14 november 2016

Een wisselvallig voetbalweekend

SVHA – Het is inmiddels echt najaar geworden in Nederland. Ondanks de kou en regen moeten er nog een aantal wedstrijden worden gespeeld, alvorens het winterstop is. Zaterdag
12 november waren er niet heel veel thuiswedstrijden, waardoor bijna alles op het kunstgras afgewerkt kon worden. Dit was maar goed ook, want met de weersomstandigheden van afgelopen week gaat de staat van het 2e veld snel achteruit.

Om 09:00 uur was het de JO13-1 die een wedstrijd moest spelen tegen ESA JO13-2. De thuisploeg was aan het begin niet helemaal bij de les en kwam daardoor al snel op een 0 – 1 achterstand. Mogelijk werd dit veroorzaakt door het feit dat de ploeg normaal gesproken zijn thuiswedstrijd om 10:00 speelt. Het tegendoelpunt was echter een hele goede wake-up call voor het team. Vanaf dat moment ging de ploeg zelf ook voetballen en werden er leuke aanvallen op de mat gelegd. Binnen een paar minuten werd de 0 – 1 achterstand omgebogen in een 3 – 1 voorspong. Vanaf dat moment waren de ploegen volledig aan elkaar gewaagd en kregen beide ploegen wat kansen. De thuisploeg was vooral in de omschakeling diverse keren erg gevaarlijk. Uit èèn van deze omschakelmomenten werd de 4 – 1 gescoord. Uit een prima aanval wist ESA de ruststand op 4 – 2 te brengen. Na rust bleven de ploegen aan elkaar gewaagd en kregen beide ploegen wat kansen om te scoren. Er werd echter niet meer gescoord waardoor de JO13-1 de wedstrijd derhalve met 4 – 2 wist te winnen.

Om 10:45 uur was het de beurt aan de MO13-1 en de JO9-1. De MO13-1 speelde tegen Orion MO13-2. In de ranglijst ontlopen deze ploegen elkaar nauwelijks iets, dus het beloofde een spannende pot te worden. Dit bleek ook wel. Vanaf de eerste minuut waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Helaas voor de thuisploeg stond het vizier in de 1e helft nog niet geheel op scherp. Minimaal vijf ballen gingen net aan de verkeerde kant langs de paal. De bezoekers moesten het vooral hebben van de omschakeling. Dat deed de ploeg uit Nijmegen zo goed dat ze tegen de verhouding in met een 0 – 3 voorsprong gingen rusten. Ook in de 2e helft ging het gelijk op tussen deze ploegen. Helaas wist SVHA MO13-1 de opgelopen schade van de 1e helft niet meer te repareren. Na rust scoorden beide ploegen 3 keer waardoor Orion MO13-2 met een 3 – 6 overwinning huiswaarts gingen.
De JO9-1 ging verder met hun kampioenskoers. Vandaag was het Bemmel JO9-3 dat aan de zegekar werd gebonden. Ondanks het verweer van de bezoekers werd ook deze wedstrijd weer met ruime cijfers gewonnen. Door de 9 – 0 overwinning is de JO9-1 nog 3 punten verwijderd van het kampioenschap. Met nog 2 wedstrijden te gaan volstaat derhalve 1 overwinning.

Na de lunchpauze was het de JO15-1 dat Bennekom JO15-2 op bezoek kreeg. Voor rust was de thuisploeg over het gehele veld de baas. Dit resulteerde in een verdiende 1 – 0 voorspong. Helaas wist de ploeg deze score niet uit te breiden voor de rust. Na rust leek er een andere ploeg op het veld te staan. Nu was het Bennekom die bepaalde wat er binnen de lijnen gebeurde. De bezoekers wisten na rust twee keer tot scoren te komen. De thuisclub kon daar helaas niet veel tegenover stellen waardoor er een 1 – 2 nederlaag werd geleden.

De laatste twee thuiswedstrijden van de dag waren die van de JO17-2 en zaterdag 2. Zaterdag 2 moest het op het zware en drassige 2e veld opnemen tegen SKV 6. Beide ploegen wisten twee keer te scoren en kwamen derhalve een 2 – 2 gelijkspel en een puntendeling overeen. De JO17-2 kreeg Redichem JO17-2 op bezoek. De thuisploeg kwam al heel snel op een 2 – 0 voorsprong. Vanaf dat moment werd het wat spannender en waren de ploegen iets maar aan elkaar gewaagd. De vroege voorsprong werd echter niet meer weg gegeven en omdat beide ploegen nog 3 keer tot scoren wisten te komen eindigde de wedstrijd in een 5 – 3 overwinning.

SVHA JO9-2 en JO9-3 moesten beide om 09:45 uur in Bemmel spelen. De JO9-2 speelde tegen Bemmel JO9-5 en de JO9-3 tegen Bemmel JO9-4. Toeval of niet beide ploegen kwamen met een mooie 1 – 6 overwinning terug. Of ze het bij elkaar hebben afgekeken geen idee maar leuk is het zeker. JO9-4 speelde net als 2 weken geleden tegen SPERO JO9-9 nu was de wedstrijd echter in Elst. Ook nu was SPERO sterker de wedstrijd eindigde in 7 – 0. Ook de MO11-1 speelde in Elst tegen SPERO MO11-1. Helaas was het ook hier het team van SPERO dat won de wedstrijd eindigde in 4 – 3.

De JO11-1 ging op bezoek bij de op dat moment koploper DVOL JO11-2. Zoals gezegd de op dat moment koploper, want de JO11-1 speelde een uitstekende wedstrijd en won dan ook verdiend met 4 – 6, waardoor de thuisploeg de koppositie is kwijtgeraakt. Ook de JO13-2 moest op bezoek bij de koploper van de competitie. Roda`28 JO13-1 was de tegenstander en tot de rust kon de ploeg in het groen goed meekomen met de koploper. Na rust was het krachtsverschil wel een stuk groter en werd de wedstrijd uiteindelijk met 7 – 0 verloren.

JO17-1 ging op bezoek bij medekoploper DIO`30 JO17-2. Helaas wisten onze jongens de koppositie niet met succes te verdedigen en won de thuisploeg met 4 – 1, waardoor zij nu alleen aan kop gaan. De MO15-1 staat op een mooie 2e plaats en ook dit team moest op bezoek bij de lijstaanvoerder van de competitie. Woezik MO15-2 liet echter zien dat ze verreweg de beste ploeg van de competitie zijn en won de wedstrijd redelijk eenvoudig met 8 – 0.

De wedstrijd van de JO15-2 werd afgelast. Tot slot gingen de dames op bezoek bij OVC`85 uit Oosterbeek. De wedstrijd werd vrij eenvoudig met 0 – 4 gewonnen.

Zondag 1 wist het net niet te redden tegen de nummer 2 van competitie en ging met 2 – 3 onderuit tegen Krayenhoff. Zondag 4 speelde een slechte wedstrijd bij nummer laatst AVIOS/DBV 3, maar won wel eenvoudig met 0 – 4.