25 april 2016

SVHA 3 kan titelkandidaat Brakkenstein niet doen wankelen

Door afwezigheid van onze keeper en vaste verslagen schrijver Roy Kuiper ben ik maar weer eens in de pen geklommen, natuurlijk een zware taak omdat het niveau van de verslagen van Roy vaak hoogt ligt.

Allereerst natuurlijk bedanken wij de gast spelers van vandaag, Jurian, Mustaba en Mees, zonder hen hadden we geen elftal op de been kunnen brengen. Met 13 man waarvan Wieger en Vinnie nog werden verzorgd voor we vertrokken gingen we op pad, de garantie van Herman bij vertrek dat beide spelers de hele wedstrijd konden spelen was voor ons een opsteker.

Angelo had vandaag weer gekozen voor de 5-4-1 tactiek die eerder dit seizoen een succes was, bij balbezit omschakelen door de ballen op Roy Vermeulen te geven die dan de bal vast moest houden en de middenvelders tijd kregen om bij te sluiten. Vol goede moed betreden de gladiatoren het veld met Mustaba in het doel, in de verdediging Wieger, Mees, Bram, Paul en Thomas, het middenveld werd bemand door Martijn, Egon, Vinnie en Sander en alleen in de spit onze boomlange onrustoker Roy Vermeulen.

In het begin gaat het spel redelijk gelijk op, de gasten lijken iets gevaarlijker de eerste minuten maar echt schrikken hoeven we nog niet, na 5 minuten slaat de schrik echter wel toe, de garantie van Herman bleek niet uit te komen en Vinnie moest gewisseld worden, Jurian nam zijn plaats in. Het spel blijft een beetje hetzelfde, Klavertje 3 wil afwachten en de gasten het spel laten maken om dan zelf toe te kunnen slaan uit bijvoorbeeld een counter, het grootste gevaar van onze kant komt na 10 minuten als Thomas vanuit een corner de lat raakt.

Onverwacht en onterecht komt Brakkenstein op 1-0, in een kluts situatie neemt de spit handig de bal met zijn hand mee wat de scheidsrechter helaas ontgaat, de protesten van onze kant hebben geen nut de goal is goedgekeurd.

Even een paar minuten dat we wat minder zijn, een beetje van slag lijken we wel en een niet goed werkende buitenspel val zorgt ervoor dat een voorzet bij de tweede paal ingekopt kan worden over de keeper heen 2-0.

We rechten de ruggen en begin beter te voetballen, natuurlijk blijven de gasten gevaarlijk maar de betere kansen zijn nu voor ons, helaas leiden die niet tot een goal mede doordat de keeper uitstekend werk verricht voor zijn ploeg.

Een goede actie over rechts zorgt ervoor dat Jurian door kan stoten de 16 meter in, zijn schot gaat rakelings langs de paal, na nog wat plaagstootjes over en weer wordt het thee tijd. In de kleedkamer worden de frustraties uitgesproken en de neuzen weer allemaal in de goede richting gezet, het gevoel overheerst dat we hier niet kansloos zijn al we er voor knokken met zijn allen.

Het begin is eigenlijk zoals de eerste helft eindigde, 2 ploegen die wel aan elkaar gewaagd zijn met een licht overwicht voor de gasten, toch lijken de strijders uit Herveld wat feller en aan de tweede helft te beginnen. 5 minuten in de tweede helft is het dan toch weer Brakkenstein wat scoort, uit een situatie die verdacht veel op buitenspel lijkt scoort de kampioenskandidaat voor de derde keer.

We blijven strijden en gaan op zoek naar een goal die gezien het spel ook wel verdiend zou zijn, in de 55ste minuut weer een kans voor de gasten maar een knappe redding van Mous voorkomt dat het nu al gebeurt is in de 60ste minuut staan we ineens met 10 man, Bram heeft geel gekregen en mag even 10 minuten gaan rusten, de gasten weten deze overtal situatie niet uit te buiten, door het harde roepen van Roy Vermeulen vanaf de bank naar de scheidsrechter dat het tijd is zit Bram geen 10 minuten maar 5 minuten aan de kant.

In de 70ste minuut nog een goede kans voor Klavertje 3 maar de goede voorzet van Jurian beland net niet bij Sander die een teenlengte te kort komt, 5 minuten later een vrije trap die goed genomen wordt door Thomas maar de keeper brengt redding.

Het slot is voor Brakkenstein, met een afstand schot brengen zij de eindstand op 4-0, een terechte winnaar maar 4-0 is misschien een beetje teveel van het goede omdat we niet onaardig speelden. De laatste minuten is de pijp leeg, de ook niet fitte Roy Vermeulen komt nog voor Egon die wat pijntjes heeft, gelukkig hoeft Roy niet te lang want de scheidsrechter besluit 5 minuten eerder af te fluiten.

Volgende week AWC uit, ook een titel kandidaat, maar door het verlies van AWC vandaag is het nog spannender geworden omdat Brakkenstein nu gelijk staat met een beter doelsaldo, laten we hopen dat we volgende week wat meer tegengas kunnen geven en wat fitter zijn.