5 oktober 2015

SVHA 2 pakt een punt tegen RVW

Zondag 04 oktober stond alweer de vierde competitiewedstrijd voor SVHA 2 op het programma. De uitwedstrijd tegen RVW 2 begon om 12:00 uur op de Wilhelmina Sportpark.

Voor de wedstrijd sluiten de volgende 16 spelers aan. Mustaba Mieri, Wesley Ebbeng, Kees Breunissen, Bas Peperkamp, Stefan van Elk, Elkjar Rikken, Roy van de Vooren, Jules Merkus, Jaimy Verwaaijen, Stefan Bakker, Harm Spronk, Ronald Evers, Bart van Olderen, Henry Spronk, Luc Schouten, Mees van Eldik

De opstelling ziet er als volgt uit: Mustaba Mieri is de doelman. Wesley Ebbeng staat rechtsback, Kees Breunissen staat linksback, en het centrale duo achterin wordt gevormd door Bas Peperkamp en Luc Schouten ( Captain ). Het middenveld bestaat uit Stefan van Elk (rechts) Elkjar Rikken ( mid mid ) Mees van Eldik ( links). De voorhoede bestaat uit Stefan Bakker( links ), Bart van Olderen ( spits ) Jules Merkus ( rechts ).

Wissels: Henry & Harm Spronk, Jaimy Verwaaijen, Roy van de Vooren, Ronald Evers.

Na de verloren wedstrijd van vorige week tegen FC Kunde 2 wist SVHA 2 dat ze zich moesten revancheren tegen RVW.

SVHA 2 begint zeer zwak aan de wedstrijd. RVW mag het spel bepalen en nog binnen 10 minuten komt RVW met een gevaarlijke counter, de spits omzeilt verdediger Luc Schouten en creëert een open kans voor zichzelf die hij goed benut want de bal vliegt er in. Doelman Mustaba Mieri probeerde de bal nog weg te werken maar kwam er niet meer bij (1-0).

Daarna begon SVHA eindelijk te voetballen. Kans op kans werd gecreëerd maar geen één werd benut. Na ongeveer een half uur gespeeld te hebben komt SVHA dichtbij de gelijkmaker. Jules Merkus krijgt een gouden kans maar de keeper van RVW maakt een goeie redding en zo blijft de stand 1-0. SVHA weet dat hier zeker niet verloren mag worden en probeert er alles aan te doen om zo snel mogelijk gelijk te maken.

Voor rust komt Bart van Olderen nog één op één met de keeper van RVW. Bart probeert de bal erin te krullen maar ook die wordt op fantastische wijze tegen gehouden. Wederom komt SVHA dichtbij maar tot een doelpunt komt het niet.

Na rust wordt er gewisseld. Stefan Bakker gaat eruit en daarvoor komt Roy vd Vooren, Mees van Eldik wordt vervangen door Jaimy Verwaaijen en Stefan van Elk wordt gewisseld door Ronald Evers.

SVHA 2 weet wat er moet gebeuren. In de rust is er genoeg besproken en één ding staat vast. SVHA gaat niet weg met 0 punten.

SVHA 2 begint heel sterk aan de 2e helft en net als RVW in de 1e helft komt SVHA na 5 minuten gespeeld te hebben terug in de wedstrijd. Roy van de Vooren krijgt de bal aangespeeld en schiet hard de bal erin (1-1). RVW probeert iets terug te doen maar komt niet heel ver. De spits van RVW krijgt de bal hoog aangespeeld maar schiet de bal ver uit voor zichzelf. Doelman Mustaba ziet dit en rent richting de bal en schiet de bal naar voren. Helaas maakt SVHA het zichzelf onnodig moeilijk en raakt te snel de bal kwijt.

SVHA blijft druk zetten en creëert kansen maar niks wordt benut. De minuten blijven door tikken en nog steeds is de stand 1-1.

Twintig minuten gespeeld in de 2e helft krijgt Bart van Olderen de bal buiten de 16 speelt hem naar Elkjar Rikken die uit stand schiet maar de bal komt terecht in de handen van de keeper. In de laatste 5 minuten wordt het heel spannend. Wederzijds worden er kansen gecreëerd maar het is SVHA die het dichts bij de goal komt. Bas Peperkamp inmiddels terug in het veld nadat hij gewisseld was in de 2e helft neemt de bal mee richting de keeper. Hij speelt de bal langs de keeper maar niemand staat daar van SVHA om de bal erin te tikken. Niet heel veel later fluit de scheidsrechter af voor het einde van de wedstrijd. SVHA 2 doet zichzelf te kort tegen RVW want hier was niks minder dan 3 punten te behalen.

De Man of the match voor deze wedstrijd is Elkjar Rikken. Ondanks dat Elkjar niet vaak genoemd wordt in het verhaal was hij toch belangrijk tijdens de wedstrijd Hij bleef doorzetten en creëerde mogelijkheden voor SVHA om een aanval op te zetten.

Volgende week volgt de laatste wedstrijd voordat SVHA 2 een paar weken rust krijgt. Te gast komt RODA ’28 2. Wedstrijd begint om 11:00 te Sportpark Jan van Baal. Een mooie afsluiter ‘ I learned all about life with a ball at my feet’