23 april 2015

All aboard the SVHA 3 champion train tegen Ewijk

Zo…… We zijn weer terug!

Het trainingskamp in Newcastle heeft ons veel geleerd. Niet zo zeer over voetballend vermogen. Nee dat Newcastle kan er echt helemaal niks van. Een gemiddelde wedstrijd van het degraderende Go Ahead Eagles is leuker om naar te kijken. Newcastle was leerzaam zei ik al. Naast dat 2 maal 15 uur op een schommelende boot je een hoop leert over elkaar was er natuurlijk ook de prachtige stad Newcastle zelf. Het uitgaansleven is daar minstens opmerkelijk te noemen. Het verklaart ook meteen waarom je overdag de ene tiener moeder na de andere tegen het lijf loopt. Goed dat terzijde was het een leerzaam maar ook amusant weekendje. Veel koude biertjes en een legioen aan flessen Oakhart verder en een kleine 15 uur slaap over het weekend zorgt voor een uitgeputte sfeer.

Dan wacht Ewijk, inmiddels hadden we gedurende het weekend ondervonden dat SDOO had gelijk gespeeld tegen Victoria’25(HAHA). Een uitslag die SVHA nog verder in de kaart speelt. Buiten het feit dat SVHA nu alles in eigen hand heeft, zou het zelfs nu nog een keer mogen verliezen en dan nog steeds met het kampioenschap aan de haal kunnen gaan. Dat betekend ook dat SVHA voor de laatste speelronde al kampioen zou kunnen worden. Dat betekend dat het ONA’53 ontloopt wat een geruime tijd goed mee draaide in de competitie. Na het ontvangen van dit goede nieuws was er wel meteen realisme. Ewijk. We waren het nog niet vergeten de onnodige nederlaag die we daar uit ondervonden stond ons nog goed bij. Daarbij is Ewijk helemaal geen slechte ploeg, het beschikt over een hoop individuele kwaliteit en een dodelijk sterke omschakeling. Het was dus duidelijk. We hebben het in eigen hand, maar laat het nu ook maar zien. Tegen Ewijk. Here we go!

Trainer Angelo Mulder had het hele weekend de tijd gekregen om na te denken over zijn start 11. Trainingen doen er al lang niet meer toe. We trainen met dit champions league programma wat wij hanteren al lang niet meer. Ook zijn veel jongens geblesseerd of niet inzetbaar. Meest opmerkelijke spelers die ontbreken zijn aanvoerder Mark de Ruijter en topscorer Mark van Eldik(red. 21 doelpunten). Daardoor sloot Roy van der Vooren wederom aan. De opstelling als volgt: Roy Kuiper in de goal. Paul de Ruijter en Sander Spanbroek wederom het centrum. Wieger van der Spek als vaste rechts back. De in vorm verkerende Thomas de Bruijn op de linksback. Middenveld werd bemand door Wim Gerritsen en Egon den Hartogh. De flanken werden net als vorige week belopen door aanvoerder Martijn Markus en Bram Ariese. Aanvallend was gekozen voor het hattrick duo van donderdag. Roy Vermeulen en Roy van der Vooren. De opdracht van de trainer was duidelijk. Powerplay de eerste 15 minuten, blijven jagen tot het seintje van de kant.

We hebben allemaal wel Bayen Munchen over Porto heen zien lopen. Die speelde een dosis powerplay in de beginfase. Nu zul je inmiddels denken gaat dat bijdehante verslaggevertje van SVHA 3 de ploeg nu vergelijken met Bayern Munchen? Ja nou dat was ik wel van plan. Om iedereen een goed beeld  te geven over de krachtsverhouding was het Ewijk dat verre van in goede doen was. Het zeer lastig te bespelen veld op Sportpark Jan van Baal hielp de Ewijkers dan ook niet de bal in de ploeg te houden. Het vroege druk zetten wat zij in Ewijk kundig uitvoerde op onze defensie loonde vandaag totaal niet. Integendeel want gedurende deze powerplay kreeg Ewijk een koekje van eigen deeg. Binnen 5 minuten ontsnapt Roy van der Vooren al aan de aandacht van zijn veel langzamere verdediger. Hij behoud het overzicht goed en legt de bal afgemeten breed. Daar komt de opstomende Roy Vermeulen aan die wel nog even moet aanzetten. De spits maak sinds het verlies van Bas van Brandenburg en Mark van Eldik zijn minuten en pakt ook zijn doelpunten de laatste weken. Dat resulteert vandaag dan ook in een verdiende 1-0 voorsprong.

