15 september 2014

Orion B4 zet SVHA B1 weer met beide voeten op de grond

Met de overwinning van afgelopen donderdag tegen Valburg B1 nog in het achterhoofd. Begon SVHA B1 vandaag de competitie met een thuiswedstrijd tegen de B4 van Orion uit Nijmegen. Met het vertrouwen leek het wel goed te zitten want na de 13- 3 nederlaag in en tegen Dodewaard had de B1 twee mooie overwinning geboekt op SCP B1 en Valburg B1.

Vanaf de aftrap werd vrij snel duidelijk dat we te maken hadden met een goed voetballende tegenstander. Het was dan ook wachten op het eerste doelpunt van de gasten uit Nijmegen. Deze goal viel na iets meer dan 10 minuten. Ook na de goal blijft Orion het betere van het spel houden en dit resulteert uiteindelijk in een 0 – 4 ruststand.

In rust hebben we geprobeerd de boel nogmaals wakker te schudden om zo de tweede helft toch meer tegenstand te bieden en een beter gevoel aan de wedstrijd over te houden. Vrij snel na rust komt Orion op 0 -5. Dit is het moment dat SVHA B1 wakker schrikt en zowaar mee begint te voetballen met Orion. SVHA creëert steeds meer kansen en lijkt weer op voetbal wat B1 laat zien. Uit een corner maakt SVHA uiteindelijk de verdiende treffer. Jurrian Langelaar knikt sterk binnen. Voor Orion tijd om er nog maar weer een schepje bovenop te doen. Het is te zien dat de jongens van SVHA de wedstrijd van donderdag nog in de benen hebben en ze krijgen het weer lastiger. dit resulteert in de 1 – 6. Spits Julian Akkerman maakt er met een mooie goal nog 2 – 6 van, maar het slotakkoord is toch voor Orion B4 en zij maken de 2-7 en 2-8.

Al met al een leerzame wedstrijd voor zowel spelers als coach. Volgende week gaan we met veel STRIJD de punten proberen op te halen in Batenburg in de wedstrijd tegen BOA-JC B1.