2 maart 2015

Sterk spelend SVHA 1 wint terecht van Krayenhoff in Nijmegen

Zondag 1 maart stond de competitiewedstrijd Krayenhoff 1 – SVHA 1 op het programma. De wedstrijd begon om 14.30 uur in de middag. Bij winst nadert de ploeg uit Herveld Krayenhoff tot 1 punt. De eerste wedstrijd tussen beide teams eindigde in een 1-3 overwinning voor de ploeg uit Nijmegen. Ali Saleh bracht SVHA destijds nog op een 1-0 voorsprong, maar na rust scoorde Krayenhoff drie keer.

Bij SVHA zijn Ali Saleh, Elkjaer Rikken, Jesse Schreuders en Jules Merkus afwezig. Bart van Olderen en Jeroen van Bolderik sluiten voor deze wedstrijd aan bij de selectie. Harm Ariese staat t.o.v. afgelopen dinsdag centraal achterin met Jeroen Janssen die afgelopen dinsdag afwezig was. Leon Latta start op de linksback positie, waardoor Twan Aarnink op de rechtsback positie begint. Jelmer IJkhout schuift door naar het middenveld. Aanvoerder Pieter Mantel begint als aanvallende middenvelder, en Bart van Olderen start op zijn verjaardag in de spits.

In de eerste 5 minuten van de wedstrijd gaat het al mis voor SVHA. Een counter van Krayenhoff belandt uiteindelijk bij de spits, die de bal laag in de hoek van het doel schiet, en de thuisploeg op een 1-0 voorsprong zet. De eerste kans van Krayenhoff is direct raak.

Na de snelle 1-0 komt SVHA beter in de wedstrijd. Er worden kansen gecreëerd, en er ligt veel ruimte. SVHA profiteert hier niet van, aangezien de kansen die gecreëerd worden, niet worden omgezet in doelpunten. Het scoren blijft een probleem voor de ploeg van Henk Stuivenberg.

Krayenhoff kan na ongeveer 20 minuten spelen op een 2-0 voorsprong komen, maar de aanvaller van Krayenhoff faalt oog in oog met Sjoerd Veldhorst, en schiet de bal net over het doel.

Niet veel later krijgt SVHA goede kansen op de gelijkmaker. Zo wordt een schot van Pieter Mantel gekeerd, en een vrije trap van Rogier Jansen belandt op de paal. SVHA vergeet zichzelf te belonen voor de goede kansen die worden gecreëerd. Vlak voor rust krijgt SVHA een hoekschop. Rogier Jansen neemt de hoekschop, die over de doelman heen gaat. Jeroen Janssen staat goed op te letten en kopt de bal knap in het doel, 1-1! De verdiende gelijkmaker voor SVHA is een feit.

Een paar minuten later fluit de scheidsrechter voor rust. In de rust wordt er gewisseld. Ronald Evers komt linksvoor te voetballen, waardoor Roy van de Vooren in de spits komt te voetballen. Bart van Olderen blijft achter in de kleedkamer.

Na rust is er hetzelfde spelbeeld. SVHA valt aan, en Krayenhoff probeert het spel te vertragen/ontregelen. In de eerste 15 minuten na rust worden er weinig mogelijkheden gecreëerd door de ploeg uit Herveld. Een poging vlak na rust van Rogier Jansen verdwijnt over het doel.

Ongeveer 20 minuten na rust komt de bal terecht bij Jelmer IJkhout. Met een hoge bal door de lucht, komt de bal bij de geheel vrijstaande Roy van de Vooren terecht die de bal met de rechtervoet in de hoek van het goal verlengt, 2-1! Van dolle vreugde rent Roy van de Vooren naar de bank toe, waar er een klein feestje wordt gevierd.

De overwinning is uiteraard nog niet binnen, want er moeten nog ruim 25 minuten gespeeld worden. Na de 2-1 blijft SVHA prima doorvoetballen, en zakt het niet in. Krayenhoff komt er niet meer aan te pas, omdat SVHA weinig weggeeft. Na ongeveer 70 minuten komt Jeroen van Bolderik in het veld voor Jelmer IJkhout. Twan Aarnink schuift door naar het middenveld, waardoor Jeroen van Bolderik rechtsback komt te voetballen.

Er worden na de 2-1 genoeg kansen gecreëerd om de wedstrijd in het slot te gooien. Zo gaat een balletje achter het standbeen van Roy van de Vooren net naast het doel, een schot van Twan Aarnink naast, en stuit Rogier Jansen op de doelman van Krayenhoff.

Met nog 5 tot 10 minuten te spelen krijgt SVHA een hoekschop. Opnieuw neemt Rogier Jansen de corner. De bal komt terecht bij Jeroen van Bolderik, die de bal op doel kopt. De keeper lijkt de bal te kunnen pakken, maar de bal glipt door zijn handen, waardoor SVHA op een 3-1 voorsprong komt!

Met nog een paar minuten te spelen lijkt de overwinning binnen. Na de 3-1 is Krayenhoff gebroken, en kan SVHA de wedstrijd uitspelen. Een paar minuten later fluit de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd, en kunnen de belangrijke 3 punten naar Herveld worden meegenomen.

Volgende week gaat de ploeg van Henk Stuivenberg naar Elst toe om het op te nemen tegen Elistha. Elistha mengt zich nog altijd om de strijd voor het kampioenschap. De vorige wedstrijd tegen Elistha op Sportpark Jan van Baal ging verloren met 2-4. Elistha verspeelde gister 2 punten in Arnhem tegen Arnhemia(2-2). De week daarvoor gaf Elistha nog Eendracht Arnhem een weeg door met 6-2 te winnen van de koploper. De wedstrijd begint om 14:00 op Sportpark de Pas in Elst.

Fotografie: Niet wedstrijd gerelateerd