12 september 2014

SVHA B1 vloert Valburg al in de eerste helft

Na de laatste editie van SVHA en Valburg B1 die niet zo sportief was verlopen stond er enigszins wat spanning op het duel. Dit bleek achteraf helemaal niet nodig, beide teams waren met een sportieve motivatie het veld in gegaan en hadden respect voor elkaar. Soms net te veel respect want spits Julian Akkerman mocht tot twee keer toe vrij door de 16 van Valburg heen dribbelen wat resulteerde in een 4-2 einduitslag.

De wedstrijd op Sportpark Jan van Baal begon leuk. Zo werd in de 5e minuut al meteen de toon gezet. Na een prachtige aanval over 3 schijven van SVHA rond notabene rechtsback Joost van Zadelhoff koel af en zet de voorsprong op het scoreboord 1-0. Lang kon er niet genoten worden van de voorsprong want even later is het de vlugge rechtsbuiten van Valburg  die ontsnapt aan de greep van de defensie en Valburg countert SVHA dodelijk naar een 1-1 gelijke stand.

Terug bij af en opnieuw beginnen. Na 10 minuten staat het al 1-1 en gezien het aantal doelpunten dat al was gevallen in deze bekerpoule was dat niet geheel gek. Beide defensies ogen kwetsbaar. Spits Julian Akkerman profiteert van de slapheid van Valburg. De sterke spits wurmt zich langs 2, 3, 4 zelfs 5 man en weet de 2-1 voor SVHA op het scoreboord te tekenen. Deze jongens van SVHA en Valburg zijn vrienden, klasgenoten en kennissen van elkaar en je ziet dat Valburg zichtbaar geïrriteerd is door het plotselinge omslaan van de wedstrijd. Nou moet wel gezegd worden dat SVHA in de eerste helft het betere veldspel had dus de tussenstand ook wel verdiend was.

Door frustratie en onoplettendheid kan SVHA blijven profiteren. Het is ongelooflijk maar de kleine middenvelder Jurrian Langelaar kan binnenkoppen bij een corner. Enkele minuten later is het wederom de spits die op identieke manier zichzelf vrij speelt en de 4-1 binnen schiet. Het lijkt een gelopen zaak tot frustratie van de Valburg spelers. Met name de aanvoerder is zichtbaar gefrustreerd.

De 2e helft is alles behalve interessant. SVHA wil niet meer en Valburg kan simpelweg niet. Het spel is heel matig van beide kanten waar Valburg nu wel een licht overwicht heeft. Ze komen dan ook verdiend via een corner op 4-2 en gezien het spel van SVHA had de Valburgse ploeg misschien nog wel een aansluitingstreffer verdiend. Het blijft bij 4-2 al met al een terechte overwinning maar er is nog genoeg werk aan de winkel van voor de B1 die deze wedstrijd sportief af sloot, klasse mannen!