27 november 2016

De ijzige kou doet weinig goed voor de teams van SVHA dit weekend

Zaterdag 26 november was er een tweede kampioenschap te vieren voor SVHA. De JO9-3 speelde om 09:00 uur thuis tegen VDZ JO9-5. De jongens en meisjes van de JO9-3 moesten winnen om kampioen te worden. Aan het begin van de wedstrijd was er een beetje spanning en wilde het team heel graag scoren. Hierdoor ging het soms ook mis, doordat ze te graag wilden. Uiteindelijk kwam alles goed. De ploeg in het groen toonde zich een waardig koploper en ging met een verdiende 6 – 0 overwinning van het veld. Een mooi kampioenschap was het gevolg. Eerst met de huifkar het dorp rond om vervolgens in de kantine te kunnen genieten van een frietje en wat drinken.

De JO9-2 kreeg vandaag Eldenia JO9-3 op bezoek. De bezoekers waren vorige week kampioen geworden en bleken net wat sterker dan onze jongens en meisje. De wedstrijd eindigde in
0 – 4 waardoor eldenia de volle winst in de competitie handhaafde.

Op het 1e veld nam de JO13-2 het op tegen Aquila JO13-2. Een wedstrijd waarin beide ploegen ongeveer gelijkwaardig waren. SVHA was voor rust wat beter en na rust waren de bezoekers misschien toch net iets sterker. De wedstrijd eindigde in een puntendeling door een 1 – 1 eindstand.

JO11-1 en AWC JO11-3 maakte er een mooi schouwspel van voor het publiek. Voor rust was SVHA veel sterker, maar na rust kwamen de bezoekers sterk terug. Uiteindelijk nam de thuisploeg in de slotfase het heft toch weer in handen en werd de wedstrijd met 5 – 3 gewonnen. De MO11-1 verloor nipt van Eldenia MO11-1. De bezoekers waren net iets gelukkiger in de afwerking en wonnen met 0 – 1.

Op het 2e veld moest de JO15-2 het opnemen tegen Bennekom JO15-7. Beide ploegen hadden tot nu toe alles verloren, waardoor op voorhand een spannende wedstrijd verwacht mocht worden. Niets bleek minder waar; beide ploegen waren vanaf minuut één aan elkaar gewaagd. Na rust was het vooral de thuisploeg die opzoek ging naar de overwinning. Maar na een ruststand van 1 – 1 werd er in de 2e helft niet meer gescoord, waardoor beide ploegen van de 0 af zijn.

JO17-1 had nog een theoretische kans op het kampioenschap. Zelf moesten ze winnen van Uchta JO17-1 en concurrent DIO `30 moest verliezen van DFS. Of het de spanning was is niet geheel duidelijk maar de thuisploeg begon erg slap aan de wedstrijd. Vlak voor het rustsignaal stond er een 0 – 3 tussenstand op het scorebord. In de laatste minuut voor rust werd de 1 – 3 gemaakt. Na rust kwam het team als herboren uit de kleedkamer en werd er orde op zaken gesteld. Met 4 goede doelpunten werd de wedstrijd uiteindelijk toch nog met 5 – 3 gewonnen. Een hele mooie come back, maar helaas won ook concurrent DIO`30, waardoor zij kampioen zijn geworden.

De afsluiting werd verzorgd door de MO15-1 tegen SCE MO15-1. De MO15-1 behaalde met een degelijke 3 – 1 overwinning een mooie 2e plaats in de competitie.

De kampioen van vorige week JO9-1 speelde hun laatste wedstrijd van voor de winterstop uit bij DVOL JO9-3 en won met 0 – 9. De JO13-1 redde het net niet in de hun uitwedstrijd tegen SDOO JO13-1 en ging met 4 – 2 onderuit. Ook de JO11-2 kwam net tekort in hun uitwedstrijd tegen DFS JO11-3 en verloor met 6 – 4. In een doelpuntrijke wedstrijd van de MO13-1 tegen Ewijk MO13-1 werd het 5 – 5. JO17-2 speelde niet goed, maar won wel met 0 – 1 tegen OVC`85 JO17-4. De MO17-1 moest op bezoek bij medekoploper Orion MO17-1 en trok met een
3 – 2 nederlaag net aan het kortste eind. Zaterdag 2 ging met 2 – 1 onderuit bij Dodewaard 3. De JO15-1 had een makkelijke middag tegen DTS Ede JO15-2 en kwam met een 0 – 6 overwinning naar huis.

Zondag 1 en 2 verloren beide met 4 – 1 dit weekend. Zondag 4 won alweer voor de 5e keer op rij. Dit keer werd het 6 – 0 tegen Unitas `28 3. Zondag 3 won met 6 – 3 van OSC 2.

Veel ploegen hebben na afgelopen weekend winterstop, maar er wordt de komende drie weken nog wel gevoetbald bij SVHA. Zet daarnaast allemaal vast in de agenda dat we zaterdag
17 december weer langskomen met de heerlijke mandarijnen.