1 september 2018

Eerste thuiswedstrijd voor JO11-1

Gelukkig zijn we vandaag helemaal compleet en staat er een bekerwedstrijd tegen de Arnhemse Boys op het schema. Al vroeg moeten we aanwezig zijn voor deze wedstrijd.

De warming-up was dan ook nog niet helemaal zuiver. Als staf hoop je dan dat ze op tijd wakker worden voor de wedstrijd. Om 8.30 uur trappen we dan af. Al snel merken we dat het erg rommelig is en we de rust niet kunnen vinden! Al komen we wel op een 1-0 voorsprong door een prima bal van Sen op Sander, waarna Sander Ferran vrij ziet staan en Ferran rustig kan binnen tikken. Hier reageerden de Arnhemmers snel op! En door de kluts komt de bal bij de spits terecht die hem knap afmaakt! Gelukkig is het kort daarna time-out.
Even een goede preek en de kids goed toegesproken gaan ze er alles aan doen om dit recht te zetten. Want goed spelen… dat deden we echt niet het eerste kwartier. Na de time-out zien we gelukkig meteen wat rust in het spel en wordt er getikt en de rust bewaard waar het moet. Zo houden we ook goed druk naar voren. Zo ziet Sen zijn kansje en loopt goed door op de keeper (die deze bal niet in de handen mag pakken). De keeper schiet de bal vervolgens tegen Sen aan.. doelpunt: 2-1. Kyano en Xander die allebei goed in de wedstrijd zitten maken het de spitsen ook knap lastig; die twee zitten letterlijk overal tussen vandaag. Zo wordt er dan ook mooi de 3-1 gemaakt door goed combinatiespel. Vanuit achter wordt de bal naar Danny gespeeld en hij speelt hem vervolgens naar Sen, Sen naar Isa en Isa die een prachtig mooie steekbal op Ferran geeft. Kort daarna wordt ook meteen de 4-1 binnen geschoten door een prachtige vrije trap van Isa. Die trouwens een prima wedstrijd voetbalt vandaag. Niek mocht vandaag even in de spits voetballen die zich goed vrij speelt, maar helaas de bal net naast ziet gaan! Goede actie jongen!

In de rust vertel ik dat ik zeker tevreden ben, maar het soms nog beter kan; er wordt soms wat slordig omgegaan met de bal. Meer combineren dan komen er meer doelpunten, want daar zijn we goed in! Opdracht is dan ook meer overspelen, en niet te veel lopen met de bal! Dit werd dan ook meteen uitgevoerd! Niklas rolt de bal prima bij Xander in de voeten! De uitzakkende Sander biedt zichzelf aan en Sen staat vervolgens al bij de lijn te wachten op de bal! Sen ziet Isa vrij staan en maken dan een mooie 1,2 met elkaar en vervolgens een mooie steekbal op Ferran! Kortom een klasse 5-1. Daar word je vrolijk van als staf! Maar het houdt niet op, want nu vanuit de rechterkant met Danny en Kyano wordt er prima gecombineerd, waar ze een mooie corner uithalen, die vervolgens snel en kort wordt genomen door Sen die hem slim naar Danny speelt en waarna Danny een prima voorzet kan geven op Ferran: 6-1!

Time out. Eigenlijk zijn we allemaal wel tevreden, maar we moeten nog 15 minuten en we moeten niet gaan inzakken. Werken voor elkaar tot de laatste minuut.
Zo ziet sSander de weg vrij en loopt voor de laatste keer goed langs de lijn en ziet Isa vervolgens vrij staan die zonder twijfel de bal kei en kei hard in de kruising schiet. Tja, hier kan de keeper echt alleen maar naar kijken. Nog 5 minuten te gaan! De Arnhemse Boys proberen nog een 6-2 te maken via afstandsschoten die Niklas, onze keeper, prima kan pakken! Zo valt gelukkig de 8-1 nog voor ons, waarna Sen goed voor de man komt en fijnloos binnen kan schieten!

Kortom, een prima 2e wedstrijd voor de jo11-1 en een tevreden staf 😊.

Volgende week spelen we een uitwedstrijd tegen Driel om 10.30 uur!