16 maart 2015

Strijdbaar SVHA ten onder bij Eendracht Arnhem

Zondag 15 maart stond de competitiewedstrijd Eendracht Arnhem 1 – SVHA 1 op het programma. De wedstrijd begon om 14.00 uur in de middag. Eendracht Arnhem is de koploper van de competitie. De eerste wedstrijd werd met 1-5 gewonnen door de ploeg uit Arnhem. Destijds redde Elkjaer Rikken met een kopbal de eer voor SVHA.

Bij SVHA ontbreken Ali Saleh, Elkjaer Rikken, Rogier Jansen en Harm Ariese in de wedstrijdselectie. Harm Ariese raakte afgelopen dinsdag op de training geblesseerd. Rogier Jansen raakte vorige week tijdens de uitwedstrijd tegen Elistha geblesseerd. Sjoerd Veldhorst is de vaste doelman onder de lat. Door de blessure van Harm Ariese, begint Jeroen van Boldrik samen met Jeroen Janssen centraal achterin. Leon Latta (links) en Twan Aarnink (rechts) beginnen op de backposities. Jelmer IJkhout staat t.o.v. vorige week rechts op het middenveld naast Nelson Konu. Aanvoerder Pieter Mantel begint op ‘10’. De voorhoede wordt gevormd door Jesse Schreuders, spits Jules Merkus en Roy van de Vooren.

SVHA begint goed en geconcentreerd aan de wedstrijd. Het laat Eendracht komen, en hoopt door foutjes van de tegenstander er snel uit te kunnen komen. Door het compacte spel van SVHA heeft Eendracht moeite om kansen te creëren. Het voetbal van Eendracht is goed tot aan de 16 meter, maar daarna ontbreekt de eindpass of het goede schot.

SVHA komt zelf tot een paar spaarzame mogelijkheden. Een schot van Pieter Mantel gaat een paar meter over het doel van Eendracht. Na ongeveer 25 minuten spelen komt er een goede mogelijkheid voor SVHA. Jelmer IJkhout verovert de bal op het middenveld, passeert een speler en komt terecht in een 2 tegen 1 situatie. Jelmer IJkhout bedient Jules Merkus, die is meegelopen. Jules Merkus kan richting het doel lopen met nog een verdediger bij zich. Helaas komt Jules Merkus net niet tot een schot.

Na een halfuur spelen lijkt SVHA de zaakjes prima op orde te hebben. Er wordt nog steeds compact gespeeld. Nadat de keeper van Eendracht na 30 minuten een corner van SVHA weet te pakken, probeert Twan Aarnink de snelle tegenaanval van Eendracht af te stoppen, door voor de keeper te gaan staan. De scheidsrechter bestraft dit met een gele kaart, waardoor Twan Aarnink de komende thuiswedstrijd tegen Edesche Boys moet missen vanwege een schorsing. 5 minuten later krijgt Eendracht een goede mogelijkheid op de 1-0. Een goede aanval komt terecht bij de aanvaller van Eendracht die de bal tegen de lat aanschiet. SVHA komt met de schrik vrij. Met een 0-0 ruststand zoeken beide teams de kleedkamer op.

In de rust zijn er complimenten voor de inzet en het geconcentreerde spel, maar er moet meer rust aan de bal komen bij balbezit. De bal wordt te makkelijk weggegeven door SVHA, waardoor Eendracht weer kan opbouwen. Aan het begin van de 2e helft de tweede tegenvaller voor SVHA. Nadat Twan Aarnink in de 1e helft een gele kaart pakte, waardoor hij tegen Edesche Boys niet kan spelen, moet nu Jules Merkus met een liesblessure het veld verlaten. Bart van Olderen is zijn vervanger.

In de 2e helft is er hetzelfde spelbeeld als in de 1e helft. Eendracht probeert het spel te maken, en SVHA blijft compact spelen. Als het eruit kan komen, moet er rust aan de bal komen. In het eerste kwartier van de 2e helft wordt er (zo lijkt het) gescoord door SVHA. Een goedlopende aanval komt uiteindelijk terecht bij Roy van de Vooren, die de bal op Bart van Olderen speelt, die op zijn beurt de bal binnen tikt. Helaas wordt het doelpunt afgekeurd wegens buitenspel.

Eendracht wordt ongeduldig, en begint geïrriteerd te raken. Dit is precies zoals SVHA het wil, en na een uur voetballen lijkt er een punt in te zitten. Eendracht zet in het laatste halfuur nog even aan, en dit levert een paar goede mogelijkheden op. Na ongeveer 75 minuten komt Eendracht op een 1-0 voorsprong. Een bal op de lat komt in de rebound precies terecht bij de aanvaller van Eendracht die helemaal vrij staat, en de bal rustig in het doel kan koppen. Opnieuw een ongelukkig tegendoelpunt voor SVHA, dat zich prima staande houdt tegen de koploper. De late tegengoal komt hard aan bij de ploeg van Henk Stuivenberg.

Na ongeveer 80 minuten de 3e tegenvaller voor SVHA. Jelmer IJkhout gaat bij een verdedigende actie door zijn enkel, en moet worden gewisseld. Ronald Evers is zijn vervanger. In het laatste gedeelte van de wedstrijd is het alles of niets voor SVHA. Jeroen Janssen gaat mee naar voren als stormram, om zo nog een punt voor SVHA mee terug te nemen naar Herveld. In de laatste minuut wordt het 2-0 voor Eendracht door een snelle tegenaanval. Een 2 tegen 1 situatie wordt goed uitgespeeld door Eendracht. Hiermee is het verzet van SVHA definitief gebroken. Niet veel later fluit de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd.

Een goede wedstrijd aan de kant van SVHA, maar opnieuw geen punten. Opnieuw een kleine nederlaag voor de ploeg uit Herveld.

Volgende week speelt SVHA eindelijk weer eens thuis. De ploeg van trainer Henk Stuivenberg mag het opnemen tegen Edesche Boys. De ploeg wist dit weekend knap met 1-3 te winnen uit bij CHRC dat boven de ploeg uit Ede staat. Edesche Boys behaalde 21 punten uit 15 wedstrijden. De vorige ontmoeting met Edesche Boys gingen de mannen van SVHA met maarliefst 4-0 onderuit. Graag tot aanstaand weekend. We trappen af op het altijd gezellig Sportpark Jan van Baal.