27 november 2016

Orion onderbreekt de winstzeges van de MO-17

Na de winst van 1-8 op OVC ’85 vorige week, stond zaterdag de 26ste de directe concurrent om het kampioenschap van de MO-17 op het programma. Met veel aanhangers en supporters vertrokken we om 12.00 uur richting Nijmegen.
Om 13.00 uur zou de wedstrijd van start gaan, maar de voorgaande wedstrijd was verlaat dus we stonden met bibberende knieën, niet van de zenuwen, maar van de kou te wachten totdat we erop konden. Uiteindelijk is de wedstrijd om 13.30 uur begonnen. Direct druk van de groen-witte meiden en na twee minuten resulteerde dit al, na een mooie voorzet van Merel op Sanne H., op een voorsprong van 0-1. De meiden van Orion zijn wakker geschud. Nu komt alleen Orion steeds meer op de helft van onze meiden en hebben verschillende kansen gehad, onderkant lat, voorlangs, zijkant en uiteindelijk weten ze de 1-1 te maken. Dit is ook tevens de ruststand.

Na de rust weer gelijk druk van Orion. Zij weten na tien minuten de 2-1 te maken en direct daarna de 3-1. Onze groen-witte meiden hebben ook een paar mooie kansen gehad, maar weten deze niet te benutten. Alle meiden strijden voor wat ze waard zijn, maar het gaat gelijk op, net zoals in de bekerwedstrijd in augustus, die we nipt verloren met 2-3. We zien dat we gelijkwaardig zijn, maar uit is meestal toch lastiger dan thuis. In de laatste minuut weet Kyra nog de 3-2 te maken.
SVHA zet gelijk weer druk, maar hun twaalfde man blies na tien seconde de wedstrijd af, dus we gingen met onze 1e nederlaag in deze competitie dit seizoen naar Herveld terug.