse Boys B4 op het programma. De bekerwedstrijd begint om 14.30 uur op sportpark ‘de Ooigraaf’ in Beuningen.