13 april 2015

Knap resultaat voor SVHA tegen WVW

Zondag 12 maart stond de competitiewedstrijd SVHA 1 – WVW 1 op het programma. De wedstrijd begon om 14.00 uur in de middag. WVW staat op een 3e plaats in de competitie. De eerste wedstrijd tussen beide ploegen eindigde in een 1-1 gelijkspel. Jeroen Janssen zorgde voor het SVHA doelpunt in die wedstrijd. Vorige wedstrijd speelde WVW met 1-1 gelijk tegen CHRC.

Bij SVHA ontbreken Harm Ariese en keeper Sjoerd Veldhorst vanwege blessures. Tim Veldhorst vervangt zijn broer Sjoerd Veldhorst onder de lat. De rest van de selectie is fit, en dus moeten er keuzes gemaakt worden. Omdat Nelson Konu 20 minuten te laat is, komt er een basisplaats vrij voor Rogier Jansen. De opstelling is als volgt. Tim Veldhorst is de doelman. Twan Aarnink staat linksback, Jeroen van Boldrik staat rechtsback en het centrale duo achterin wordt gevormd door Jeroen Janssen en Elkjaer Rikken. Het middenveld wordt gevormd door Rogier Jansen (links), aanvoerder Pieter Mantel (rechts) en topscoorder Ali Saleh (midden). De voorhoede bestaat uit Jesse Schreuders (links), Jules Merkus (spits) en Roy van de Vooren (rechts).

WVW heeft een team met veel fysiek sterke spelers. SVHA zal in deze wedstrijd dus alle zeilen bij moeten zetten, om mee te kunnen komen in het fysieke gevecht. Voetballend is de ploeg al weken niet minder dan de tegenstander.

Beide teams beginnen gelijkwaardig aan de wedstrijd zonder noemenswaardige momenten in de eerste luttele minuten van de eerste helft. Het creëren van kansen, en de bal in de ploeg houden gaat moeizaam in het eerste gedeelte van de eerste helft aan de kant van beide ploegen.

SVHA krijgt na ongeveer 15 minuten voetballen de eerste goede mogelijkheid via Roy van de Vooren. Hij ziet zijn inzet in het zijnet belanden. De uittrappen van Tim Veldhorst lijken een goed wapen, want de doelman zorgt door zijn uittrappen een paar keer voor onrust achterin bij WVW. Na ongeveer 20/25 minuten spelen komt SVHA, zonder dat het echt grote kansen heeft gecreëerd, op een 1-0 voorsprong. Ali Saleh heeft de bal op het middenveld. Rogier Jansen staat helemaal vrij aan de linkerkant van het veld. De bal komt terecht bij de linkermiddenvelder die een goede lage voorzet in huis heeft, die terecht komt bij Jesse Schreuders. De aanvaller bedenkt zich geen moment en schiet met links de bal in het doel.

Een verrassende voorsprong, aangezien er nog niet veel valt te beleven op sportpark Jan van Baal. Na de 1-0 lijkt WVW wakker. Het team wordt sterker, en dwingt SVHA verder naar achteren toe. SVHA komt een paar keer met de schrik vrij door o.a. goed ingrijpen van Jeroen Janssen en Elkjaer Rikken. SVHA komt in het laatste kwartier van de eerste helft niet meer aan voetballen toe. Het wil de 1-0 voorsprong vasthouden tot de rust, en dus worden er geen risico’s genomen door de formatie van Henk Stuivenberg. SVHA komt aan het einde van de eerste helft goed weg. Door onoplettendheid achterin komt de aanvaller van WVW vrij, en schiet de bal net voorlangs het doel van Tim Veldhorst. Dit is het laatste wapenfeit van de eerste helft.

In de rust wordt er aangegeven dat SVHA zuiniger moet zijn met balbezit, niet te snel balverlies moet lijden, en de bal niet blind naar voren toe moet schieten. In de rust worden er geen wissels toegepast.

Na rust komt SVHA dramatisch uit de startblokken. Een hoge bal lijkt een makkelijke prooi voor Tim Veldhorst. Helaas glipt de bal door de handen van de doelman, waardoor de aanvaller van WVW alert is, en voor de gelijkmaker kan zorgen, 1-1.

Rond 55e minuut komt WVW op een 1-2 voorsprong. Een lage voorzet kan niet goed worden weggewerkt door Elkjaer Rikken, waardoor de speler van WVW vrij uit kan halen, en de bal, buiten bereik van Tim Veldhorst, in de hoek van het doel schiet. Binnen 10 minuten is de 1-0 voorsprong van SVHA ongedaan gemaakt door WVW, maar voornamelijk door fouten van SVHA zelf.

WVW blijft druk zetten op SVHA, dat even de weg kwijt is. WVW krijgt mogelijkheden op de 1-3, maar deze treffer blijft uit. Met nog 25 minuten te spelen komen Nelson Konu en Jelmer IJkhout in het veld voor Rogier Jansen en Jules Merkus. Niet veel later komt ook Leon Latta binnen de lijnen voor Elkjaer Rikken.

SVHA probeert de druk op WVW op te voeren. Het spel gaat op dat moment alle kanten op, en is veel leuker om naar te kijken dan in de eerste helft. In de laatste 20 minuten wordt alles op alles gezet, en dit levert de gelijkmaker op. Ali Saleh heeft de bal aan de linkerkant van het veld. Met een strakke indraaiende voorzet bedient hij Jelmer die de bal (met de keeper vlak voor zich) net niet raakt. De bal rolt gelukkig door, en komt voor de voeten van Jesse Schreuders die de bal in een leeg doel binnen kan schieten, 2-2.

Beide ploegen gaan daarna op zoek naar de winst. WVW hanteert de lange bal, wat ook logisch is, gezien de lengte dat het team heeft. SVHA probeert voetballend nog iets te creëren. SVHA moet scherp blijven bij vrije trappen en lange ballen van WVW, aangezien het team (zoals eerder vermeld) veel lengte en fysieke kracht heeft. In de laatste 5 minuten komt er nog een goede mogelijkheid voor SVHA. Ali Saleh heeft de bal aan de linkerkant van het veld. Rechts loopt Jelmer IJkhout helemaal vrij. Helaas passt Ali Saleh de bal iets scherp, waardoor de keeper, zo lijkt het in eerste instantie, de bal makkelijk weg kan trappen. Door een polletje trapt de keeper over de bal heen, maar Jelmer IJkhout kan hier niet van profiteren, omdat een verdediger van WVW de keeper te hulp schiet.

De laatste mogelijkheid voor WVW komt uit een vrije trap, maar doelman Tim Veldhorst kan de bal uit de lucht plukken. Dit is tevens de laatste actie van deze wedstrijd. Met een 2-2 gelijkspel tegen de nr. 3 mag SVHA tevreden zijn.

Zondag gaat SVHA naar Oranje SC toe. Nog geen 2 weken geleden stonden beide ploeg ook al tegenover elkaar. Toen won SVHA eenvoudig met 5-0 door een hattrick van Ali. Oranje SC zal uit zijn op eerherstel en daarbij staat Oranje SC maar 1 punt boven de Hervelders. Oranje pakte veel punten de afgelopen wedstrijden en lijkt de vorm dus terug gevonden te hebben. Om 14:30 trappen we af op Sportpark De Bakenhof.