3 november 2014

SVHA 2 kansloos onderuit in Nijmegen bij Brakkenstein

NIJMEGEN – Het is de ploeg van Frits Kuiper niet gelukt om te winnen van Brakkenstein. In een wedstrijd waar SVHA op alle fronten te kort kwam stond het bij rust al met 4-1 achter. In de tweede helft kwam de Groen/Witte ploeg nog veel beloven uit de kleedkamer maar zag vervolgens het veel effectievere Brakkenstein weg lopen tot 8-1.

SVHA 2 heeft het net als SVHA 1 erg lastig. Mede door het grote blessureleed bij de selectie is het voor SVHA 2 bijna onmogelijk om wekelijks in dezelfde samenstelling te spelen. SVHA 2 wist slechts 1 punt te halen uit 6 wedstrijden. Dit punt werd wel behaald tegen nummer 3 Ewijk. Vandaag stond nummer 4 Brakkenstein op het programma.

Of het met concentratie, wedstrijdspanning, slordigheid of gewoon gebrek aan organisatie te maken heeft het is een raadsel, maar eenmaal aangekomen op het mooie sportpark van Brakkenstein komen de mannen er achter helemaal niet te beschikken over wedstrijd kleding. Tot frustratie van de spelers van SVHA 2 en enige hilariteit van de spelers van SVHA 3 en SVHA ZA3. De inmiddels al warm lopende ploeg van Brakkenstein kan de humor er ook niet echt van inzien en hebben hierdoor een uur lang een warming up.

Eenmaal begonnen word duidelijk dat een warming up wel degelijk uit maakt. Na 5 minuten voetballen schiet de tegenstander een vrije trap van een meter of 18 direct de kruising in. De doelman van SVHA 3 die voor het gemak in viel bij 2 had nog geen bal gehad en kon meteen de bal uit het net halen. 1-0. Het foutenfestival begint nu echt. Een schot vanuit de 2e lijn word knullig van  richting veranderend. 2-0. Een foutenpirade aan de rechterzijde zien 1 speler van Brakkenstein als winnaar uit 2 SVHA krijgers komen, de speler geeft voor op de compleet vrij staande (kundige) spits. 3-0. Een bal word voorgegeven en iedereen trap over  de bal, behalve deze zelfde spits op 8 meter van de goal. 4-0.

Als SVHA dan toch aan voetballen komt in 1 van de spaarzame momenten, dan blijkt het ook bijzonder effectief. De mooi lopend aanval met 3-hoekjes en kaats vormpjes toont aan dat de jongens van SVHA 2 wel kunnen voetballen. Opmerkelijk want de gehele wedstrijd hebben we dat nog niet gezien. De goede aanval word afgerond door Stefan van Elk(?) en het staat 4-1. We gaan hierna ook meteen rusten.

In de rust was leider Frits Kuiper boos geworden op de groep. Niet omdat we achter stonden want eerlijk is eerlijk. Dit Brakkenstein heeft gewoon goed voetballend vermogen in de ploeg. Met veel druk naar voren en een paar  handige spelers was dit echt geen slechte ploeg. Daar was Frits dan ook niet boos over, maar meer om het feit dat het allemaal te gemakkelijk ging. Niet voor elkaar willen opruimen of dichtlopen. Het maar laten gebeuren dat moest anders. Aldus Frits.

De speech had duidelijk invloed want na  rust heerst er een 15 minuten waar SVHA 2 tegen dit goede Brakkenstein gewoon de bovenliggende ploeg is. De Geel/Zwarte Nijmegenaren(RAAAAAAAAAR!?) kunnen niet onder de druk uit voetballen die SVHA 2 probeert te zetten.  Echte hele grote kansen komt het niet. Een goed schot van Maarten Evers en een poging van Stefan van Elk verdwijnen beide naast de goal. Brakkenstein heeft het moeilijk en het heeft dan een doelpunt nodig om weer de betere ploeg te worden.

Eerst even een klein puntje van kritiek. Er ontstaat een overtreding moment aan onze rechter zijde die de goed fluitende arbiter bestraft met het geven van de vrije trap. Hierop schiet Bas Peperkamp dom de bal weg, echte raakt de bal de speler van Brakkenstein op de borst. De speler van Brakkenstein bedenkt zich geen moment, staat op en rent richting Bas, Bas die zich inmiddels weg heeft gedraaid en heel Brakkenstein ze excuses aanbied krijgt een vuistslag op het achterhoofd. Mijn inziens een directe rode kaart die de scheidsrechter vergeet te geven. Het word slechts geel, maar ondanks dat de actie van Bas niet goed te praten is, is slaan natuurlijk helemaal absurd en ik hoop. Er stond een fanatieke trainer van Brakkenstein langs de kant. Dat de club deze jongen op ze minst intern een vermaning geeft. Slaan hoort gewoon niet op een voetbalveld, al krijg je een bal op je snufferd. Helaas valt uit deze vrije trap de definitieve nekslag. Een bal word doorgekopt en op 2 meter van de lijn kan een speler van Brakkenstein binnen schieten. 5-1.

Een zee aan aanvallen komen nu op de goal van Roy Kuiper af. Ondanks dat de keeper nog een aantal goede ballen pakt word een penalty hem teveel. De aanvoerder van Brakkenstein schiet de strafschop binnenkant paal binnen en laat de doelman kansloos. 6-1. Als rechtsback Jeroen van Boldrik dan ook nog een domme rode kaart pakt door het Strafcode 5: Beledigen is de wedstrijd alleen nog maar tegen houden. Kans op kans ontstaat nu voor de ploeg uit Nijmegen. Een voorzet waar wederom overheen word gegaan beland bij de aanvaller van Brakkenstein, hij schiet zijn inzet van dichtbij snoeihard in de kruising. 7-1.

Het slotakkoord is voor Brakkenstein, de aanvaller stuit eerst nog op de doelman maar mag vervolgens nog een keer proberen. Dan schiet hij wel raak. 8-1. Jammer want het slotakkoord had eigenlijk voor Mark de Ruijter moeten zijn. De aanvoerder van Zondag 3 krijgt een kans 1 op 1 met de doelman en de kundige middenvelder zou dit buitenkansje normaliter natuurlijk benutten, maar de Ruijter die al 14km had gelopen deze wedstrijd kiest er voor om in plaats van beheerst de bal verwoestend te schieten waarop de keeper kan keren.

SVHA 2 speelt nu 2 weken niet en dat is prettig. Jongens met blessures kunnen zo terug komen. Helaas missen we hoe dan ook Jeroen die zijn straf zal moeten uitzitten. Dit rust moment komt wel even gelegen en daar gaan we dan ook gebruik van maken. Zondag 23 november spelen we weer om 11:00 thuis tegen Unitas’28.

Tot slot onze dank voor het mee doen. Sven Oppel, Roy Kuiper, Mark de Ruijter en Thibault Zegers namens Zondag 3 en Jordy van Gaalen en Juan de Zeeuw namens Zaterdag 3. Een speciale beterschap wens nog richting Thibault Zegers. De aanvaller scheurde na 25 minuten al zijn enkelbanden af. Beterschap.