28 september 2015

SVHA 3 moet buigen voor zeer sterk NEC

Het is dit weekend SVHA 3 niet gelukt om een vervolg te geven aan de goede seizoen start. SVHA 3 heeft het zwaar dit seizoen. Veel, heel veel blessures. Zo was het ook puzzelen voor de trainer met de opstelling. Trainer Angelo Mulder besloot met de volgende 11 te starten: Roy Kuiper in de goal, het centrum met Sander Spanbroek en een opmerkelijke keuze: Remco IJkhout. De backs Thomas de Bruijn en Ernst Henzen. Het middenveld vandaag met Egon den Hartog en Vincent Janssen. De flanken bezet door Martijn Markus en Edwin IJkhout. In het 4-4-2 systeem vandaag in de aanval: Roy Vermeulen en Bas van Brandenburg.

Nog voor de wedstrijd begint komen we een oude bekende tegen. De donkere jongen en spelbepaler van DSZ vorig jaar heeft de stap gemaakt naar NEC. Deze middenvelder roemde we vorig jaar al tot beste speler van de competitie. De spelbepaler speelt nu dus bij NEC. Een club wat ambitie heeft om dit jaar kampioen te worden. Het gat met het eerste elftal is momenteel heel groot. Het eerste voetbalt daar 1e klasse en het 2e dus bij ons. In de 4e klasse. Vanzelfsprekend dus dat er ambitie is bij de amateur tak van de BVO.

Als de wedstrijd begint is deze ambitie terug te zien op het veld. De ploeg heeft een aantal zeer goede voetballers. En vooral het ontbreken van aanvoerder Mark de Ruijter en broer Paul de Ruijter is te merken. SVHA heeft moeite om het middenveld aan voetballen te krijgen. Na 5 minuten komt SVHA al op 1-0 achter. Een afgeslagen corner beland op 30 meter bij een NEC speler. De speler haalt aan en met een denderende snelheid vliegt de bal letterlijk de kruising in. Een echt beauty die de speler van NEC niet snel nog eens zal maken. 1-0.

Dat SVHA niet lekker loopt blijkt wel al een inspeelpass uit de achterhoede makkelijk word ingeleverd bij de NEC spelbepaler. Die twijfelt geen moment en steekt de bal door het centrum en zet de aanvaller 1 op 1 met doelman Roy Kuiper. De bal word nog getoucheerd door de doelman maar verdwijnt toch in de goal. Binnen 10 minuten staat de formatie al 2-0 achter.

Dat dit de slechtste 10 minuten van SVHA (ooit?) is blijkt als nog geen minuut later de boomlange spits een doorgekopte bal in een keer op de slof neemt. De bal word gestopt door Roy Kuiper en tot woede van Egon den Hartog lopen de Groen/Witte al 10 minuten kansloos achter de feite aan. Na een kwartier gaat het iets beter. De bal word iets langer in de ploeg gehouden. Het resulteert in een kansje voor SVHA. Helaas zien de mannen de inzet op de paal belanden en blijft het 2-0.

Na dit wapenfeitje is de focus terug bij NEC en domineert het de wedstrijd. Een identieke fout (inspeelpass van achter, balverlies) voorafgaand aan de 2e treffer leid ook de 3e treffer in. Wederom komt dezelfde aanvaller 1 op 1 met doelman Roy Kuiper. Dit maal schiet de aanvaller makkelijk binnen en staat het 3-0.

Het lijkt een rampscenario te worden, want NEC blijft gevaarlijk en SVHA word niet gevaarlijk. Sterker nog het is onherkenbaar in het spel. Heeft misschien ook veel te veel ontzag voor het goed spelende NEC. Vlak voor rust word een vrije trap op rand 16 binnen geschoten. De uitblinkende spelbepaler van NEC schiet de bal goed over de muur en richting de kruising. Roy Kuiper krijgt nog wel zijn hand er tegen maar ziet de bal via de binnenkant van de paal alsnog binnen gaan. 4-0.

In de 3 minuten voor rust lijkt alle hoop weg. Zowel Ernst Henzen als Roy Kuiper vallen beide uit met een knie blessure. Waar Ernst een nieuwe blessure op liep, gaat Roy met de blessure van vorige week in herhaling. De doelman werd vorige week getorpedeerd bij het eerste elftal en kampt met een kneuzing in de knie. De doelman lijkt nu zeker na deze botsing een aantal weken naar de kant te moeten. Rust.

In de rust lijkt er een stukje verbijstering. Trainer Angelo Mulder doet wat omzettingen terwijl de aan de kant toekijkende aanvoerder Mark de Ruijter een beetje geïrriteerd het woord over neemt. De aanvoerder geeft aan: ‘Mannen het moet echt stukken beter de 2e helft anders ga je gewoon met 10-0 naar huis toe’.

In de 2e helft is het ook anders. Een omzetting met nu Remco IJkhout en Egon den Hartog samen op het middenveld zorgt voor meer balans. Het spel is beter en er word meer rust in de ploeg gehouden. Wat kleine mogelijkheden komen met deze wedstrijd situatie. De ploeg van Angelo Mulder staat verder naar voren en zonder echt grote kansen heeft het wel het betere van het spel in de 2e helft. Echter bewijst de Nijmeegse ploeg wel te beschikken over een grote dosis kwaliteiten. Buiten een wedstrijd dirigeren en controleren in de eerste helft, kan het ook buitengewoon goed counteren. Het raakt eerst nog de paal maar een kwartier voor tijd is het wel raak. De aanvaller kapt naar binnen en schiet vervolgens langs de linksback-doelman Thomas de Bruijn. 5-0.

Het vervolg van de wedstrijd word uitgespeeld. SVHA blijft een iets beter veldspel hebben maar de kansen blijven uit. De Nijmegenaren worden nog wel dreigend maar niet echt gevaarlijk meer. De wedstrijd sukkelt zo langzaam richting het einde van de wedstrijd.

Volgende week lijkt het helemaal puzzelen te worden voor Angelo Mulder. SVHA 3 heeft zoveel blessures. Het moge nooit een excuus zijn en die kaart gaan we dan ook niet spelen, maar het is wel te hopen dat we wat jongens terug krijgen de komende weken. Niet alleen voor het resultaat maar ook om te mogen beginnen.

Ja, man of the match verkiezing. Het blijft moeilijk als je verliest. Hier de uitslag: Net als de eerste wedstijd, al zal hij er nu iets minder blij mee zijn, Egon den Hartog