De druk blijft aan en de Ewijkers kunnen er duidelijk niet mee om gaan. Goede kansen voor Roy van der Vooren, Bram Ariese, Roy Vermeulen en Egon den Hartogh zijn allemaal niet genoeg. Het einde van het kwartier nadert maar de ploeg blijft gaan. Het heeft Ewijk nu op de rug liggen en wil dolgraag zichzelf belonen. Als de druk dan even teveel word voor de Ewijker en de goed oplettende Roy van der Vooren de bal onderschept gaat hij 1 op  1 met de doelman. De jonge spits blijft koel en maakt na 25 minuten 2-0.

Dan gaat SVHA een kleine versnelling terug spelen. Iets wat belangrijk is want we zagen eerder tegen DSZ dat je dit niet de hele wedstrijd kan doen. In deze fase komt Ewijk dan ook iets beter in hun spel. Al domineert de beestachtige Egon den Hartogh het middenveld die echt fenomenaal was deze wedstrijd komt er toch wat meer balbezit voor de Ewijkers. De mannen spelende in Oranje kunnen niet gevaarlijk worden. Als dan Wim Gerritsen voor de 2e keer een niet handige overtreding maakt, nota bene op de helft van Ewijk, dan is scheidsrechter Roy Swartjes onverbiddelijk en stuurt de spelmaker met geel 10 minuten van het veld. De laatste 10 minuten voor rust moeten de mannen van SVHA dan door met 10 man.

De enorme werklust van de ploeg valt dan te prijzen. Een jagende Roy Vermeulen geholpen door Martijn Markus die 20 meter op de helft van Ewijk nog even wat meters recht loopt toont aan dat de ploeg kosten wat het kost wil winnen. De ploeg toont een enorme werklust en is bereid voor elkaar te werken. Helemaal ongevaarlijk is Ewijk niet. Een fantastisch verdedigende actie van Sander Spanbroek weerhoud de spits van Ewijk van schieten en vlak voor rust kan Paul de Ruijter niet ingrijpen. De verdediger moest naar eigen zeggen een stukje lucht kwijt waardoor hij niet zijn verdedigende taak kon uitvoeren. De bal word gelopt over doelman Roy Kuiper. De doelman ziet de bal  tegen de onderkant van de lat gaan en terug het veld in stuiteren. De opstomende Ewijk aanvaller staat dan voor een open goal op zo een 6 meter. De Ewijker moet te enthousiast geweest zijn want hij presteerde het zelfs de bal over het vangnet heen te maaien.

Ewijk wordt voor rust niet meer gevaarlijk, Paul de Ruijter die in het resterende zijn opgedrongen lucht maar gebruikte als startmotor was opmerkelijk. Paul de Ruijter neemt bij een bepaalde tactiek van SVHA de doeltrappen. De laatste man laat eerst een seconden of 3 á 4 hoorbaar lucht ontsnappen uit de achterzijde waarna hij de aanloop inzet om de bal naar het middenveld te maaien. Waarom ik dit detail nuttig vind om in een wedstrijd verslag te vermelden zal mij ook nog steeds een raadsel zijn, laten we het houden op één van de weinige hoogtepunten die Paul de Ruijter vandaag kende.

In de rust in Angelo Mulder best tevreden en besluit niet te wisselen. De 2e helft gaan we zelfde tactiek van start als start van de wedstrijd. Ewijk zal met een 2-0 achterstand gaan proberen snel te scoren. Daarom besloten we niet in te zakken maar de zelfde druk te zetten als aan begin van de wedstrijd. Wim Gerritsen mag ook weer mee doen.

