9 november 2014

Driel is slechts een figurant in duel met SVHA 3

Vandaag stond de wedstrijd tussen Driel en SVHA op het programma. Vooraf hadden we veel ontzag voor de manschappen uit het Drielse dorp. Namelijk wisten deze mannen niet alleen het SDOO al heel lastig te maken ook hadden we van ‘horen zeggen’ dat dit echt een behoorlijk elftal was. Nog maar niet te spreken over dat Driel uit altijd een lastige wedstrijd is met zware velden, en veel fysiek voetbal geweld.

Als de wedstrijd eenmaal begint is vanaf het begin duidelijk dat Driel niet voldoet aan het ontzag wat wij hen op voorhand gaven. De Drielse eenheid kon bij vlagen de bal in de ploeg houden maar daar was ook meteen alles mee gezegd. Het is dan ook niet verrassend te noemen als na enkele minuten spelen al de score word geopend door SVHA. Op en top krijger Mark van Eldik die vooraf aan het duel al 6 maal trefzeker was in de competitie pakte met een echt spitsengoal uit. Een goede aanval gevormd met driehoekjes en een voortreffelijke steekpass zorgt ervoor dat Mark dit eenvoudig afrond. 0-1.

Dan doet Driel een klein beetje wat terug. Ze missen een kans voor open goal (wat overigens buitenspel werd gegeven) en vervolgens een schot uit de 2e lijn word gepakt door doelman Roy Kuiper. Roy Kuiper pakte deze bal voortreffelijk en klemvast. Volgens sommige krijgers zweef de doelman door de lucht en had het zelfs wat weg van een gemiddelde zweef van Superman(;-)). Het enige gevaar van de Drielse formatie werd trouwens gecreëerd door de kundige nummer 10. Die later geblesseerd zou uitvallen met een enkelblessure. Beterschap! Enkele minuten later is het tijd voor de 0-2. Als een echte Peter Houtman lanceerde aanvoerder Mark de Ruijter zich door de lucht en kopt uit een goede corner van Wieger van der Spek de 0-2 binnen. 0-2.

We hebben al vaker gezegd dat het scorend vermogen van Mark van Eldik van onbetaalbare waarde was, en dat was vandaag niet anders. Voordat we doorpakken op Mark van Eldik wil ik even aanhalen dat het positiespel vandaag uitstekend was. De eerste helft liep de ploeg als een geoliede machine en waren de heren in de as met een speciale pluim van Paul de Ruijter, Wim Gerritsen en Mark de Ruijter heer en meester. Het 3-tal circuleerde de gehele eerste helft wie de plek van de laatste man overnam en dus ook steeds een verschillend middenveld. De ploeg van Driel kon hier zichtbaar en hoorbaar niet mee om gaan. Een wanhoopskreet van één van de middenvelders was tekenend: ‘Waar komen toch al die vrije mensen vandaan joh?’. Een compliment voor niet alleen dit 3-tal maar voor de hele ploeg! Terug naar Mark van Eldik die ook zeker even uw leesaandacht verdiend. Een fantastische solo van de spits die slalomt langs 1, 2, 3 tegenstanders en vervolgens de keeper kansloos laat. Wat mij betreft een fantastisch doelpunt. 0-3.

Vlak voor rust gaat routinier Wim Gerritsen nog even in de fout. De verdediger wil weg draaien bij zijn tegenstander. Een klusje wat de verdediger al honderden keren gedaan heeft alleen heeft ditmaal de aanvaller van Driel het truukje in de smiezen en steelt hij de bal van Wim. Dit alles gebeurde op de eigen 16 meter en met zijn doelpoging passeert hij Roy Kuiper. 1-3. De wedstrijd wordt dan wat harder en de goede arbiter van Driel besluit om lekker thee te gaan drinken. Rust!

IMG-20141109-WA0003Na rust ga ik er geen heel verhaal meer van maken. Want Driel was onmachtig en het was bijna gênant. Figuranten. De ploeg liep er voor spek en bonen bij en de enige die nog op de been bleef in de tweede helft was de doelman uit de A van Driel. Terwijl Wim zoals te zien is op de foto hiernaast aan Roy uitlegt hoe nou zo een aanzoek in ze werking gaat. Speelt de ploeg van Angelo Mulder vrolijk  door. Een kopbal vanuit wederom een corner word binnen gekopt door Mark van Eldik die daarmee ze hattrick afrond(ze 3e dit seizoen). 1-4. Het slotakkoord is voor de tank. De man die met geen 8 paarden te stoppen is zo schijnt het. Egon Den Hartog schiet tot 2 keer toe verwoestend raak. Waar de eerste goal iets mooier was dan de 2e, maar beide doelpunten waren zo hard dat als de keepers er voor had gestaan we deze met een reanimatie uit het doelnet hadden kunnen halen. De speler die vandaag voor de verandering eens de hele wedstrijd op de zelfde plek stond haalt hiermee zijn sportieve gram. De speler was vorig seizoen nog rond deze tijd topscorer maar moest tot op heden Mark van Eldik, Sebastiaan Markus en zelfs Mark de Ruijter voor zich laten. De scheidsrechter floot 10 minuten eerder af omdat hij zich niet meer zo goed voelde. 1-6 eindstand.

Volgende week spelen we voor de beker. Terwijl SDOO en DSZ vrolijk door gaan met de competitie en het verschil in wedstrijden dan dus 4 word gaan wij voor de beker spelen. In de Knock-out fase spelen we tegen een 4e klasser Roda’28 2. Roda’28 zit bij SVHA 2 in de competitie en draait in de middenmotor mee in de 4e klasse. De mannen behaalde 10 punten uit 6 wedstrijden en wisten vandaag te winnen van DIOSA met 2-1.  De winnaar van deze ronde is de volgende ronde vrijgeloot. Dat wilt zeggen dat de winnaar van deze wedstrijd direct in de kwart finale plaats neemt. Na 90 minuten gelijkspel? Is direct strafschoppen.

Tot slot gaan onze felicitaties uit naar Vincent Janssen en zijn vriendin Nienke Dijkman. Het stel is in verwachting van een nieuwe aanwinst. Daarmee zijn zij sinds de oprichting van Klavertje 3 de 4e in de lijn. Na Wim, Wieger en Thomas kunnen we dus nu onze 4e baby verwachten. Gefeliciteerd!

Hieronder de foto’s die zoals altijd weer zijn genomen door Martin Markus.