2 september 2015

SVHA B2 doet zichzelf tekort tegen Beuningse Boys

Zaterdag 29 augustus stond de tweede bekerwedstrijd voor SVHA B2 op het programma. De uitwedstrijd tegen Beuningse Boys B4, dat ook uitkomt in de 4e klasse begon om 14.30 uur in de middag. De eerste bekerwedstrijd werd door SVHA B2 overtuigend met 6-2 gewonnen van DFS B2.

Voor de wedstrijd tegen DFS sluiten de volgende 15 spelers aan bij de wedstrijdselectie: Dylan Akkerman, Matthew den Ambtman, Roy Budding, Bas Gerritsen, Remco Hendriks, Jeroen van Sinderen, Luc van de Sluis, Nando van Stekelenburg, Paul Verhoeven, Kees de Wit, Noah Willemsen, Harm Willemsen en Lars Kramer. Van de B1 sluiten Julian Akkerman en Mahad Shigow aan. Rik van de Kolk en Sander Geurts zijn afwezig, terwijl Bart van Stralen (gebroken middenvoetsbeentje) en Michel Timmer (bovenbeenblessure) niet mee kunnen doen vanwege blessures.

De basisopstelling ziet er als volgt uit: Noah Willemsen is de doelman. Roy Budding is linksback, Lars Kramer is rechtsback en het centrale duo achterin wordt gevormd door aanvoerder Remco Hendriks en Dylan Akkerman. Het middenveld bestaat uit Harm Willemsen (links), Jeroen van Sinderen (midden) en Mahad Shigow (rechts). De voorhoede bestaat uit Julian Akkerman (links), Nando van Stekelenburg (spits) en Matthew den Ambtman (rechts).

SVHA begint met pech aan de wedstrijd, want na 5 minuten moet er al worden gewisseld. Harm Willemsen kan even niet verder en wordt vervangen door Paul Verhoeven. De 10 minuten die hierop volgen zijn duidelijk voor de ploeg uit Herveld. Er worden genoeg kansen gecreëerd om de score te openen, maar aanvallers Julian Akkerman en Nando van Stekelenburg laten deze kansen onbenut. Mede door het goede keepen van de doelman van Beuningse Boys blijft het 0-0.

Beuningse Boys stelt er weinig tegenover. De ploeg komt niet verder dan 20 meter voor het doel van Noah Willemsen waar uitstekend wordt verdedigd door de achterhoede van SVHA. Na 20 minuten spelen komt SVHA op een verdiende voorsprong. Na goed doorzetten van Roy Budding komt de bal bij Julian Akkerman terecht die met een goede pass Nando van Stekelenburg bedient, die op zijn beurt de bal het doel in schiet, 0-1!

Met een 0-1 voorsprong voetballen is toch iets prettiger voor de ploeg uit Herveld. De ploeg gaat op zoek naar de 0-2. Het krijgt genoeg kansen op de 0-2, maar de keeper van Beuningse Boys verricht een aantal keer uitstekend werk. Inmiddels is Kees de Wit in het veld gekomen, die hiermee zijn debuut voor SVHA maakt.

Na 30 minuten voetballen verdubbelt SVHA de voorsprong. Julian Akkerman bedient met een goede pass Nando van Stekelenburg die eerder bij de bal is dan de keeper van Beuningse Boys en de bal langs de keeper tikt, 0-2! In de laatste 10 minuten van de eerste helft zakt SVHA weg. De ploeg laat Beuningse Boys komen en dit levert vlak voor rust de aansluitingstreffer op, 1-2.

Vlak na de 1-2 fluit de scheidsrechter voor de rust. Na rust komt Bas Gerritsen in het veld voor Noah Willemsen. Na rust krijgt SVHA meteen de eerste tegenvaller te verwerken.

Een ‘zondagsschot’ van de middenvelder van Beuningse Boys belandt bovenin de hoek van het doel. Doelman Bas Gerritsen staat aan de grond genageld en kan alleen maar toekijken, 2-2. Beuningse Boys is effectief, want zonder kansen te creëren scoort het twee keer.

SVHA probeert zich te herpakken van de vroege gelijkmaker aan het begin van de tweede helft. Het krijgt met Julian Akkerman, Nando van Stekelenburg en Harm Willemsen kansen om weer op voorsprong te komen, maar de keeper van Beuningse Boys heeft inmiddels al 10 reddingen op zijn naam staan.

Met nog 15 minuten te spelen krijgt SVHA een corner. De corner wordt genomen door Julian Akkerman. De bal belandt bij Nando van Stekelenburg die niet nadenkt en de bal achter de doelman kopt, 2-3! De voorsprong is er, maar Beuningse Boys geeft niet op. Het drukt SVHA in de laatste minuten van de wedstrijd achteruit.

SVHA probeert met man en macht tegen te houden, maar 5 minuten voor tijd valt toch de gelijkmaker… Een schot van Beuningse Boys komt bovenop de lat terecht, maar komt in de rebound precies in de voeten van een speler van Beuningse Boys die de bal achter doelman Bas Gerritsen schiet, 3-3.

De scheidsrechter fluit niet veel later voor het einde van de wedstrijd. Met een punt krijgt SVHA eigenlijk te weinig, maar dat telt niet in voetbal. Met een 3-3 eindstand staat SVHA voorlopig wel bovenaan in de bekerpoule en heeft het alles in eigen hand om de volgende ronde te halen.

De doelpuntenmakers van vandaag zijn: Nando van Stekelenburg (3x) De assists komen op naam van: Julian Akkerman (3x)

Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen Orion B6 op het programma.

Orion B6 speelde nog geen enkele wedstrijd in de bekerpoule. De bekerwedstrijd begint zaterdagmiddag om 15.00 uur. Bij winst is SVHA B2 zo goed als zeker door naar de volgende ronde.