2 november 2015

SVHA 3 te matig tegen kundig SCE

Afgelopen weekend stond de wedstrijd tegen SCE op het programma. Na de uitschakeling in de beker van vorige week tegen Barneveld was er een grote groep aanwezig vandaag. Slechts Vincent Jansen, Egon den Hartog, Sebastiaan Markus en Mark van Eldik ontbraken bij de wedstrijd selectie. Ook was de grensrechter vandaag niet aanwezig. Ziek iets met een ontsteking in de kaak o.i.d.?

De wedstrijd begint vandaag met een 4-4-2 opstelling. Met Roy Kuiper op de goal, van links naar rechts Thomas de Bruijn, Sander Spanbroek, Ernst Henzen, Wieger van de Spek, op het middenveld lopen Bram Ariese, Remco IJkhout, Mark de Ruijter en Martijn Markus. De voorhoede bezet door Zeger de Zeeuw en Bas van Brandenburg.

Als de wedstrijd begint is het duidelijk dat het 3e elftal van SCE een prima voetballend team is. Ondanks dat zij slechts 6 punten behaalde is duidelijk te zien in deze wedstrijd dat er kwaliteit in de ploeg zit. Met name de voorhoede is erg rap en behendig. Met een dodelijke omschakeling van de mannen uit Nijmegen zorgt dit voor enorm veel dreiging. Toch komt het eerste gevaar van de voet van SVHA. Een dodelijke steekbal lijkt de spits van SCE één op één met doelman Roy Kuiper te zetten echter voordat de spits kan schieten raakt Sander Spanbroek de bal nog knap met de punt van zijn schoen, het lijkt er even op dat de centrale verdediger de eigen doelman passeert maar deze kan nog net op tijd redden.

Niet veel later is het weer SCE dat één op één met doelman afstormt. Een hoge bal stuitert door de verdediging die voornamelijk heel lastig hebben met de vervelende zon. De spits lijkt te twijfelen en ziet de doelman de bal van zijn voeten af plukken. Als SVHA dan wat terug doet via een goede actie van Bas van Brandenburg lijkt de ploeg uit Nijmegen iets behoudender te gaan spelen. Bas schiet zijn inzet rakelings naast en dat brengt wat vertrouwen bij de Herveldse ploeg. Hoewel de ploeg niet tot grote kansen komt, lijkt het balbezit wel steeds meer voor SVHA te worden.

Iets wat SCE totaal niet vervelend vind. De ploeg heeft een duidelijk strijdplan. Inspelen middenveld er vol op. Hopen op fouten en meteen de steekbal zoeken naar de uit elkaar trekkende buitenspelers. Dit geeft de middenvelders tijd om op de 16  te komen en een doelpoging te ondernemen. Hoewel de meeste schoten worden geblokt of gepakt is er toch nog één dreigende situatie voor rust. De SCE aanvaller schiet hard en hoog in de korte hoek maar vind opnieuw de doelman op zijn weg. We rusten met 0-0.

Na de rust komen Roy Vermeulen en Edwin IJkhout in het veld. Inmiddels was ook Paul de Ruijter er al ingekomen voor de geblesseerde Mark de Ruijter. Met de zon mee en een nieuw strijdplan hopen de Groen / Witte iets meer grip te krijgen. Echter lijkt het hele strijdplan al weg te kunnen na 2 minuten. Een hoge bal word verkeerd ingeschat door alles en iedereen. De rechtsbuiten neemt de bal aan op rand 16 en schiet raak in de verre hoek. 1-0.

Het blijft dan lang het zelfde. Zonder veel kansen aan beide zijde te creëren is er nog steeds de meeste dreiging van SCE. De absolute werklust met name bij Zeger de Zeeuw is wel te prijzen. De nieuwkomer werkt zich helemaal suf maar kan helaas niet echt een vuist maken. Een kleine 20 minuten voor tijd lijkt SCE het te beslissen. Met een steekpass over onze rechter kant geeft de vleugel aanvaller de bal goed voor. Over alles en iedereen valt de bal precies aan de voeten van de aanstormende SCE middenvelder, die schiet meteen omdat de doelman al aan zijn voeten ligt de bal gaat via Roy in het goal. Helaas staat het 2-0.

Een paar minuten later is het weer raak. Wederom een steekpass uit een omschakelmoment zet opnieuw een speler één op één met Roy, waar de goallie eerder nog als winnaar uit de onderlinge duels kwam faalt deze aanvaller niet en schiet behendig, hard en laag binnen. 3-0. Over en uit.

Uit onverwachte hoek krijgt SVHA dan een cadeau. De SCE verdediger geeft een bal iets te zacht terug. Bas van Brandenburg geloofd in deze bal en gaat er vol voor. Het valt de aanvaller te prijzen dat hij bij 3-0 achterstand nog zo veel werklust er uit pompt. De aanvaller passeert eerst de doelman die al een klein tikje geeft en kruist dan voorlangs bij de verdediger die ook op zijn beurt zacht een tikje geeft. Het valt wederom de aanvaller te prijzen dat hij blijft staan en de 3-1 binnen schiet.

Het lijkt dan aan te komen op een slot offensief. De laatste 10 minuten zijn zichtbaar voor de Hervelders. Een paar goede mogelijkheden maar verder komt het niet. Aan de andere kant wel, uit de counter of de omschakeling geef het een naam.. word de ploeg nog 2 keer gevaarlijk. Eén keer red Roy nog knap in wederom een één op één situatie de andere word zeer knap breed gelegd en binnen gewerkt door de SCE aanvaller. 4-1. Eindstand.

Felicitaties richting Nijmegen, naar een zeer behendig en sterk SCE. Al was SVHA vandaag op teveel vlakken gewoon niet in goede doen. SVHA zakt een plaatsje naar plek 6 met 9 punten uit 6 wedstrijden. Volgende week komt nummer 3 UHC op bezoek in Herveld. Net als voor SVHA 1 staat er voor SVHA 3 dus een thuiswedstrijd tegen UHC op het programma. Aftrap om 11:00.

Oja, ik wou nog even terug komen op die grensrechter. Die van dat leuke stukje tegen Aquilla weet je wel? Waar zijn zoon ontbrak op de teamfoto? Nou wie de bal kaatst… vandaag bleek de grensrechter ongelukkig ziek op bed te liggen toch zagen we geheel verassend s’avonds een foto van 2 clowns in Ochten 😉