29 februari 2016

SVHA 3 over de knie bij Orion

Ouderwets over de knie. De billetjes bloot en met de vlakke hand even flink aanhalen. Dat is exact wat SVHA 3 overkwam gisteren tegen een snel, jong en degelijk Orion. SVHA zelf was in verre van goede doen. Buiten dat teveel spelers hun niveau niet haalde konden de B en A junioren niet het verschil maken eveneens een 2e elftal speler als onze 51 jarige debutant Jan van Wely.

Opstelling: Roy Kuiper in de goal, Thomas de Bruijn en Luc Schouten op de backs. Jan van Wely en Ernst Henzen in het centrum (samen 92 jaar). Op links Egon den Hartogh, rechts Martijn Markus en in het centrum Vincent Jansen en Mark de Ruijter. Iets voor het middenveld op 10 de langzaam terug kerende Mark van Eldik en in de spits Roy Vermeulen.

Wanneer de wedstrijd begint is het duidelijk dat Orion een disciplineerde ploeg is. Het jaagt goed als groep en wint bijna alle duels op het middenveld. SVHA komt nauwelijk tot niet tot aanvallen en dat zorgt dan ook vroegtijdig voor de 0-1 voorsprong. Een doeltrap word direct terug gekopt. Door niet ingrijpen van zowel de defensie als doelman Roy Kuiper kan de aanvaller in 2 instanties binnen schieten. 0-1.

De 0-2 valt niet veel later. Een steekpass kan er net niet uitgehaald worden door Thomas de Bruijn. De aanvaller staat oog in oog met doelman Roy Kuiper die hij passeert. Vanaf de achterlijn word de bal voorgegeven en de meegelopen Orion aanvaller schiet 0-2 binnen.

Op een kansje van Mark van Eldik, Martijn Markus en een misser van Roy Vermeulen na word SVHA nauwelijks gevaarlijk. Een schot uit de 2e lijn met een verraderlijk stuit is doelman Roy Kuiper te machtig. De doelman gaat de fout in en kan de op het oog gemakkelijke inzet niet keren. 0-3.

We rusten. In de rust heerst er voornamelijk verslagenheid. De ploeg kan niet tot het eigen spel komen en er zijn teveel ondermaats. Hierdoor kan Orion handig tot kansen en doelpunten komen.

In de 2e helft is binnen 5 minuten een kans voor Roy Vermeulen die wederom niet tot scoren komt. Een vroege 1-3 had SVHA wellicht terug in de wedstrijd geholpen maar dat was teveel van het goede geweest. Orion blijft ondertussen de gevaarlijke ploeg. Waar begin 2e helft eerst nog een één op één gemist word door de Orion aanvaller is hij later de defensie te snel af. Hij gaat wederom één op één maar besluit nu de bal af te leggen op de meegelopen aanvaller die binnen schiet. 0-4.

Als we dan toch een lichtpuntje kunnen halen uit deze wedstrijd. Zijn het onze debuterende B junioren. Met een hoofdrol voor de 16 jarige Jurrian Langelaar. De spelbepaler van de B1 kende een debuut op senioren niveau. Hoewel de technische speler al eens trainde met SVHA 3 was het debuut er nog niet van gekomen. De invalbeurt van Jurrian bracht wel wat extra’s de B-junior gaf zijn directe tegenstander nog een vervelende middag. Hij passeerde de directe tegenstander een aantal keer goed.

De eer word dan ook gered door deze zelfde Jurrian, met een handige voetbeweging, snelle individuele actie passeert hij wederom zijn man. Oog in oog met doelman van Orion blijft de B junior bijzonder kalm en schiet de bal in de verre hoek. 1-4.

Enkele minuten later is het wederom Jurrian die voor gevaar zorgt. Eerst lopt hij de bal over tegenstander één heen en passeert daarna een nieuwe verdediger. Jurrian komt vanuit dezelfde hoek richting de goal maar op datzelfde moment roept Mark van Eldik die voor de goal staat. De B junior lijkt hierdoor op laatste moment te twijfelen en schiet zijn inzet net naast de verre hoek en net voorlangs Mark van Eldik.

De mooiste van de middag is voor Orion. Een scherpe voorzet word prachtig in de kruising gekopt door de Orion aanvaller die hiermee verdiend de einduitslag bepaald op 1-5.

Vandaag de man of the match. Wellicht één van de weinig die zichzelf tot een hoger niveau tilde: Jurrian Langelaar