12 januari 2015

SVHA 1 begint 2015 met winst op DSS’14

Zondag 11 januari stond de oefenwedstrijd SVHA 1 – DSS’14 1 op het programma. De wedstrijd begon om 14.00 uur in de middag. De wedstrijd werd gespeeld op het kunstgrasveld van Excelsior op Sportpark de Leijgraaf in Zetten, omdat er op de velden bij SVHA nog niet gespeeld kon worden. Zowel SVHA als DSS’14 komen uit in de 5e klasse. SVHA trof deze ploeg al eerder in de voorbereiding van dit seizoen. De ploeg won destijds de oefenwedstrijd met 1-6.

Door afwezigheid van Pieter Mantel, Rogier Jansen, Sjoerd Veldhorst, Jules Merkus en Twan Aarnink werden Jan-Willem Jacobs, Jeroen van Bolderik, Maarten Evers, Stefan van Elk en Luuk Schouten aan de selectie toegevoegd voor dit duel. Elkjaer Rikken was bij afwezigheid van Pieter Mantel de aanvoerder.

Beide teams beginnen gelijkwaardig aan de wedstrijd. Het kunstgrasveld van Excelsior Zetten is voor beide teams even wennen. De eerste kansen in de wedstrijd zijn voor DSS’14, maar worden niet benut. Na ongeveer 10/15 minuten voetballen komt SVHA op een 1-0 voorsprong. Na een goedlopende aanval komt de bal bij Ali Saleh die de bal meeneemt en met een goed schot in de linkerhoek de doelman van DSS’14 verschalkt.

Na deze treffer komt SVHA beter in de wedstrijd. De bal gaat makkelijker rond dan in het begin. Niet veel later krijgt SVHA een vrije trap aan de rand van het strafschopgebied. Ali Saleh neemt de vrije trap die recht op de keeper afgaat. De keeper laat de bal los, waardoor Jelmer IJkhout de bal er in de rebound in kan schieten, 2-0.

Na ongeveer 20 minuten voetballen staat SVHA op een 2-0 voorsprong. SVHA krijgt meerdere kansen om de score uit te breiden. Helaas worden de kansen van Jesse Schreuders (redding keeper), Jelmer IJkhout (redding keeper) en Nelson Konu (halfleeg doel) onbenut gelaten. DSS’14 krijgt ook de kansen om de spanning terug te brengen in de wedstrijd, maar Jan-Willem Jacobs brengt tot twee keer toe goed redding.

Een paar minuten voor rust komt DSS’14 terug in de wedstrijd. Jesse Schreuders verliest ongelukkig de bal op het middenveld, waardoor met één snelle pass de aanvaller van DSS’14 oog in oog met Jan-Willem Jacobs wordt gezet, en geen fout maakt, 2-1. De spanning is met deze treffer terug in de wedstrijd. Een paar minuten later fluit de scheidsrechter voor de rust.

In de rust worden er twee wissels doorgevoerd door de Herveldse trainer Henk Stuivenberg. DSS’14 komt na rust goed uit de startblokken. Nog geen vijf minuten gespeeld in de 2e helft, en DSS’14 heeft de gelijkmaker weten te scoren. De bal wordt door de geheel vrijstaande linksbuiten van DSS’14 via de binnenkant van de paal in het doel geschoten, 2-2.

De gelijke stand mag niet lang duren want SVHA weet hierna weer toe te slaan. Jesse Schreuders heeft de bal aan de rechterkant van het veld. Hij passeert vervolgens een paar tegenstanders waarna hij de bal voor weet te krijgen. De bal komt bij Elkjaer Rikken terecht die de bal in het doel schiet. Na dit doelpunt zijn er nog enkele kansjes voor SVHA, maar deze worden onbenut gelaten.

Ook DSS’14 krijgt in het resterende gedeelte van de wedstrijd nog een enkele kans om de gelijkmaker te scoren. Jan-Willem Jacobs grijpt geweldig in op een één op één situatie met de spits van DSS’14. Als de scheidsrechter fluit voor het einde van een zeer sportieve wedstrijd, kan SVHA met een overwinning terug naar Herveld.