3 november 2014

SVHA 1 dieper in de zorgen na nederlaag in Ede

Zondag 2 november stond de competitiewedstrijd Edesche Boys 1 – SVHA 1 op het programma. De wedstrijd begon om 14.00 uur in de middag. Bij afwezigheid van Jesse Schreuders(schorsing), Ali Saleh en Sjoerd Veldhorst (blessures) stond Jan ‘Pumba’ Jacobs onder de lat en mocht Bart van Olderen in de spits beginnen na zijn goede invalbeurt tegen Elistha. Hierdoor zakte Pieter Mantel een linie. Elkjaer Rikken zat ook weer bij de selectie t.o.v. de wedstrijd tegen Elistha. Na 2 thuisnederlagen op rij in de competitie (Krayenhoff en Elistha) was de formatie van Henk Stuivenberg toe aan een overwinning. Dit moest dan gebeuren in het uitduel met Edesche Boys dat uit de eerste 5 wedstrijden 9 punten had gehaald.

We begonnen redelijk goed aan de wedstrijd, en dit leverde na ongeveer 10 minuten spelen de eerste kans van de wedstrijd op. Een vrije trap van Rogier Jansen werd door de keeper van Edesche Boys naar de zijkant toe gebokst. Jelmer IJkhout kon de bal aan de zijkant oppikken, en gaf de bal voor op Roy van de Vooren die de bal net naast tikte.

Na ons goede begin waarin we voetballend niet de mindere ploeg waren, leek Edesche Boys wakker. Een corner werd door een speler van Edesche Boys rakelings naast gekopt. Er werd te veel ruimte weggegeven door ons, waardoor Edesche Boys er makkelijk uit kon komen en er makkelijk doorheen kon voetballen.

Rond de 30e minuut kreeg Edesche Boys opnieuw een corner. Deze corner werd door een speler van Edesche Boys hard in het doel gekopt, 1-0. We gaven de moed niet op, en gingen door met voetballen. Dit leverde voor rust nog een paar kansjes op voor Pieter Mantel, Rogier Jansen en Roy van de Vooren. Helaas hebben we moeite met scoren en gingen deze ballen er ook niet in.

Met een 1-0 achterstand zochten we kleedkamers op. Na rust bleef Ronald Evers achter in de kleedkamer. Leon Latta was zijn vervanger. We probeerden ons eigen spelletje te spelen door de bal snel rond te laten gaan en druk te zetten op de tegenstander bij balverlies. Rond de 55e minuut kwam Edesche Boys ietwat gelukkig op 2-0. Een hoge voorzet werd door Twan Aarnink weggewerkt. Helaas kwam de bal voor de voeten van een speler van Edesche Boys die vrij kon uithalen en de bal in de hoek van het doel schoot.

Met nog ruim een halfuur te spelen keken we tegen een 2-0 achterstand aan. Even later kwam Jeroen Janssen en Nelson Konu in het veld voor Elkjaer Rikken en Rogier Jansen. Na de 2-0 hoopten we de aansluitingstreffer te kunnen maken, om er nog een echte wedstrijd van te maken. Dit lukte helaas niet en rond de 65e minuut werd het 3-0 voor Edesche Boys.

Hierna liet Edesche Boys ons iets meer in ons spel komen, waardoor wij nog enkele kansen kregen. Helaas werden de schoten van Jeroen Janssen, Bart van Olderen en Jelmer IJkhout goed gepakt door de keeper van Edesche Boys. Ongeveer 10 minuten voor tijd werd het ook nog 4-0 voor Edesche Boys. Een hoge bal werd in eerste instantie nog gered door Jan Jacobs, maar de rebound werd binnen geschoten door een speler van Edesche Boys. Enkele minuten later floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd.

Volgende week erop of eronder voor SVHA. De directe strijd met de hekkensluiter staat op het programma. Loo komt naar Herveld en ook zij zullen gebrand zijn om te winnen. Loo kent net als SVHA een moeilijke competitie start en behaalde uit 6 wedstrijden slechts 1 punt. Dat ene punt pakte ze thuis tegen Oranje SC. Dit weekend verloor Loo van SDOO met 0-2. Aanstaande 9 november om 14:00 trappen we af op sportpark Jan van Baal. We kunnen jullie hulp goed gebruiken, hopelijk tot dan!

Verslag met dank aan: Jelmer IJkhout

Fotografie: Niet wedstrijd gerelateerd