22 februari 2018

Aftrap voorjaarscompetitie JO9-1 niet slecht

Vandaag 17 februari stond dan eindelijk de eerste competitiewedstrijd op het programma voor de jo9-1. In de winterstop hebben we een meerdaags toernooi gehad in de zaal waar we de 1ste plek mee naar huis namen. Ook hebben we een oefenpotje op het veld gehad tegen Kesteren. Een goede voorbereiding dus voor de jo9-1.

Vol moed gingen we naar de wedstrijd toe. In de kleedkamer bleek dat iedereen wel een beetje gespannen was voor de wedstrijd. Is toch ook heel wat met zulke jonge spelers naar de eerste klasse. De staf had er veel vertrouwen in. De toppers begonnen aan de warming-up, wat niet helemaal vlekkeloos verliep. Ondertussen sprak ik de leider van de tegenstander die vertelde dat ze vorig seizoen ook eerste klasse voetbalden en in de middenmoot geëindigd zijn. Meteen een goede test voor ons dus.

Eindelijk is het zo ver en fluit de spelbegeleider voor het begin. Al snel kregen wij de 1-0 om de oren, nadat we wat te traag handelden met de bal. De jongens waren dan ook meteen wakker geschut door de tegenstander. Na goede combinaties vanuit SVHA, waarbij we ook kansen creëerden wilde de bal er nog niet in. De tegenstander had een handig jongentje aan de linkerkant staan, die goed balvast was. Suus die enorm sterk aan de wedstrijd begon heeft hem snel door en maakt het hem dan ook knap lastig.

Binnen 10 minuten stonden we helaas 2-0 achter.
In de time-out vertel ik de jongens/meisje dat het helemaal niet verkeerd gaat en dat het eigenlijk hartstikke goed gaat. De doelpunten komen vanzelf als we maar blijven tikken en duels winnen. We zeggen dan ook altijd binnen 3 sec. moet de bal weer veroverd zijn van de tegenstander. Hup snel het veld weer in. Kort naar de time-out maakt Sander meteen de 2-1 voor SVHA. We krijgen hierdoor vleugels en iedereen zit er dan ook meteen bovenop, waardoor de tegenstander het even niet meer weet. Strijd in de ploeg en willen werken voor elkaar. Xander van Baal staat op goal (onze keeper Niklas was helaas afwezig) en hij keept vandaag een berewedstrijd en houdt de jongens dan ook in de wedstrijd. Suus, die steeds een mooie individuele actie maakt en de bal aan Sen geeft, die hem nog netjes breed legt voor Sander en ineens staat het 2-2.

Rust.

In de rust wordt besproken hoe ze het zelf vinden gaan. Iedereen is ermee eens dat het een stuk moeilijker is dan eerst en dat ze echt hard moeten werken. De staf had weinig op de kinderen aan te merken, want ze speelden gewoon een fantastische eerste helft; zelfs boven verwachtingen uit. Na de rust bleven ze dan ook doorgaan met waar we in de eerste helft mee bezig waren. Duels winnen, overspelen en willen winnen. Niek die als mid-mid goed aan het voetballen is en de balletjes goed over het veld verdeeld. De klasse van Sander en Angelo, die het veld enorm breed houden zodra we de bal hebben, en waardoor de tegenstander het echt even niet meer weet. Na een prima schot van Sen, die de keeper net houdt, maar Niek die goed aan het opletten is schiet hem zacht binnen: 2-3 voor ons. Helaas had de tegenstander hier al snel antwoord op en werd het 3-3. Nog tien minuten op de klok. Van allebei de kanten kregen we nog goede kansen. Xander die de bal nog net even overtikt met zijn hand en twee keer op rij goed wegkwam met de lat. Marijn die Sander helemaal vrij ziet staan en met de snelheid van Sander langs de lijn hem voorgeeft komt hij plots in de voeten bij Niek die hem SNOEI hard onder de lat binnenschiet. Ineens staat het dan 3-4 voor ons. Nog twee minuten te gaan op onze klok. Dus alles op de verdediging en de bal naar voren. Na goed verdedigen van onze kant en waar we op de counter via Sen nog een paar kansen hebben, schiet helaas de tegenstander nog de 4-4 erin.

Een spannende eerste competitiewedstrijd waarvan we een hoop geleerd hebben. De kinderen hebben gestreden voor de overwinning en hebben dan ook stuk voor stuk hun best gedaan. Wij als staf zijn ontzettend trots op ze. Zaterdag spelen we tegen AWC onze bekerwedstrijd.