18 augustus 2015

Nieuwkomer Luc Dekker maakt in slotfase winnende voor sterk SVHA tegen DSS’14

Zondag 16 augustus stond de tweede oefenwedstrijd voor SVHA 1 op het programma. De uitwedstrijd tegen DSS’14 1, dat ook uitkomt in de 5e klasse, begon om 14.00 uur in de middag.

Voor de wedstrijd tegen DSS’14 1 sluiten de volgende 15 spelers aan bij de wedstrijdselectie: Sjoerd Veldhorst, Jeroen van Boldrik, Yosry Hassan, Harm Ariese, Leon Latta, Jelmer IJkhout, Nelson Konu, Pieter Mantel, Luc Dekker, Pim Mantel, Ali Saleh, Bart van Olderen, Jeroen Janssen, Noud Spaan en Jasper Visser.

De opstelling ziet er als volgt uit: Sjoerd Veldhorst is de doelman. Jeroen van Boldrik staat rechtsback, Leon Latta staat linksback en het centrale duo achterin wordt gevormd door Yosry Hassan en Harm Ariese. Het middenveld bestaat uit Jelmer IJkhout, Nelson Konu en aanvoerder Pieter Mantel. De voorhoede bestaat uit Ali Saleh (links), Pim Mantel (spits) en Luc Dekker (rechts).

SVHA begint goed aan de wedstrijd. De eerste 10 minuten zijn voor de ploeg van Henk Stuivenberg. Er wordt prima gespeeld en dit levert een paar mogelijkheden op. Zo gaat een schot van de opkomende Harm Ariese na een combinatie met Jelmer IJkhout net naast het doel. Na ongeveer 15 minuten voetballen lijkt SVHA op een 0-1 voorsprong te komen. Een voorzet vanaf de rechterkant wordt in het doel gekopt door Pim Mantel. Helaas heeft de scheidsrechter een overtreding gezien, waardoor het doelpunt wordt afgekeurd.

Niet veel later komt DSS’14 er gevaarlijk uit. Een steekpass komt terecht bij de aanvaller van DSS’14 die het strafschopgebied binnen loopt. Yosry Hassan trekt aan de noodrem door de aanvaller vast te pakken en veroorzaakt een penalty. De penalty wordt binnen geschoten en zo komt DSS’14 na 20 minuten spelen op een 1-0 voorsprong.

SVHA herpakt zich snel, want 5 minuten later is het alweer gelijk. Een strakke corner van Ali Saleh wordt uitstekend binnengekopt door Harm Ariese, 1-1. SVHA blijft de betere partij, maar dit komt niet tot uitdrukking in de score. DSS’14 is de mindere partij en blijft vooral tegenhouden.

SVHA krijgt kansen om de score verder uit te breiden, maar de ploeg van Henk Stuivenberg verzuimt om dit te doen. Zo wordt een kopbal van Pim Mantel gepareerd door de doelman van DSS’14.  10 minuten voor rust komt SVHA op een 1-2 voorsprong. Harm Ariese kan opstomen en haalt van een meter of 20 uit. De bal vliegt met een boogje prachtig over de keeper van DSS’14 het doel in. Dat is doelpunt nummer 2 voor Harm Ariese deze wedstrijd.

Hierna krijgt SVHA mogelijkheden om de score verder uit te breiden, maar dit gebeurt niet. Na 45 minuten en een beetje fluit de scheidsrechter voor het einde van de 1e helft. In de rust worden er 4 wissels toegepast. Bart van Olderen komt in het veld voor Ali Saleh, Jeroen Janssen vervangt Harm Ariese, Noud Spaan vervangt Leon Latta en Jeroen van Boldrik maakt plaats voor Jasper Visser.

SVHA begint geduldig aan de 2e helft. Waar er in de 1e helft soms slordig werd omgegaan met balbezit, gebeurt dit minder aan het begin van de 2e helft. SVHA is in de 2e helft opnieuw de bovenliggende partij, maar door het stugge verdedigen van DSS’14 wordt het voor SVHA moeilijker om kansen te creëren. De ploeg van trainer Henk Stuivenberg creëert een aantal kansen naarmate de 2e helft vordert, maar de bal wil er maar niet in. Zo wordt een schot van Jeroen Janssen gepareerd en schiet Luc Dekker de bal in een 1 tegen 1 situatie net langs het doel.

Met nog 15 tot 20 minuten te voetballen komen Leon Latta en Harm Ariese in het veld voor Jelmer IJkhout en Yosry Hassan. Een paar minuten later wil Harm Ariese de wedstrijd weer spannend maken. Harm Ariese speelt de bal te kort terug op Sjoerd Veldhorst waardoor er een speler van DSS’14 tussen kan komen en de bal over doelman Sjoerd Veldhorst schiet. Harm Ariese is er net op tijd bij om de bal van de lijn te halen en zijn fout hiermee te herstellen.

10 minuten voor tijd komt DSS’14 er met een snelle omschakeling uit. Een 2 tegen 2 situatie wordt uitgespeeld door DSS’14 en de bal ligt niet veel later achter doelman Sjoerd Veldhorst in het doel. Het doelpunt zou eigenlijk afgekeurd moeten worden vanwege buitenspel, maar de scheidsrechter keurt het doelpunt goed, 2-2.

Doordat SVHA de kansen die het krijgt niet weet te verzilveren, krijgt het zelf de deksel op de neus. Noud Spaan blijkt in de laatste minuten niet verder te kunnen en wordt vervangen door Jeroen van Boldrik. Vlak voor tijd zet SVHA aan om de overwinning alsnog uit het vuur te slepen. Eerst is er een scrimmage voor het doel van DSS’14, waarbij de bal in een rommelige situatie uiteindelijk niet in het doel belandt.

Niet veel later krijgt SVHA eindelijk loon naar werken. Bart van Olderen zet goed door op de achterlijn. De bal belandt uiteindelijk bij Luc Dekker die de bal uit een (zo lijkt het) onmogelijke hoek binnenschiet, 2-3!

Deze treffer blijkt de winnende, want nog geen 5 minuten later fluit de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd en kan SVHA met een overwinning op zak terugkeren naar Herveld en zich voorbereiden op de bekerwedstrijd tegen SCP 1 a.s. dinsdag.