27 oktober 2014

Elistha geeft lesje effectiviteit aan SVHA 1

HERVELD – In een streeksderby tussen Elst en Herveld is de ploeg uit Elst als winnaar te boven gekomen. In een eerste helft keek de ploeg van Henk Stuivenberg aan tegen een 2-1 achterstand. Deze achterstand kon niet meer worden gerepareerd in het verloop van de 2e helft. De Elstenaren liepen weg naar 4-2. De hoofdmacht van SVHA verliest nu 3 keer op rij.

De wedstrijd begon fel aan beide kanten. Beide ploegen strijden voor belangrijke 3 punten want de beide teams hebben het moeilijk. Vooraf wist de Herveldse ploeg het gevaar van de spitsen van Elistha. Toch wil SVHA altijd haar eigen spel spelen. Druk naar voren met goed positiespel, wat met zich mee brengt dat je altijd kansen weg geeft. En kansen weg geven doet het, de ploeg uit Elst komt op 0-1 voorsprong tot frustratie van het sportpark. De ploeg lijkt wederom prima mee te kunnen voetballen maar kijken wederom aan tegen een achterstand. Nog voor rust vergroot de ploeg spelende in Oranje de marge met 2. Een goeie goal van Elistha vergroot de zorgen in het Herveldse kamp. Spits Bart van Olderen die de overstap maakte naar het eerste elftal liet zich direct gelden. Hij benut een strafschop en geeft de hoofdmacht weer hoop.

In de tweede helft lijkt het zelfde spelbeeld te ontstaan. SVHA voetbalt goed en leuk mee alleen blijkt de ploeg uit Elst een stuk effectiever te zijn. In de tweede helft loopt de ploeg weg tot een 4-2 wat ook de eindstand is. Een lichtpuntje is dat spits Bart van Olderen wederom tot scoren kwam. Wellicht dat Bart het spitsen probleem kan gaan oplossen voor SVHA. In de slotfase stopte Jan Willem Jacobs nog een penalty. De reserve doelman was ingevallen voor de geblesseerde Sjoerd Veldhorst.

Volgende week speelt het eerste uit bij Edesche Boys om 14:00 op Sportpark Peppelensteeg. Edesche Boys kent een top op heden wisselvallig seizoen. De ploeg haalde in 5 wedstrijden 9 punten. De ploeg wist dit weekend wel te winnen van Krayenhoff met 2-3. Hoe dan ook een lastige wedstrijd tegen een sterke ploeg die ons ook weer  fysiek op de proef zal stellen. Wij houden geloof in onze jongens en wensen hun heel veel succes!