22 september 2018

JO11-1 begint de competitie goed en ontneemt Redichem de eerste drie punten

Vandaag stond onze eerste wedstrijd van de nieuwe competitie op het programma tegen Redichem. We hadden er allemaal dan ook erg veel zin in.

Om 9.00 uur de aftrap! Wij beginnen wat slordig aan de wedstrijd. Te veel lange ballen en bij sommigen de aannames niet goed, waardoor we veel balverlies lijden. Gelukkig hebben we dan wel de bal snel terug, aangezien de duels wel goed zijn. Ondanks dat we slordig spelen valt de 1-0 snel. Na goed druk zetten van Sen valt de bal bij Ferran en die aarzelt geen moment en schiet raak. We spelen met fases goed en als we dat dan doen combineren we prima, maken we driehoekjes en spelen we de bal snel af! Niek en Xander hebben het goed onder controle achterin! Zo krijgt Niklas in de eerste helft dan ook weinig tot niks te doen. Ineens krijgen we een vrije trap mee die Ferran prima op het goal mikt, deze bal wordt aangeraakt en verdwijnt achter de keeper: 2-0. Daarna valt ook de 3-0 erg snel met een goede bal van Niek op Sander die hem snel doortikt naar Xander, Isa die zich prima vrij speelt tikt hem dan ook met links goed binnen. He he dit wil je als trainer zien! Snel tikwerk en elkaar de bal gunnen.
Na een half uur spelen is het eindelijk rust. Ondanks dat we met fases prima voetballen ben ik nog niet helemaal tevreden. Ballen worden slordig gespeeld en dat moet beter, beter gezegd dat kunnen we veel beter! Hier wordt dan ook meteen iets mee gedaan! Alleen maken we de kansen niet af, dus blijft het een magere 3-0 voor de time out. Ze krijgen dan ook een opdracht mee voor de laatste 15 minuten: nog minimaal twee doelpunten erbij en ga zelf maar bedenken hoe je dat gaat doen! Er wordt meteen geroepen: ‘nog meer overspelen.’ Prima, laat het maar eens zien! De bal gaat dan ook weer rollen. Ze maken combinaties en worden steeds gevaarlijker. Zo worden we via Danny zijn voorzetten een paar keer goed gevaarlijk voor het goal, maar weten we hem er nog niet in te schieten! Tot dat Kyano het op zijn heupen krijgt. Hij schiet de bal naar voren, waar Sen goed voor zijn man komt en met een kleine beweging en een klein tikje de bal bij Kyano weet te krijgen, waardoor Kyano doorloopt en de keeper netjes uit speelt en de bal in het goal schiet. He he eindelijk 4-0. Er wordt dan ook in het veld geroepen nog één. Na een goede actie, dit keer van Isa die Xander inspeelt, en Xander hem netjes doorgeeft weer op Kyano die nogmaals het net weet te vinden! 5-0. Eindelijk, de laatste 15 minuten wordt er gevoetbald zoals we het kunnen…en zoals we het willen. Zo krijgen we nog een penalty mee die onze Niek, die een prima wedstrijd voetbalt, mag nemen. Helaas weet Niek hem hard op de lat te raken en vervolgens wordt die door Isa over gekopt. Jammer, maar een goede poging. Zo heeft Sander nog een paar harde schoten op goal maar weet de keeper dit te keren! Even voor alle lezers, deze keeper had echt veel goede reddingen! Complimenten aan de keeper van Redichem. Gelukkig weet Sander in de laatste minuut toch zijn goaltje mee te pikken: 6-0!

Kortom een prima laatste 15 minuten. De opdracht goed uitgevoerd! We hebben met fases prima gevoetbald, maar het kan nog beter. Het moet nog veel beter! En daar gaan we van de week weer keihard voor trainen, want volgende week staat Arnhemse Boys op ons te wachten. We spelen om half 9 uit.