26 september 2016

Een fantastische laatste speeldag van september

HERVELD – Vandaag was het alweer de laatste voetbalzaterdag van september 2016 en wat voor één. Vanwege het volle programma begon de eerste wedstrijd al om 08:30 uur. Het was de JO9-2 dat het op moest nemen tegen EMM JO9-1. De doelpunten waren in overvloed aanwezig. Nadat de 40 minuten voetbal voorbij waren stond er een 11 – 1 eindstand op het uitslagformulier voor SVHA. Een kwartiertje later dan JO9-2 begon ook de JO11-2 aan hun wedstrijd tegen Bennekom JO11-12. Waarschijnlijk hadden ze met een schuin oog bij de buren gespiekt want ook bij deze wedstrijd waren er heel veel doelpunten. De groenen wisten maar liefst 14 keer te scoren. Doordat ook Bennekom twee keer wist te scoren werd er met gewonnen met 14-2.

Op het 2e veld begon de eerste wedstrijd om 09:30 uur. Het was de JO13-1 dat het moest opnemen tegen Aquila JO13-1. Voor rust ging het gelijk op tussen beide ploegen. Een ongelukkige tegengoal zorgde voor een 0 – 1 ruststand. In de tweede helft bleken de bezoekers uit Dreumel toch wat sterker en eindigde de wedstrijd in 0 – 3.

Op veld 1 werd het allemaal wat minder met het aantal doelpunten. De JO9-1 moest het opnemen tegen HAVO JO9-1. De groenen waren veel sterker en combineerden er lustig op los. De wedstrijd werd dan ook dik verdiend met 6 – 1 gewonnen. Vervolgens was het de beurt aan JO15-1 en JO15-2. JO15-1 moest aantreden tegen Blauw Geel `55 JO15-1 uit Ede. Ondanks dat de Herveldse ploeg voor rust sterker was stond er een 2-2 ruststand op het bord. In de tweede helft kreeg de betere ploeg loon naar werken. De wedstrijd werd uiteindelijk met 4 – 2 gewonnen door SVHA. JO15-2 was duidelijk een maat te klein voor Redichem JO15-2 en ging met 1 – 7 onderuit.

Na de middag was het tijd voor de dames van SVHA. Op veld 1 was het de Dames 1 dat bezoek kreeg van de combinatieploeg Eefde/AZC VR1. De fysiek sterke bezoekers kwamen diverse keren op voorsprong. Telkens hadden onze dames daar een antwoord op waardoor de wedstrijd uiteindelijk in een 4 – 4 gelijkspel eindigde. Op het 2e veld ging het tussen de MO17-1 en Union MO17-1. Een wedstrijd die voor de neutrale toeschouwer zeer leuk was om te bekijken. Veel doelpunten, veel strijd en bij vlagen goed voetbal. In de laatste minuut van de wedstrijd kwamen onze meiden op een 7 – 6 voorsprong en leek het erop dat de 3 punten in Herveld zouden blijven. Helaas mocht het niet zo zijn 40 seconden nadat het 7 – 6 was geworden wist Union toch nog de 7 – 7 te scoren. Heel erg jammer van het resultaat, maar wel een hele mooi wedstrijd.

De middag werd afgesloten door JO17-2 en zaterdag 2. JO17-2 kreeg SKV JO17-5 uit Wageningen op bezoek. Onder een lekker nazomer zonnetje werd een goed resultaat behaald. De wedstrijd werd namelijk met 5-0 gewonnen. Zaterdag 2 kreeg RKSV Driel 2 op bezoek en zorgde voor een goede afsluiting van deze zonnige zaterdag 24 september door met 4 – 0 te winnen.

Ook de mini`s speelden vandaag hun eerste wedstrijd van het seizoen tegen Oranje-Wit uit Elst (U). De tegenstander was letterlijk en figuurlijk een paar maten te groot. De tegenstanders waren simpelweg ouder, groter en verder in hun ontwikkeling waardoor het een oneerlijke strijd was. Maar volgende week gaan ze het opnieuw proberen in en tegen Valburg.

In de vroege ochtend mochten er ook weer een aantal teams op pad voor een uit wedstrijd. JO9-3 moest heel vroeg naar Oosterhout voor de wedstrijd tegen OSC JO9-5 en won met 2- 6. Ook de MO11-1 speelde al heel vroeg ESA MO11-2 was de tegenstander en met een mooie 1 – 5 overwinning brachten ook zij de 3 punten mee terug naar Herveld-Andelst. JO13-2 en JO11-1 moesten beide uit tegen een combinatieteam van Victoria`25/SCD `33. JO13-2 moest naar Afferden om het op te nemen tegen de JO13-1. De wedstrijd werd met duidelijk verschil (1 – 7) gewonnen. JO11-1 moest naar Deest en nam het op tegen JO11-2. Ook JO11-1 nam de 3 punten mee naar Heveld-Andelst door met 3 – 1 te winnen. MO15-1 is bezig met een goede reeks. Vandaag was het MO15-2 van Driel dat aan de zegekar werd gebonden. De wedstrijd werd met 0 – 2 gewonnen.

JO9-4 moet nog wennen aan elkaar en het grote veld t.o.v. het miniveld. Het gaat welke week beter maar ook vandaag was de tegenstander een maatje te groot. Bataven JO9-7 won met 6 – 2 van onze strijders. De MO13-1 moest vandaag naar Oosterhout om het daar op te nemen tegen OSC MO13-3 en ook dit team kwam met de punten terug naar huis door met 4 – 9 te winnen. De uitwedstrijden werden vandaag afgesloten door de JO17-1. Zij namen het in Nijmegen op tegen Orion JO17-3 en het wordt misschien wat eentonig maar ook de JO17-1 nam 3 punten mee naar ons Sportpark. Ze wonnen de wedstrijd met 2 – 4.

Met een tas vol met punten gaan we richting de maand oktober. Maar voordat die maand begint hierbij nog even een reminder: maandag 26 september om 20:00 uur hebben we onze ALV (Algemene LedenVergadering). Zegt het voort en stuur je spelers/speelsters of hun ouders nog even een reminder.