Na rust is er niet echt een bovenliggende partij. Al hadden de mannen wel besloten om druk te blijven zetten toch kwam Ewijk daar een paar keer goed onderuit. De ploeg heeft gewoon best wat voetballend vermogen in bezit en laat dat bij momenten best even zien. Al kunnen zij niet erg gevaarlijk worden is het na 15 minuten SVHA wat steeds meer grip krijgt op de wedstrijd. Dit brengt ook de nodige kansen met zich mee. Terwijl Edwin IJkhout de rechtsback positie over neemt en Wieger van der Spek vervangt komt SVHA tot een meervoudig aantal kansen. Roy van der Vooren had in deze periode zijn doelpunten totaal voor deze wedstrijd wel op 3 á 4 kunnen zetten. De rappe aanvaller blijkt een plaag voor de Ewijk defensie. Met een slalom wordt iedereen kinderlijk voorbij gelopen door de aanvaller. Zelfs de keeper is kansloos en wordt voorbij gespeeld. Als een inmiddels terug kerende verdediger dan toch weer op  tijd voor de goal ligt besluit Roy nog eenmaal te kappen. Ook deze verdediger is kansloos en alhoewel er inmiddels alweer een nieuwe verdediger op de doellijn staat, staat de aanvaller voor open goal. Echter lijkt de aanvaller die gedurende de hele aanval zeker van ze zaak was ineens te twijfelen, schieten of afgeven. De aanvaller kiest een optie er tussen in en schiet zijn welverdiende inzet naast.

Daarna is het goed geweest voor de jonge Roy van de Vooren. De aanvaller maakt plaats voor Thibault Zegers. Aanvoerder Martijn Markus maakt plaats voor Vincent Janssen. De aanvoerdersband gaat naar Paul de Ruijter. Ik heb vandaag al Egon den Hartogh geprezen om zijn kracht, passie en kwaliteit. Ook moet ik even een special shout out geven richting Bram Ariese. De linkshalf heeft deze dag wel een tiental aan sprintjes getrokken over de linker flank. De middenvelder bleef maar gaan en op een respectabele snelheid bereikte de middenvelder het één en ander. Al zal Edwin IJkhout nu wel ze schouders ophalen, toch was het bewonderend om te zien hoe de drive van Bram maar aanhield. Het is dan ook deze zelfde Bram die met een rush de bal nog net kan binnenhouden en de bal panklaar bij Roy Vermeulen op het hoofd legt. De spits beslist hiermee definitief de wedstrijd en zet JANTJE neer. 3-0. (Generatiekloof Mark de Ruijter vraagt zich nu af… ‘Jantje!?’)

Het slot is voor onze marinier. Sebastiaan Markus komt het veld in voor Roy Vermeulen. Sebastiaan begon veel belovend aan het seizoen maar zat vervolgens aan een lopend over de hele wereld behalve in het prachtige Herveld. Mooi dat de aanvaller dan toch nog even kan invallen. Als Ewijk dan nog een grote kans krijgt maar deze word gepakt door Roy Kuiper is het vervolgens de man van de wedstrijd Egon den Hartogh die op tijd Sebastiaan weg stuurt. Een steekpass zet Sebastiaan alleen met de keeper oog in oog, met nog een kleine 25 meter te gaan schiet de aanvaller met een prachtige curve de bal in de goal. Dit blijkt het eerste en tevens het laatste balcontact te zijn van onze marinier. Dodelijk gevaarlijk die mannen ;-). 4-0.

Laten we niet vergeten dat de prachtige Engelstalig yell van Sander Spanbroek de aanleiding was van deze overwinning. De mandekker vermelden al voor de wedstrijd dat SVHA zou gaan winnen met ‘FOUR O ZERO’.!

De scheidsrechter fluit dan voor het einde van de wedstrijd. De formatie van Angelo Mulder wint compleet verdiend met 4-0. Het gat met SDOO is nu nog maar 2 punten. De Groen / Witte hebben echter nog wel 2 wedstrijd tegoed op de Heterenaren. Aankomend weekend spelen we tegen hekkensluiter RVW. RVW ging eerder dit jaar kansloos onderuit in eigen huis met 0-10. Grote man die dag was Mark van Eldik. Aanstaande zondag moeten we het zonder de topscorer doen. Een belangrijke wedstrijd op weg naar het kampioenschap. Kom allemaal kijken! Het enige team wat nog in een volledig seizoen competitie kampioen kan worden.

ALLLLLLLLLLLLLL ABOARD!!!!! NEXT STOP RVW!