3 juni 2016

F4 – Kampioen!

Vandaag de dag 7 mei voor de jongens en meisjes van de F4 om het kampioenschap binnen te halen. De wedstrijd staat gepland tegen Excelsior F2 in Zetten om 10:15.

Na weken lang hard trainen en werken met elkaar is het eindelijk zover. We staan boven aan in de competitie en we zijn nog maar 1 wedstrijd verwijderd van het kampioenschap. Het beloofd een spannende wedstrijd te worden want op het moment dat wij tegen excelsior spelen staat excelsior 3e in de competitie, dus deze wedstrijd hebben we nog niet maar zo gewonnen.

We verzamelen om half 10 bij SVHA en rijden met z’n alle richting excelsior om ons doel te behalen. Veters gestrikt, shirt aan en de mouwen omhoog. Wij zijn klaar voor deze strijd, onder onze warming-up stroomt het plubliek maar binnen om ons aan te moedigen. De hele zijlijn staat vol met toeschouwers en dat is natuurlijk niet voor niets want onze F4 laat zien waarom ze boven aan staan.

Op het moment dat de scheidsrechter fluit voor het begin van de wedstrijd, laat SVHA meteen blijken wat SVHA wilt en dat zijn 3 punten. Door mooi combinatie voetbal krijgt SVHA veel kansen, maar tot nu toe weet SVHA nog niet te score en Excelsior houd goed stand. Naar 8 minuten wist Sander onze links poot een mooie corner in te draaien en de keeper van Excelsior was dan ook kansloos. 0-1 op het score bord. De 0-2 vloog vrij snel daarna ook in het netje. Isa van Anrooij verdedigde goed en met een individuele actie wist zij de verdediger en de keeper de verkeerde kant op de sturen en schoot de 0-2 in het goal. SVHA werd steeds sterker en sterker en krijgen veel kansen door het goede mooie combinatie spel. Achterin houden Xander, Bram en Liz Excelsior van het score af en zo helpen ze Isa Vermeulen het goal schoon te houden. De scheids fluit voor de rust.

Even een slokje drinken en een kleine toespraak en ze zijn klaar voor de 2e helft.

Excelsior begon sterk aan de 2e helft en wist dan ook met een beetje pech voor ons toch te score. Pffff de spanning is weer terug in de wedstrijd. Maar SVHA laat zich niet op de kop zitten en door het harde werken komen er toch nog mooie aanvallen uit. Niek, Sen, Isa, Sander en Julie weten elkaar moeite loos te vinden en komen veel bij het goal van Excelsior maar wisten nog niet tot score te komen. Isa Vermeulen heeft nog een paar uitstekende reddingen waardoor Excelsior niet meer wist te score. Isa van Anrooij gooit de bal in de voeten bij Julie en met een mooie 1-2 geeft Isa de bal kei strak voor en onze Sander schiet met zijn linker voetje de bal kei hard en strak tegendraads in. Waaauw wat een pracht aanval en de ontlading is dan ook erg groot. Bram mag op het middenveld gaan voetballen en Xander en Marijn vormen nu het centrale duo achterin. Ze houden het achterin goed dicht en Excelsior weet niet meer te score. Klasse mannen. Door een goede combinatie komt Julie vrij voor het goal en ze schiet geweldig de bal langs de keeper en bepaald hiermee de eindstand 1-4. De scheidsrechter fluit voor het einde en de ontlading is groot. De groene fakkels kunnen aan, want ze hebben het gedaan. De F4 is kampioen in de 5e klasse.

Wie had dat ooit gedacht van een discussie voor de 6e klasse, naar het kampioenschap in de 5e klasse. Aangezien jullie allemaal nog erg jong zijn beloofd dit ontzettend veel voor de toekomst, want wauw wat een geweldig team hebben wij. Wij als trainers zijn ontzettend trots op jullie, jullie hebben gevochten, gewerkt en geweldig voetbal laten zien. Daarom krijgen jullie ook allemaal een dikke 10!!!

Wij willen iedereen bedanken voor dit geweldige seizoen.