3 november 2018

JO11-1 lijdt bij een goed voetballend SDOO puntenverlies

Vandaag, 3 november, stond SDOO uit op het programma. Op papier een lastige tegenstander.

Voor het eerst dit seizoen ligt er wat ijs op het veld. Kortom, dat wordt wennen aan een glad veld. Na onze warming-up kunnen we beginnen aan de wedstrijd. Helaas is al snel te zien dat wij de scherpte missen. We verliezen duels die we normaal niet zouden verliezen. Helaas komen we dan ook al binnen een kwartier op een 2-0 achterstand. Kortom, gewoon slappe hap. Ik vraag in de time-out dan ook wat we aan het doen zijn? Zijn we nu wakker en gaan we ervoor? Gelukkig starten we het tweede kwartier een stukje beter. We worden wat felle en beginnen elkaar te vinden en te tikken, zoals we normaal ook doen. We krijgen in dit kwartier dan ook geen tegendoelpunt.

Rust…het gaat al een stuk beter dan het eerste kwartier, maar we kunnen nog veel beter dan wat we nu laten zien! Het is nu erop of eronder.

Na wat wijzigingen in het veld beginnen we scherp aan de 2e helft. Wij zijn zelfs op dit moment wat beter dan de tegenstander. Helaas, na een goede corner vanuit SDOO maken zij de 3-0. Maar, ook wij kunnen goede corners nemen; deze wordt dan ook netjes binnen getikt: 3-1. Kort hierna volg de time-out. Jongens, het gaat helemaal niet slecht. We zijn op dit moment zelfs beter dan onze tegenstander. Nog twee doelpunten proberen te scoren in een kwartier, daar gaan we voor, met zijn allen. Vol moed springen we het veld in en dat we er met zijn allen voor willen vechten blijkt wel uit het spel. Het lijkt ons beste kwartier van de hele wedstrijd die dan ook beloond wordt met een 3-2 voor ons. Kom op jongens, nog één! We gooien er in de laatste vijf minuten dan ook nog een spits erbij en krijgen nog kansen om de gelijkmaker binnen te tikken. Helaas staat er ook een goede keeper in bij SDOO én raken wij ook nog eens de lat na een prima vrije trap. Tot slot krijgt SDOO in de laatste minuut nog een vrije trap die helaas wel wordt benut. Jammer, we hebben verloren met 4-2, maar we hebben ons herpakt na een slechte start en dat nemen we mee naar de volgende wedstrijd.

Een spannende wedstrijd, een leuke tegenstander en een sportieve wedstrijd, daar draait het voetbal om! En, ik kan gewoon zeggen dat, ondanks dat we verloren hebben verloren, ik trots ben op al deze negen toppers!

Volgende week spelen we een thuiswedstrijd tegen Beuningse Boys, al om 8.30 uur. Tot zaterdag hopelijk allemaal! 😊